Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A flegmatikus vérmérséklet. A flegmatikus alkat  A "flegmatikus" szó a görög phlegma "testnedv" szóból ered. A phlegmát nedvesen h ű vösnek tartották,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A flegmatikus vérmérséklet. A flegmatikus alkat  A "flegmatikus" szó a görög phlegma "testnedv" szóból ered. A phlegmát nedvesen h ű vösnek tartották,"— Előadás másolata:

1 A flegmatikus vérmérséklet

2 A flegmatikus alkat  A "flegmatikus" szó a görög phlegma "testnedv" szóból ered. A phlegmát nedvesen h ű vösnek tartották, és úgy vélték, hogy a lustaság el ő idéz ő je  A flegmatikus megjelölést a lassú, h ű vös temperamentumra alkalmazták  A flegmatikus a nyugodt és a kiegyensúlyozott

3 A flegmatikus érzelmei  Kiegyensúlyozott, nem enged a széls ő séges érzelmeknek. Nem nyilvánul meg sokat, de ha valami munkát adnak neki elvégzi csöndben, és precízen. Nem árad bel ő le a pozitív hozzáállás, de a negatív dolgok sem kedvetlenítik el. Nagy vonalakban ilyen a flegmatikus személyiség.  Bel ő le is jó vezet ő lehet, mert szorgalmas és egy kis segítséggel (mert igazából magától nem hajt sikerre, nem akar szerepelni, inkább a csendes, na meg nagyon lassú típus, aki meghúzódik a háttérben) könnyen a csúcsra juthat, már csak azért is mert könnyen kijön az emberekkel. Ez az egyik legnagyobb er ő ssége. Nem szerez haragosokat útközben, nem csinál ellenséget másokból a nyomulásával (mint ahogy például egy kolerikus személyiség) és nem nyom el másokat a szereplés vággyal, ahogy egy szangvinikus tenné.  Ezért is jó vezet ő, és szeretnek az emberek alatta dolgozni mivel nem noszogatja és er ő lteti rá a gondolatait az alkalmazottaira, hagyja ő ket dolgozni a kedvük szerint. Ezt az emberek becsülik és szorgosan dolgoznak alatta.

4  Tehát az egyik legnagyobb er ő ssége a flegmatikusnak, hogy nagyszer ű en kijön az emberekkel, a vitás feleket is könnyen kiengeszteli mivel nagyon türelmes, meghallgat másokat és id ő t ad mindenkinek aki kér t ő le. Mondhatni nagyon jó diplomata. Szelíd és elegáns stílusa van általában, kellemes társalgó, kellemes hallgató. Míg másoknak tanulni kell a kommunikáció fortélyait, technikákat, addig egy flegmatikusnak ez egy természetes adottsága.  Nagyon türelmes személyisége van, emiatt könnyebben kezeli a stresszt is, nem idegesíti fel magát minden apróságon, nincsenek érzelmi kilengései. Kiegyezik azzal, amit hozott az élet.  A flegmatikus személyiségnek nem olyan a hozzáállása, hogy mindenhol a jót látja, igazából nincsenek annyira pozitív kijelentései, nem látja rózsaszínben a világot, de a rossz dolgok sem kedvetlenítik el, általában csinálja amit mondtak neki, bár elég lassan, meg nehezen kezd neki. Nem tör el ő re mint egy rakéta, csak szépen lassan, de azért halad, hogyha valaki sokat noszogatja.

5 Érzelmei:  visszafogott  könnyed és laza  nyugodt, higgadt, összeszedett  türelmes, kiegyensúlyozott  következetes  halk, de eszes  együttérz ő és jóságos  elrejti érzelmeit  készséggel kiegyezik az élettel  sokoldalú

6 A flegmatikus ember nyugodt, higgadt és gyakran látszik érzelem nélkülinek.

7 A flegmatikus a munkában  Hogyan viselkedik a békés flegmatikus a munkában?  Mivel a nevében is benne van,hogy békés, ezért megoldja a nézeteltéréseket, alapjába véve kerüli is a másokkal való konfliktusokat. Szorgalmas, elvégzi a kiosztott munkát. Jól viseli a nyomást, a sok feladatot, ugyanakkor mivel flegmatikus természete van, így mindig megtalálja a kiskapukat, hogyan lehet könnyebben elvégezni az adott feladatot.

