Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL"— Előadás másolata:

1 TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL “Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek.” Teréz Anya saját példáján tanított meg minket, mit jelent valójában “élni” az evangéliumot.

2 “Azt gondolom, hogy a mai világ fejtetőre
“Azt gondolom, hogy a mai világ fejtetőre van állítva, és sok a szenvedés azért, mert oly kevés a szeretet az otthonokban és a családi életben. Nincs időnk a gyermekeinkre, nincs időnk egymásra, nincs időnk élvezni egymás jelenlétét.” “A szeretet az otthonainkban kezdődik; a szeretet az otthonokban lakik és ezért van a sok szenvedés és szerencsétlenség a világban... Úgy tűnik, manapság mindenki szörnyű sietségben van, türelmetlenül a minél nagyobb siker, fejlődés, gazdagság és más hasonlók elérésében, a gyermekeknek pedig szüleik idejéből oly kevés jut. A szülőknek nincs idejük egymásra és így a családokban kezdődik a világ békéjének felbomlása.”

3 A SZEGÉNYSÉGRŐL “Istent látom minden emberi lényben. Amikor a leprások sebeit mosom, úgy érzem, mintha magát az Urat ápolnám. Hát nem egy csodálatos tapasztalat?„ – 1974-es interjú. “Amikor ezt a pusztaságot látom, haragot érzek. Egyébként nem engedem meg magamnak a haragot, de miután láttam Etiópiát, nem tudok ezen segíteni.„ Washington 1984.

4 “A legszörnyűbb szegénység a magány és az érzés, hogy senki sem szeret minket.”
“A ma legnagyobb betegsége nem a lepra, sem a tuberkulózis, hanem a nemkívántság és kivetettség érzése.” “A világban nagyobb az éhség a szeretetre és elfogadásra, mint a kenyérre.” “Olykor azt gondoljuk, a szegénység éhesnek, mezítelennek és hontalannak lenni. Mégis a legnagyobb szegénység nemkívántnak, nem szeretettnek lenni és tudni, hogy senki sem törődik veled. El kell kezdenünk gyógyítani ezt a szegénységet a saját otthonainkban.”

5 A HÁBORÚRÓL “Soha sem voltam még háborúban, de láttam az éhínséget és a halált. Eltűnődtem:‘ Mit éreznek azok az emberek, akik ezt teszik? ' Nem értem, hiszen ők mind Isten gyermekei. Miért teszik ezt? Tényleg nem értem. " -- Beirut 1982, az izraeli katonaság és a palesztin gerillák közti harcok idején. “Kérem Önöket, válasszák a béke útját. ... Rövid távon lehet, hogy lesz győztes és vesztes ebben a háborúban, melytől mindnyájan irtózunk. De ez sohasem igazolhatja a szenvedést, fájdalmat és emberéletek kioltását, melyeket a fegyvereik fognak okozni. " - Levél George Bush, az USA és Saddam Hussein, Irak elnökének januárjában

6 AZ ABORTUSZRÓL Az abortusz “ gyilkosság az anya méhében... A gyermek Isten ajándéka. Ha nem akarják őt, adják nekem. " “Az abortusz a béke legnagyobb ellensége, mert ha az anya megölheti saját gyermekét, mi akadályoz meg engem abban, hogy megöljelek téged, vagy téged, hogy megölj engem? Valóban semmi.” “Olyan döntést hozni, hogy a gyermeknek meg kell halnia ahhoz, hogy saját akaratunk szerint éljünk – ez nyomorúságos.”

7 SAJÁT ÉLETHIVATÁSÁRÓL
“Úgy érezzük, mindaz, amit teszünk csak csepp a tengerben. De a tenger is kisebb lenne anélkül a csepp nélkül.” “Valamelyik nap álmodtam, hogy a menny kapujában vagyok. Szent Péter ezt mondta: ‘Menj vissza a földre, itt nincsenek szegény városnegyedek. '" -- Idézet a Mihály görög herceggel folytatott beszélgetésből, 1996. “A csoda nem az, hogy végezzük a munkánkat, hanem hogy ez boldogít minket.”

