Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LOGO 1 A Z ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA …élő mikroorganizmusokkal! ®

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LOGO 1 A Z ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA …élő mikroorganizmusokkal! ®"— Előadás másolata:

1 LOGO 1 A Z ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA …élő mikroorganizmusokkal! ®

2 2 A TERMÉK HATÓANYAGAI Rizskorpa, tengeri moszat, aloe vera, zöld tea és papaya – több mint 80 fajta jótékony mikroorganizmussal végzett fermentációja után képz ő dnek azok a rendkívül értékes anyagok, amelyeket ez a kivonat tartalmaz. Rizskorpa, tengeri moszat, aloe vera, zöld tea és papaya – több mint 80 fajta jótékony mikroorganizmussal végzett fermentációja után képz ő dnek azok a rendkívül értékes anyagok, amelyeket ez a kivonat tartalmaz. Nagyon intenzív hatású, rendkívül sokféle bioaktív anyag ötvözete. Nagyon intenzív hatású, rendkívül sokféle bioaktív anyag ötvözete. Mesterséges adalékanyagok nincsenek benne. Mesterséges adalékanyagok nincsenek benne. Olyan er ő rejlik benne, amely segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekez ő mechanizmusainak hatékonyságát.

3 3 ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai Az enzimek az él ő szervezetekben lejátszódó biokémiai reakciókat irányító katalizátorok, kémiai természetüket tekintve globuláris fehérjék. Enzimek:  a folyamatok reakciósebességét növel ő anyagok. reakciósebességét  a reakció lényegesen lassabban játszódna le.  az aktiválási energiát csökkentik, így az enzimeket biokatalizátoroknak tekinthetjük. aktiválási energiátaktiválási energiát

4 4 Koenzimek Az enzimek nagy részénél a katalitikus funkciók m ű ködéséhez egy kisebb, nem fehérje eredet ű molekulára is szükség van. Ez az ún. koenzim, mely valamilyen módon kapcsolódik a fehérjéhez és így alakul ki a m ű ködésképes enzim. Az enzimek felhasználása az enzimek nemcsak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában (emésztés)  az enzimek nemcsak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában (emésztés) vesznek részt, vesznek részt,  hanem épít ő folyamatokban, valamint az immunrendszer m ű ködésében is,  a hétköznapi életben is használunk enzimeket, például a mosó- és mosogatószerekben zsír- és szénhidrátbontó enzimek teszik könnyebbé a foltok és mosogatószerekben zsír- és szénhidrátbontó enzimek teszik könnyebbé a foltok és szennyez ő dések eltávolítását, szennyez ő dések eltávolítását,  a kontaktlencse tisztító folyadékokban enzimek tisztítják meg a lencséket a fehérjékt ő l, ezzel el ő zve meg a fert ő zéseket. fehérjékt ő l, ezzel el ő zve meg a fert ő zéseket.  a gyógyszeriparban enzimeket használnak egyes antibiotikumok el ő állítására,  élelmiszeripari felhasználásuk is elterjedt: pékáruk, sajtok, tejtermékek gyártásánál van fontos szerepük. van fontos szerepük. ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai

5 5 ENZIMEK – ELŐÁLLÍTÁSA Enzimeket széles körben baktériumok és gombák ipari fermentációval állítják el ő. A gombák és baktériumok anyagcsere folyamataikban alapvet ő szerepük van az enzimeknek. A biotechnológiában els ő sorban a sejten kívüli (extracelluláris) enzimtermelést alkalmazzák, mikor a fermentlébe vagy a szilárd közegbe választódnak ki a hatékony enzimek, enzimcsoportok.

6 FERMENTÁCIÓ 6 A fermentáció olyan technológiai folyamat, amelynek során a jelen lev ő él ő mikroorganizmusok szaporodásának, életfolyamataik és enzimjeik hatására bonyolult biokémiai változások mennek végbe az alapanyagokban. E folyamatot jellemz ő en baktériumok és/vagy gombák – kivételes esetekben algák, növényi eukarióta sejtek esetleg eml ő ssejtek - használatával végzik, és szénhidrátok lebontása során primer, illetve szekunder metabolitokat (anyagcseretermékeket) állítanak el ő, vagy biokonverzióval értékes anyagokat alakítanak át. Tipikus fermentációs termékek az aminosavak, enzimek, vitaminok, antibiotikumok(pl. penicillinek, sztreptomicinek, tetraciklinek, stb.), konvertált szteroidok (biotranszformáció) és rekombináns fehérjék (pl. r-inzulin, r- kalcitonin, stb.). Természetesen termékek lehetnek önmagukban is a baktériumok és gombák (biomassza), vagy általuk el ő állított fehérjék és olajok (pl. probiotikumok, egysejt-fehérjék és olajok).