8  Lehet, hogy a sok pozitívum között nem t ű nt ki, de a békés flegmatikus egy elég lusta személyiség. Mindig fáradtnak látszik, és magától nem igazán kezd bele a munkába. „Ej rá érünk arra még” típus…Ha nem noszogatják és nem mondják meg neki mit csináljon, akkor marad egy helyben.

9 A békés flegmatikus a munkában:  szorgalmas és hozzáért ő  békés és barátságos  van érzéke a kormányzáshoz - áthidalja a nézetletéréseket  kerüli az összet ű zéseket  jól viseli a terhelést  megtalálja a könny ű megoldást

10

11 A flegmatikus mint barát  Nagyon figyelmes, együttérz ő tud lenni, kedves társaság. Humora néha fanyarú lehet, ugyanakkor sok barátja van és odafigyel másokra. Nagyon könny ű kijönni vele.  Ez csak néhány jellemz ő, f ő leg a pozitív oldalról. Ugyanakkor ha már tudjuk ezeket akkor lehet következtetni, hogy mik lehetnek a negatívak. Nagyon hasznos megérteni, hogy melyik személyiség típusnak milyen tulajdonságaik vannak, mert ha felismerjük, hogy barátaink meg a körülöttünk él ő k milyenek, sokkal könnyebben tudunk kijönni velük.  Egyik személyiség típus nem jobb vagy rosszabb mint a másik, egyszer ű en különböz ő, mindegyiknek meg vannak az er ő sségei meg a gyengéi.

12  Igaz, hogy kedvelik az emberek mert kiönthetik nekik a lelküket, de azt ne várják egy flegmatikustól, hogy majd szórakoztatja ő ket. Egyszer ű en jó hallgató és tényleg ennyi. Nem fog vicceket mesélni, nem fog ő rülten jó hétvégi programokat kitalálni. Inkább megkérdi t ő led mihez van kedved, és ha nem túl meger ő ltet ő az ötlet akkor bele megy és csinálhatjátok.  De fontos kiemelni, hogy nem túl meger ő ltet ő és nem neki kell kitalálni. Ha más nem hoz fel ötleteket, akkor a flegmatikus inkább csak otthon ül és élvezi az édes semmittevést.

13 A flegmatikus, mint barát:  könny ű kijönni vele  kedves, jó társaság  nem bántó  figyelmes hallgatóság  fanyar humorú  élvezettel figyel másokat  sok a barátja  van benne részvét és tör ő dés

14

15

16 A flegmatikus mint szül ő  A flegmatikus, mint szül ő :  jó szül ő  szakít id ő t a gyerekeire  nem siet  jót-rosszat együtt fogad el  nem könny ű kihozni a sodrából

17

18

19  Mindent összevetve, a flegmatikusak is nagyszer ű ek, akárcsak a többi személyiségtípus és nélkülük sem lenne olyan jó a világ amilyen. Arra kell figyelni, hogy változtassanak az állandó lustaságon, próbáljanak lelkesedni a dolgokért ( legalább heti egyszer valami újért), fejezzék ki az érzelmeiket, kommunikáljanak, mondják meg nyugodtan ha valami nem tetszik és hozzanak gyakrabban döntéseket, nem kell halogatni az eseményeket.

20

21

22 VÉGE Készítette:Toma Valter


Letölteni ppt "A flegmatikus vérmérséklet. A flegmatikus alkat  A "flegmatikus" szó a görög phlegma "testnedv" szóból ered. A phlegmát nedvesen h ű vösnek tartották,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések