Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KÍNA-TANULMÁNY Létfontosságú, életmentő információk Világrengető kutatási eredmények.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KÍNA-TANULMÁNY Létfontosságú, életmentő információk Világrengető kutatási eredmények."— Előadás másolata:

1 A KÍNA-TANULMÁNY Létfontosságú, életmentő információk Világrengető kutatási eredmények

2 Agyaghadsereg

3 A valaha elvégzett legátfogóbb táplálkozástudományi vizsgálat eredményei és megdöbbentő következtetései  Kételkedő kérdések: 1. Kína a nagy ismeretlen, alvó óriás 2. Hamisítványok, bóvlik. Köszönjük: NEM 3. Jöhet-e Kínából valami jó? 4. Hangzatos, túlzó, dicsérő szavak hatástalanok egy szkeptikus, csalódott világban

4 A szerző amerikai. Kicsoda ő?  Milyen ajánlásai vannak? 1. Dr. Colin T. Campbell, Ph.D. 2. Észak-virginiai farmercsalád gyermeke 3. Cornell-Egyetem – állatorvosi diploma 4. A biokémiai táplálkozástan professzora 5. A dioxin társfelfedezője 6. A Virginia Tech és a National Institute of Health kutatási alap alkalmazásában 40 év kutatómunka áll mögötte. Több száz szakmai publikáció 300 szakmai folyóiratban.

5 Információ-áradat  Sok elgondolás jelent meg az információ-dömping világában 1. A tudomány a politika és gazdasági élet kiszolgálója 2. Vannak-e biztos válaszok?  Ártalmas információk  Áltudomány  Divatos diéták, fogyókúrák (Atkins, paleolit)  Életmiszeripari propaganda (sokszor nem végeznek megfelelő, kellő mélységű kutatásokat)

6 1. megállapítás:  A környezetben és a táplálékban lévő szintetikus vegyi anyagok nem a rosszindulatú daganatok FŐ OKAI.

7 2. Megállapítás  Nem a szüleinktől örökölt gének a legfontosabb meghatározói, hogy áldozatul essünk valamelyik vezető haláloknak.

8 3. Megállapítás  A vitaminok és táplálék-kiegészítők nem nyújtanak hosszútávú védelmet.

9 4.Megállapítás  A legtöbb betegség nem gyógyítható gyógyszerekkel vagy műtétekkel 1. az orvosok is gyakran tájékozatlanok 2. Kötelező szakmai protokoll

10 A Kína-tanulmány újradefiniálja a helyes táplálkozás fogalmát  Látszólag gyógyíthatatlan betegségek esetén a helyes táplálkozás megmentheti életünket.

11 A legnevesebb tud. folyóiratokban megjelent publikációk kimutatják:  Életmód-változtatás segítségével – 1. Cukorbetegek elhagyhatják gyógyszereiket 2. A szívbetegségek visszafordíthatók csupán diétával is. 3. Az emlőrák – a vér női nemi hormonszintjével áll kapcsolatban – ez viszont a táplálékkal kapcsolatos. 4. A tejtermékek fogyasztása növeli a prosztatarák kockázatát 5. Antioxidánsok – jobb időskori teljesítőképesség 6. A vesekőképződés egészséges táplálkozással megelőzhető A BETEGSÉGEK ELLENI LEGERŐSEBB FEGYVER A HELYES TÁPLÁLÉK.

12 Clive McKay professzor (Cornell- Egyetem)  A patkányok életét meghosszabította, hogy kevesebbet kaptak enni  Ősi hindu megállapítás  Egy bizonyos életkor felett az a legegészségesebb étel, amit nem eszünk meg.

13 Környezeti mérgek és a táplálkozás  Aflatoxin-kutatás (penészgomba toxinjai)  Penészes földimogyoró, kukorica  Dioxin  Fülöp-szigeteken májrák gyermekeknél  A legtöbb fehérjét fogyasztó gyermekek a leghajlamosabbak a májrák kialakulására (gazdag családok gyermekei)

14 Egy Indiában végzett kutatás eredményei:  1. csoport: aflatoxin+20% fehérje=májrák  2. csoport: aflatoxin+5% fehérje=nincs májrák A táplálkozás hívja életre a karcinogéneket A fehérjebevitel a BŰNÖS (Eretnekség a táplálkozástudományban) Az alacsony fehérjetartalmú étrend gátolja az aflatoxinnal kiváltott rák beindulását – a kapott karcinogén mennyiségétől FÜGGETLENÜL