8 “Ha elítélitek az embereket, nincs időtök szeretni őket.”
A SZERETETRŐL “Ha elítélitek az embereket, nincs időtök szeretni őket.” “Igyekszem a szegényeknek szeretetből nyújtani azt, amit a gazdagok pénzért kapnak. Nem, én nem érinteném meg a leprást ezer fontért sem; de Isten iránti szeretetből örömmel ápolom.” “Megismertem a paradoxont, ha fájdalomig szeretek, a fájdalom eltűnik és csak a szeretet marad.” “Nem vagyok biztos abban, milyen lesz a mennyben, de egyet biztosan tudok. Ha meghalunk és eljön az idő, hogy az Úr ítéljen fölöttünk, NEM azt kérdezi majd: mennyi jót tettünk életünkben, hanem mennyi SZERETETTEL tettük.”

9 “Nemkívántnak, nem szeretettnek, elhanyagoltnak és mindenki által elfelejtettnek lenni véleményem szerint nagyobb szegénységet és éhséget jelent, mint ha nincs mit enni.” “Ne gondoljátok, hogy az igazi szeretetnek rendkívüli tetteket kell végrehajtania. Csak szeretni kell és ebbe sohasem belefáradni.” Mindig amikor rámosolyogtok valakire, az a szeretet cselekedete, ajándék annak a személynek, az valami csodaszép. A jótettek a szeretet láncát alkotó karikák.

10 ISTEN SZOLGÁLATÁRÓL “Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök.” “Mindegyikük az álruhába bújt Jézus.” “Én egy kis ceruza vagyok Isten kezében, Aki a világnak szerelmes levelet ír.” “Nem a sikerért imádkozok, csak a hűségért.” “Tudom, hogy Isten nem bíz rám semmit, amit nem tudok megtenni. Bár ne lenne ekkora bizalma bennem.”

11 “Sok ember nem különbözteti meg a munkánkat és a hivatásunkat
“Sok ember nem különbözteti meg a munkánkat és a hivatásunkat. A mi hivatásunk a Jézus iránti szeretet.” “Édes Uram, add meg, hogy mindig hálát tudjak adni hivatásom fenségéért és a vele járó felelősségekért. Ne engedd meg, hogy bármikor hűtlen legyek hozzá megengedve magamnak hogy hűvös, udvariatlan vagy türelmetlen legyek.” “Kevesebbet kellene beszélni; a szószék nem a találkozások helye. Ti mit tesztek? Veszitek a söprűt és mások házát söpritek. Ez a tény eleget mond önmagáért.” “Ebben az életben nem tehetünk nagy dolgokat. Csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel.”

12 “A szavak, amelyek nem Krisztus világosságát hozzák, sötétséget hoznak
“Ne elégedjünk meg csupán a pénzadományokkal. A pénz nem elég, a pénzt el lehet fogadni, de nekik a szívetekre van szükségük, hogy szeressétek őket. Ezért nyújtsatok szeretetet, bármerre mentek.” “Szükségünk van megtalálni Istent, de Őt nem találhatjuk meg a zajban és nyugtalanságban. Isten a csend barátja. Nézzétek a természetet, ahogy a fák, a virágok, a fű csendben növekszik; nézzétek a csillagokat, a Holdat és a Napot, ahogy csendben haladnak… Szükségünk van a csendre, hogy megérinthessük a lelkeket.”

13 “Életünk végén nem. annak alapján ítéltetünk. meg, hogy hány oklevelet
“Életünk végén nem annak alapján ítéltetünk meg, hogy hány oklevelet szereztünk, mennyi pénzt kerestünk vagy mennyi nagy tettet vittünk véghez. Az alapján ítéltetünk meg, hogy ‘Éhes voltam és enni adtatok. Ruhátlan voltam és ti betakartatok. Idegen voltam és ti befogadtatok.’”

14 “Jézus az Istenem Jézus a Jegyesem Jézus az Életem Jézus az egyetlen Szerelmem Jézus a Mindenem!”
Ha még nem fogadta be Jézust a szívébe, megteheti ezt az alábbi rövid imát ismételgetve: “Drága Jézusom, hiszem, hogy Te vagy az Isten Fia és a Megváltóm. Szükségem van a szeretetedre, hogy megtisztítson bűneimtől és gonosztetteimtől. Szükségem van a világosságodra, hogy elűzze a bennem levő sötétséget. Szükségem van a békédre, hogy betöltse és kielégítse a szívem. Megnyitom most szívem ajtaját és kérlek, jöjj az életembe és részesíts az örök élet ajándékában. Amen”

15 “Ha azt szeretnénk, hogy az emberek hallják a szeretet üzenetét, el kell küldenünk a világba. A lámpásba olajat kell töltenünk, hogy égjen.” KÉRJÜK, KÜLDJE TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET MÁSOKNAK IS


Letölteni ppt "TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL"

Hasonló előadás


Google Hirdetések