Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kilián Árpád, okleveles villamos mérnök

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kilián Árpád, okleveles villamos mérnök"— Előadás másolata:

1 Kilián Árpád, okleveles villamos mérnök
Régi tűzivíz tározók felújítása, belső szigetelése, valamint tájbailleszkedő, kedvező árfekvésű tűzivíz tározók építése Kilián Árpád, okleveles villamos mérnök Remater Kft. - ügyvezető igazgató

2 A SICOFOL® márkanevű korszerű lágy PVC szigetelő lemez és fólia gyártását 1991 óta végezzük. Az ÉMI által 1992-ben minősített terméket 1997-ig kizárólag német exportra gyártottuk, majd a hazai forgalmazás mellett a kivitelezést is megkezdtük. A Remater Kft 100 %-osan magyar tulajdonú családi vállalkozás a SICOFOL® terméket gyártja, értékesíti, exportálja, valamint vízszigetelést kivitelez illetve kivitelező cégeknek segít a hegesztési technológia elsajátításában. Cégünk Németországba, Ausztriába, Romániában, Ukrajnába több millió m2 SICOFOL® szigetelő lemezt exportált. Hazai értékesítést kereskedőkön keresztül illetve telepi kiszolgálással végzünk.

3 Évente több száz ezer m2 szigetelést kivitelezünk hazánkban, Ausztriában, Németországban, Csehországban. Egyik hazai példánk a Szolnokon (Újszászi út 11. Quarzbau Kft kivitelezte) készült olasz fafeldolgozó üzemnek épített 1300 m3-es tűzivíz tározó, mely spinkleres tűzoltórendszert táplál. A SICOFOL®-lal történő szigetelés kedvező a tulajdonos és kivitelező számára is. A TULAJDONOS hosszú élettartamú, biztonságos, magas technikai színvonalú szigetelést kap. A KIVITELEZŐ gyors, biztonságos, kedvező árfekvésű szigeteléssel könnyebben betartja a költségkeretet és a vállalási határidőt, és elkerülheti a későbbi garanciális kifogásokat.

4

5

6 Ha tűzivíz tározó medencére gondolunk, általában beton
medencék jelennek meg az ember szeme előtt. A hagyományos, költséges megoldás helyett ajánljuk a földmedencés szigetelt tüzivíz tározók kialakítását. Előnyei: kivitelezése gyorsabb télen is kivitelezhető környezetbarát szép és tája illeszthető sok céllal hasznosítható (halastó, fürdőtó, öntözővíz tározó, hűtővíztározó, záportározó) és végül de nem utolsó sorban bekerülési költsége fele vagy negyede is lehet a beton medencéhez képest

7 A tűzivíz tározók szigetelését a Remater Kft. az általa gyártott
SICOFOL® márkanevű szigetelőanyaggal az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi És Vízügyi Főfelügyelőség / OKTVF / által november 30.-án kibocsátott Épitőipari Műszaki Engedély É-112/2005 valamint „ REMATER-MF-Ol-O3” Műszaki Feltételek szerint végzi az alábbi rétegrendben:

8 l.) Üvegszálas PVC vagy 200 g/m2 Geotextil kerül a szigetelés talaj felöli védelmére, a talaj szerkezetétől függően. Az üvegszálas PVC a mechanikai védelmen felül biztosítja a rágcsálók / pld. vakond, ürge / elleni védelmet is. 2.) S 1,5 jelű 1,5 mm vastagságú SICOFOL® lágy PVC geomembrán 5 cm-es átlapolással, forrólevegős automata hegesztővel folytonsítva. A csomópontokra kb. 10 mm átmérőjű biztosítófolt kerül szintén forrólevegős kézi hegesztővel. Az S 1,5 mm-es SICOFOL® geomembránra és az 5 cm-es forrólevegős hegesztésre a gyártó REMATER KFT 10 év garanciát vállal.

9 Anyag és munkadíj: 1.500.-Ft/m2 + ÁFA
Az elszámolás alapját a felhasznált anyag mennyiség képezi, mai a hegesztési átlapolás miatt a valós felületnél kb. 20%-kal több. A fizikai igénybevételtől függően 1 mm-es illetve 1,2 mm-es geomembránnal is történhet a szigetelés. Ekkor az árak a következők szerint alakulnak: S 1 mm-es szigetelésnél: Ft/m2 + ÁFA S 1,2 mm-es szigetelésnél: Ft/m2 + ÁFA

10

11

12

13 Egy szép külföldi példa az ausztriai Ibbs mellett a Haubis Kenyérgyár részére készített tűzivíztározó, amely egyben biofürdőtó is kis szigettel, szökőkúttal, halakkal és növényekkel. Vízfelülete kb m2, vízmélysége max.: 3 méter, térfogata kb m3. A víz kivételi helyet 3 db beton kútgyűrűvel biztosítottuk. A kútgyűrűk oldalát átlyukasztottuk. A vízszint magasságát úszó kapcsolóval automatikusan lehet szabályozni.

14 A tavat a kenyérgyártól gyártól a kiásott földből kialakított dombbal választották el. A nyári szünetben a dolgozók gyerekei számára igazi vízi paradicsom lett az évek során.

15 A tűzivíz vételezés történhet tűzivíz csapon illetve fagyhatár alatti aknában elhelyezett hajlékony bajonett záras kupakkal ellátott szívócsövön keresztül. Mi az utóbbit javasoljuk, hiszen a tűzivíz csapban jégdugó képződhet. Ezt a fagyhatár alatti szívócsővel elkerülhetjük és a csatlakozás is egyszerűbb.

16 A töredezett vagy elöregedett régi beton víztározók utólagos szigetelésére ajánljuk a SICOFOL® márkanevű geomembránt, amelynek rétegrendje megegyezik a földmedencés szigeteléssel.

17 Néhány érdekes kép megvalósult tűzivíz tározókról.
Átadás 1997 Alcsútdobozi golfpálya Építés 1996

18 Bánkúti síterep hóágyú
Bécs, családi ház 2001 Bánkúti síterep hóágyú víztározó 2000

19 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Kilián Árpád +36 30 9 645 682 www.sicofol.hu


Letölteni ppt "Kilián Árpád, okleveles villamos mérnök"

Hasonló előadás


Google Hirdetések