15 5. Megállapítás  A fehérjebevitel mennyiségének változtatásával a ráksejtek ki- bekapcsolhatók (A legerősebb rákot előidéző fehérje: KAZEIN) Biztonságos fehérjék: búza, szója

16 A Kína-tanulmány  Több, mint 8000 statisztikailag szignifikáns összefüggést állapított meg különböző táplálkozási tényezők és betegségek kialakulása között  A legtöbb állati eredetű táplálékot fogyasztó embereknél a legtöbb krónikus betegség  A növényi táplálékot fogyasztók a legegészségesebbek  Különös daganatok, autoimmun rendellenességek, csontok, vesék egészsége, látás, időskori agyi elváltozások az étrend hatása alatt állnak.  Ezek a betegségek visszafordíthatók/megelőzhetők teljes ételekből álló növényi alapú étrend segítségével

17 Problémák és megoldások  Járványszerű elhízás  Járványszerű cukorbetegség  Járványszerű szívbetegség  Járványszerű rákos elváltozások  Járványszerű csontritkulás  Amerikában az egészségügyi ellátórendszer a 3. leggyakoribb halálozási ok 1. Orvosi műhiba 2. Gyógyszerezési hiba (mellékhatás) 3. Sebészeti beavatkozás 4. Kórházban szerzett fertőzés (Az egészségügyi ellátás költségei: A terápiás döntéseket a pénz és nem az egészség határozza meg)

18 Meg kell ismernünk a tényeket!  A tudósok a részletekre összpontosítanak és figyelmen kívül hagyják a magasabb összefüggéseket, a természet összefüggéseit  A növényi alapú étrend előnyei szerteágazóbbak és figyelemreméltóbbak, mint bármely gyógyszeré vagy sebészeti beavatkozásé  A betegségek megelőzhetők vagy visszafordíthatók  A „genetikai” betegségekért  A rák növekedése táplálkozással ki- és bekapcsolható az erős genetikai hajlam ellenére is.

19 Fehérjék I.  a holland kémikus Gerhard Mulder felfedezte ezt a nitrogéntartalmú vegyület- csoportot  Protein: proteus (gr. szó) elsőrendűen fontos  A fehérje a közfelfogásban = HÚS (úgy gondolták, hogy jóból nem árt a sok,  A bőséges fehérje-ellátás a civilizált ember ELŐJOGA (kulturális előítélet)

20 Fehérjék II.  A fehérjék több százezernyi fajtája ismert  A hosszú láncok sok száz v. ezer aminosavból állnak.  aminosav  Esszenciális aminosavak (hús, tej, tojás)  Növényi fehérjék egészségesebbek  Gyermektáplálás

21 A gyermektáplálás visszásságai  Ált. felfogás: növelni kell a fehérje-bevitelt  Földimogyoró – aflatoxin (a legerőteljesebb karcinogén) (a földimogyoró és a kukorica a legszennyezettebbek)  A mogyoróvajban az engedélyezett érték 300-szorosa  A gyermekek a legfogékonyabbak az aflatoxin májrákot kiváltó hatására.  A fehérjével jobban ellátott, gazdagabb családokban élő gyermekek voltak a legveszélyeztetettebbek.  20% körüli fehérjebevitel  12% alatti fehérjebevitel

22 A rák kikapcsolása  Rákkeltők:- aminotriazol (növényvédő) - DDT - DDT - Nitritek (tartósító, színező, ízfokozó - Nitritek (tartósító, színező, ízfokozó anyagok) anyagok) - mesterséges édesítőszerek - mesterséges édesítőszerek (ciklamátok, szacharin) (ciklamátok, szacharin) - dioxin (gyomírtó) - dioxin (gyomírtó) - aflatoxin - aflatoxin - nátrium, nitrit, nitrát (húskonzerváló) - nátrium, nitrit, nitrát (húskonzerváló) nitrózaminok – erős karcinogén nitrózaminok – erős karcinogén (a nitritek kedveznek a nyirokszervi daganatok (a nitritek kedveznek a nyirokszervi daganatok kialakulásának) kialakulásának)

23 A rák három stádiuma:  Iniciációs  Promoció  Progresszió (A karcinogének a normális sejteket genetikailag módosítják, mutálják) A mutáció a sejt génjeinek maradandó módosulása

24 Az iniciációs fázis  RÖVID 1. A karcinogén bekerül a szervezetbe 2. Eljut a sejtekbe 3. Aktív formát ölt 4. A DNS-hez kapcsolódik 5. Átadásra kerül az utód, v. leánysejtekbe (Ez utóbbiak genetikailag károsodottak maradnak POTENCIÁLIS RÁKHORDOZÓK) Ez az iniciációs fázis VISSZAFORDÍTHATATLAN

25 Promóciós fázis:  Hosszabb, akár éveket vesz igénybe 1. A ráksejt osztódni kezd (a sejtcsoport egyre nagyobb, végül észlelhetővé válik) (Ha a körülmények nem kedveznek, erre nem kerül sor) A promóciós fázis VISSZAFORDÍTHATÓ (adottak-e a kialakulás feltételei? A táplálkozási tényezők: Promoterek Anti-promoterek Anti-promoterek

26 Progressziós fázis:  Az előrehaladott ráksejtek csoportja, vagy csoportja elszaporodnak  Betör a szomszédos vagy távoli szövetekbe  Rosszindulatú metasztázis (áttétek)

27 Fehérjék és az iniciáció  Hogyan befolyásolja a fehérjebevitel a rák iniciációját?  A kevert funkciójú OXIDÁZ enzim nemcsak lebontani, de aktiválni is képes az aflatoxint.  A fehérjebevitel szintje határozza meg: milyen irányú működést fejt ki ez az enzim.  A fehérjebevitel csökkentésével csökken az enzimakticitás és megelőzi/meggátolja, hogy veszélyes karcinogének kötődjenek a DNS-hez.

28 A fehérjék és a promóció  Daganatfejlődés:  (apró mikroszkopikus sejtcsoportok (fókuszok)  Ezekből fejlődnek ki a daganatok  A fókuszok fejlődése kizárólag az elfogyasztott fehérje mennyiségétől függ  (a bevitt rákkeltő mennyiségétől nem függött)  Alacsony fehérjebevitellel kezelhető a rák.  A fókuszok fejlődése visszafordítható pusztán a fehérjemennyiség szabályozásával.

29 Fontos felismerés  A szervezet vissza tud emlékezni a korábbi karcinogén inzultusokra még akkor is, ha alacsony fehérjebevitel segítségével szunnyadó állapotban tartjuk  A daganatfejlődést a fehérjebevitel befolyásolni tudja  A fókuszok 10%-os fehérjebevitel szintig nem indulnak fejlődésnek  12% a határ (10%-nál nincs többre szükségünk) (A kémiai karcinogének nem is idéznek elő rákot, csak megfelelő táplálkozási feltételek mellett)

30 Nem minden fehérje egyforma  A növényi fehérjék nem mozdították elő a daganatfejlődést még fokozott bevitel esetén sem  Növényi fehérjebevitelnél nem alakulnak ki fókuszok  A táplálkozás manipulálásával a rák ki- és bekapcsolható

31 További fontos felismerések  A KAZEIN igen hatékonyan segíti elő a rák kialakulását aflatoxinnal kezelt kísérlleti állatoknál.  A KAZEIN hepatítisz B vírussal kezelt egereknél is előidézi a májrákot (A vírus gémjeinek egy darabkája beépül az egérmáj genetikai anyagába – beindítja a rák kifejlődését /transzgén egerek/) KARCINOGÉNEK jelenlétében a rák kialakulása nem azok mennyiségétől, hanem a promóciótól vagy annak hiányától függ. A promóciós fázis fontosabb, mint az iniciációs.  A táplálkozás sokkal fontosabb szerepet játszik a rák promóciójának szabályozásában, mint az eredeti karcinogén mennyisége  Az állati eredetű táplálék fokozza a daganat-fejlődést – a növényi eredetűek lassítják.

32 A Kína-tanulmány  1970-es évek elején Kína miniszterelnöke Csu en Laj rákban haldoklott  Össznemzeti áttekintést kezdeményezett  12 különböző ráktípus 2400 megye  880 millió (96%) lakos  650 ezer eü. dolgozó végezte

33 Megállapítások  A rák nem elsősorban KÖRNYEZETI tényezők következménye és nem is GENETIKAI eredetű  A szegénység és bőség betegségei: A szegénység betegségei többnyire hiány-betegségek A bőség betegségei szoros kapcsolatban vannak a táplálkozási szokásokkal Ezek többnyire a mértéktelen táplálkozás betegségei

34 A vérkoleszterin-szint és betegségek  Amit megeszünk – vérünkké válik  A vér koleszterin-szint (LDL) növekedésével a nyugati betegségek is elszaporodtak  A vérkoleszterin-szint a betegségek kockázatának fontos mutatója (az állati eredetű táplálék növeli, a növényi eredetű csökkenti)  Zsírfogyasztás  Rostok szerepe  Antioxidánsok (karotionidok –színes növények)  C-vitamin-szint és a daganatfejlődés kapcsolata (a szénhidrázdús táplálkozás visszafordítja a szív- és a cukorbetegséget.

35 A bőség betegségei I.  Szívinfarktus: Nem a kiváltó okot kezelik ifj. Caldwell B. Esselstyn, M.D. a páciens koleszterin- szintjét150 mg/dl alá csökkenti  Dr. Dean Ornish kutatásai  Elhízás: testtömeg index: testsúly/magasság (m) négyzete Megoldás: teljes ételekből álló, növényi alapú táplálkozás nassolás fizikai aktivitás hiánya (15-45 perc)

36 A bőség betegségei II.  Cukorbetegség:  (metabolikus szindróma) – meghatározás „Civilizációs betegség, helytelen életmód és táplálkozás hatására lappangva, tünetszegényen kialakuló PROGRESSZÍV anyagcserezavar … korai halálozáshoz vezet.”  Szövődményei: szívbetegség, agyi történés, magas vérnyomás, vakság, vesebetegség, idegrendszeri betegségek, fogászati betegségek, amputáció, terhességi komplikációk, stb.  Zsírbevitel – inzulin-rezisztencia  Gyógyítani a gyógyíthatatlant!

37 A bőség betegségei III.  Rákos megbetegedések: EmlőrákRizikófaktorok: az emlőrák gén BRCA felfedezése korai menarche késői menopauza magas a nem hormonok szintje magas a koleszterin-szint. (a háttér: állati táplálékokban és finomított szénhidrátokban gazdag étrend) Gének: BRCA 1.; BRCA 2. ha mutáción mennek át, növelik az emlő és petefészekrák esélyeit A környezeti és táplálkozási faktorok fontosabbak (dioxin, PCB-k) Felhalmozódnak a szervezet zsírraktáraiban és tejében. (a kémiai anyagok 90-95%-a állati termékek fogyasztásából adódik. PAH (policiklikus aromás szénhidrátok) lebomlásuk során köztitermékeik reakcióba lépnek a DNS-sel) - A nyugati étrend elősegíti ezt a reakciót – a táplálkozás szabályozza - Hormonpótló kezelés (mellékhatások)

38 A bőség betegségei IV.  Vastag- és végnélrák: A legszorosabb a kapcsolat a * és a húsfogyasztás között Speciális gyógymód: rosttartalom Egyéb tényezők: inzulin-rezisztencia, állati termékek, tehéntej, D-vitamin szerepe

39 A bőség betegségei V.  Autoimmun-betegségek: telített zsírokban gazdag állati termékek tehéntej – szklerózis multiplex kapcsolata  Prosztatarák: tejtermékek inzulinszerű növekedési faktor inzulinszerű növekedési faktor IGF-1 IGF-1 D-vitamin anyagcsere D-vitamin anyagcsere  Csontritkulás: az állati fehérjék növelik a szervezet savtermelését savtermelését  Veseproblémák: állati fehérje – vesekő (oxalát)  Szemproblémák: szürkehályog makula degeneráció (a fényenergia idegimpulzusokká makula degeneráció (a fényenergia idegimpulzusokká alakul) alakul) zsírsavak+fény-szabad gyökök – ezek elpusztítják a zsírsavak+fény-szabad gyökök – ezek elpusztítják a környező szöveteket, a sárgafoltot is. környező szöveteket, a sárgafoltot is. Megelőzhető: karotinoidok; táplálkozással 88%-ban csökkenthető Megelőzhető: karotinoidok; táplálkozással 88%-ban csökkenthető  Elmét károsító étrend: kognitív funkcióvesztés (értelmi működészavar, gondolkodás romlása  Demencia (elbutulás): - vascular (ér eredetű agyi történések) - Alzheimer-kór (béta-amiloid (fehérjevegyület) rakódik le az agy kritikus területein - Alzheimer-kór (béta-amiloid (fehérjevegyület) rakódik le az agy kritikus területein - E-vitamin, C-vitamin, szelén csökkenti a szabadgyök aktivitást, - E-vitamin, C-vitamin, szelén csökkenti a szabadgyök aktivitást, - a koleszterin elősegíti az amiloid képződést (kevés folsav, homocisztein-szint magas - a koleszterin elősegíti az amiloid képződést (kevés folsav, homocisztein-szint magas  A szellemi hanyatlás is összefügg a táplálkozással.


Letölteni ppt "A KÍNA-TANULMÁNY Létfontosságú, életmentő információk Világrengető kutatási eredmények."

Hasonló előadás


Google Hirdetések