Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013."— Előadás másolata:

1 Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program

2 Az első pályázati felhívások tapasztalatai 1.A legnépszerűbb intézkedés a turizmus fejlesztése (komplex projektekként is kerülnek beadásra más jellegű intézkedésekben) 2.Számottevő igény van a kisméretű közösségek közötti együttműködési projektekre – kockázatos projekttípus 3.A projektek előfinanszírozása a nemzetközi jelleg miatt nem megoldott 4.Az államhatárt metsző beruházások esetén hosszadalmas az előkészítés – a probléma feloldása folyamatban van 5.A nemzetközi döntéshozatal és eljárások miatt hosszú az átfutási idő (a pályázat beadásától a támogatási szerződésig 10 hónap telik el), ami sokszor új helyzetben találja a pályázót – megoldás: elektronikus pályáztatási rendszer 6.Az EU-s szabályozás több területen máig tisztázatlan (állami támogatások rendszere, visszakövetelés, stb.)

3 A harmadik pályázati felhívás Meghirdetés: december 1. Időtartam: 3 hónap Benyújtási határidő: Témakörök: Árvíz/katasztrófavédelmi együttműködés, KKV-k közötti együttműködés és határon átnyúló kommunikációs együttműködések 1 körös eljárás – Elektronikus pályázati formanyomtatvány Projekt időtartama: max. 24 hónap Meghirdetett keretösszeg – cca 10 M EUR (ERFA)

4 Prioritások és beavatkozási területek 1. PRIORITÁS – Gazdaság és társadalom - 41% ( EUR) 2. PRIORITÁS - Környezet- és természetvédelem, elérhetőség - 53% ( EUR)

5 A program lekötései, szabad keretek 1. pályázati kör nyertes projektjeinek forrásigénye (össz. EUR): ,12 2. pályázati kör nyertes projektjeinek forrásigénye (össz. EUR): ,32 Fennmaradó közösségi támogatási összeg a következő felhívásokra: ,42 OP prioritásKeret (EUR) Szerződött támogatás (EUR) Megítélt támogatás (EUR) 1. prioritás , ,54 2. prioritás , ,36 Összesen , ,32

6 Időközi értékelés • Az alapokból származó támogatás felhasználása mennyire eredményes és hatékony • Az értékelés vizsgálja azt az intézményrendszert is, amely a lebonyolításért felel. Megvizsgálja, hol lehetne hatékonyabbá, gördülékenyebbé tenni a rendszert. Probléma észlelésekor pedig javaslatot tesz arra, hogy hol, mikor és milyen változásokat lenne célszerű alkalmazni

7 Rendezvények • Vezető Partner szemináriumok A workshop-ok keretében a vezető partnerek megismerkedhetnek az IMIR közös jelentéstételi moduljával, amelyen keresztül a projekt szintű jelentések kerülnek majd beadásra • Info napok Ezeken az info napokon természetesen nagy hangsúlyt fog kapni az elektronikus pályázati modul • Partnerkereső fórumok A Sátoraljaújhelyen és Dunaszerdahelyen megrendezett magas színvonalú események hathatós segítséget nyújtottak az érdeklődőknek úgy a partnerkeresésben, mint a helytálló, pontos információk megszerzésében. A sikerre és hatékonyságra való tekintettel a fórumok állandó helyet kapnak a program életében.


Letölteni ppt "Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések