Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Avagy Ön képes önkéntesen önkéntes lenni?. A társadalom fiatalabb rétegei nem törődnek az idősebbekkel. Otthonba „zárják” rokonaikat, ritkán látogatják.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Avagy Ön képes önkéntesen önkéntes lenni?. A társadalom fiatalabb rétegei nem törődnek az idősebbekkel. Otthonba „zárják” rokonaikat, ritkán látogatják."— Előadás másolata:

1 Avagy Ön képes önkéntesen önkéntes lenni?

2

3 A társadalom fiatalabb rétegei nem törődnek az idősebbekkel. Otthonba „zárják” rokonaikat, ritkán látogatják őket, mondván a „nagyi jó helyen van”. Az idősek azonban unatkoznak és kirekesztve érzik magukat a saját családjukból, és sokan boldogtalanul élnek egy otthonban.

4 Kevesen végeznek önkéntes munkát, pedig az önkéntesség hozzájárul a társadalmi integrációhoz, valamint a szegénység és a kirekesztődés csökkentéséhez is. A diákokhoz nem jut el elegendő információ, nem tudnak a lehetőségekről. Kizárólag szakember felügyelete alatt „önkénteskedhetünk”. Cegléden sokan szorulnak segítségre az idősek közül.

5

6  2005.évi LXXXVIII. Törvény az önkéntesség törvénye. „Az Országgyűlés elismeri a társadalom tagjainak szolidaritásán alapuló, az állampolgárok öntevékenységét kifejező, a személyeknek és közösségeiknek más vagy mások javára ellenszolgáltatás nélkül végzett önkéntes tevékenységét.”  1993. évi XL. Törvény a Magyar Vöröskereszt hajléktalanokra vonatkozó Alapszabálya. A törvény meghatározza a Magyar Vöröskereszt tevékenységét és működésének alapvető szabályait.

7 Felmérést végeztünk iskolánk diákjai között, 100 diákot kérdeztünk meg a témában.

8  Az iskolánkban végzett nem reprezentatív felmérés eredménye:

9 Örülnél-e annak, ha felállítanánk egy információs pontot az iskolában?

10 -Mikulásiné Oláh Ágnes- Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ igazgatónője

11 -Tölgyessy Attiláné- A Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezetének Cegléd-Nagykőrös területi vezetője -Halla Ferenc- Ceglédi „Gondoskodás” Hajléktalanokat Ellátó Intézmény intézményvezetője -Imréné Lukácsi Ildikó- A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola igazgatónője

12

13  Információterjesztés: • Weblap • Plakátok • Info-pontok  Közvetítő szerep vállalása  Együttműködés meglévő civilszervezettel  2012 az aktív időskor európai éve, ennek folytán sok pályázati lehetőség nyílik, programok, kampányok szervezésére, azok minőségének javítására

14  Önkéntességet népszerűsítő rendezvények szervezése  A már meglévő Cegléd térségi rendezvényeken, fesztiválokon való aktív megjelenés

15

16  Weblap: www.segitenek.5mp.euwww.segitenek.5mp.eu  Információs pont létesítése az iskolánkban, a legforgalmasabb helyen, ahová kirakjuk az aktuális lehetőségeket ismertető szóróanyagokat  Együttműködés a helyi szervezetekkel (Vöröskereszt, Szociális Otthon, Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat, stb.)  Felhívó kampány az önkéntességre a helyi lapokban (Ceglédi Panoráma, Ceglédinfo)

17  Műsor szervezése az idősek otthonába  TV meghívása a rendezvényekre

18  Filmvetítés az iskolákban  Diákok meghívása rendezvényeinkre  Adománygyűjtés szervezése

19

20 Weblapok

21 Infópont

22 Együttműködés

23 Felhívókampány  ceglédi és törteli újságok  Cegléd Rádió 04:42-től Cegléd Rádió  Cegléd TV

24 Adománygyűjtés

25 Kezdet… Hely: Ceglédi Szociális Otthon Időpont: 2012.április 4. 9:30

26 Programok Műveltségi vetélkedő Újszilvás Rozmaring Nyugdíjas Klub Hastánc Kreatív Biblioterápia Felolvasás

27 Műveltségi vetélkedő 24 általános műveltségre kitérő kérdés, az első három helyezett díjaztuk.

28 Díjazás

29 Újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub zenés-táncos fellépése

30 Hastánc Osztálytársunk Tóth Viktória elhozta az arab világ hangulatát

31 Kreatív Biblioterápia Könyvtárosunk Nagyné Kovács Anikó vezetésével kreatív feladatokat végeztünk el a résztvevőkkel. VERS: Catullus: Gyűlölök és Szeretek

32

33 Élmények…

34 Egy nap mi is megöregszünk…

35 A prezentációt készítették: Hegedűs Diána Hegedűs Erika Kássa Dóra Egei Szilárd


Letölteni ppt "Avagy Ön képes önkéntesen önkéntes lenni?. A társadalom fiatalabb rétegei nem törődnek az idősebbekkel. Otthonba „zárják” rokonaikat, ritkán látogatják."

Hasonló előadás


Google Hirdetések