Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaGusztáv Takács Megváltozta több, mint 10 éve
1
Talajvizsgálati eredmények Champagne Gaec de l’Azur Catherine Champion 2001-2004
2
Après 3 ans d’utilisation de Bactériosol® Vigne :
4
7 éve, mikor elkezdtem használni a Bactériosol®-t a szőlő ültetvényem sok problémával küzdött (gyengén fejlődő szőlő). A Bacteriosol hatására gyorsan megerősödött, minden betegség hamar eltűnt. A szilva ültetvényemre a homogén egyenletes méretű termés a jellemző. A levélzet csillogó, és ellenáll a betegségeknek. A kaszálókon ugyanakkora a termés, mint előzőleg, de a takarmány beltartalmilag sokkal gazdagabb. Mr Michel FAUROU (ESPANEL 82 MOLIERES)
5
A BACTERIOSOL-t a 15 ha-nyi gyömölcsösén és szőlőjén használja 6 éve kiváltva vele minden szerves trágyát. Nem öntözi az ültetvényét. Célja : a minőség javítása. Megfigyelései : Jó termés miközben a termés mérettartománya és minősége javul (szilva). A szőlőn a klorózis eltűnése kezelés nélkül.. Nagyon jó gyümölcskötés. Az őszi Bactériosol kijuttatással tavasszal erősen indul meg a vegetáció. Erőteljesebb növényzet, amely kevésbé szenved a szárazságtól. Minél több ideje használjuk egy területen a Bacteriosol szisztémát, a pozitív hatások annál erősebben jelentkeznek. Az összehasonlító talajvizsgálatok eredménye alapján 5 év alatt, a pH 8,4 –ről 8,1-re csökkent, miközben a felvehető kalcium és vas mennyiség jelentősen növekedett. Mr Francis FIGEAC (82 BELFORT)
6
Megfigyelések szőlőn A növényzet jobb növekedése levelek Az idei hajtások erősebbek + kiegyenlítettebb fejlődésű növényzet Időben és térben Jobb aszálytűrés Nagyobb ellenállóképesség a betegségekkel szemben – kevesebb klorózis – kevesebb virágelrúgás – kevesebb peszticid felhasználás –a sorközfüvesítésnél kevesebb konkurencia a tápanyagért Kerüljük a totális gyomirtást (eróziós veszély, tápanyaghiány, klorózis) Részesítsük előnyben a sorközfüvesítést –Teljes vagy részleges, –Természetes vagy mesterséges A humusztartalom növekedésével csökken a fű és a szőlő közötti konkurencia
7
összefoglalás Bactériosol a szőlészetben= Jobb minőség Jobb talajminőség : + több humusz + több tárolt tápanyag Kiegyensúlyozottab tápanyagellátás – kevesebb környzetszennyezés – kevesebb kimosódás okozta veszteség + erőteljesebb növényzet tápanyagkonkurencia nélkül jobb talajszerkezet A szőlő egészségesebb : + nagyobb homogenitás – kevesebb klorózis + jobb aszálytűrés Jobb nitrogénellátás műtrágya nélkül (+ NO 3 -, - NH 4 + ) Jobb termés : + nagyobb homogenitás + jobb minőség Jó termés Jobb minőségű bor
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.