7 7 PROBIOTIKUMOK Probiotikumoknak nevezik mindazokat a humánbarát bélbaktériumokat, amelyek többféle jótékony hatással vannak a gazdaszervezet egészségi állapotára. Az elmúlt évtizedben az egész világon az egyik kiemelt kutatási terület volt az emberi szervezetben él ő jótékony mikroorganizmusok szerepének, hatásának a vizsgálata. Az egészséges bélflóra mintegy 400 különféle mikróba törzsb ő l (baktérium, gomba) áll. Egy gramm béltartalomban kb. 1 billió baktérium+gomba fordul elõ. A velünk szimbiózisban él ő baktériumok közül a különféle tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok a legjelent ő sebbek, mert az ő jótékony hatásuk nyilvánul meg a legszélesebb körben, és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre. meg a legszélesebb körben, és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre.

8 8  megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását,  segítik az emésztést,  javítják a tápanyagok lebontását és felszívódását,  lebontják a tejcukrot és egyéb olyan anyagokat amelyet a szervezet nem képes önmagában megemészteni, megemészteni,  csökkentik az allergiás reakciók kialakulását,  a környezetb ő l, táplálékból bekerül ő mérgez ő anyagokat semlegesítik,  a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek,  el ő segítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását,  fokozzák az immunrendszer reakciókészségét,  csökkentik az antibiotikumok által okozott mellékhatásokat. A belek és az ott él ő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyet küls ő hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelent ő sebb tényez ő k: dohányzás, alkoholfogyasztás, bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás (finomított cukrok, szénhidrátok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, adalékanyagok, ízfokozók, növényvéd ő szer maradványok, stb.) vagy egyes betegségek. Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális m ű ködését A belek és az ott él ő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyet küls ő hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelent ő sebb tényez ő k: dohányzás, alkoholfogyasztás, bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás (finomított cukrok, szénhidrátok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, adalékanyagok, ízfokozók, növényvéd ő szer maradványok, stb.) vagy egyes betegségek. Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális m ű ködését. PROBIOTIKUMOK HATÁSA

9 9 ANTIOXIDÁNSOK Az élõlények energiatermelõ folyamataiban: oxidatív folyamatok szerepelnek. A tápanyagok elégetésénél, oxidációjánál, erõteljes oxidatív tulajdonsággal rendelkezõ vegyületek, szabadgyökök (mint például a hidrogénperoxid) keletkeznek. Az oxidatív stressz és speciálisan a szabadgyökök képzõdését az életmóddal összefüggõ és környezeti tényezõk is elõsegíthetik (exogén oxidatív stressz). Ilyen faktor a dohányzás, a kimerítõ tréning, a táplálkozásban az aránytalanul sok, többszörösen telítetlen zsírsav. A környezetben megjelenõ levegõszennyezõ anyagok, a radioaktív sugárzás, az ibolyántúli sugárzás, az oxido-redukciós jelenségeket befolyásoló fémionok (pl. a vas) ugyancsak megkönnyítik a szabadgyökök keletkezését. Hasonló következménnyel jár egyes gyógyszerek szedése, vagy a különbözõ gyulladásos folyamatok.

10 10 A fokozott mennyiségben termelõdõ szabadgyököket a közömbösítõ mechanizmusok már nem képesek hatástalanítani, ezért azok károsítják a sejteket, és ílymódon számos betegség kockázatát növelik, egyebek között a szív- és érrendszeri betegségekét, a rosszindulatú daganatokét, a légúti kórképekét. Az oxidatív stressz, illetve a szabadgyökök károsítják a sejtmûködést. Az oxidatív hatások következtében gyorsulnak az öregedési folyamatok. Biológiai rendszerek az oxidatív tényezõket többféle antioxidatív mechanizmus útján tartják ellenõrzésük alatt, visszaszorítják az oxidatív katalizátorok és szabadgyökök reaktivitását. A betegségek megelõzése területén szerzett gyakorlati táplálkozási tapasztalatok alapján végzett tudományos kutatások mutattak rá arra, hogy a növényi eredetû élelmiszerekben számos olyan összetevõ van, amely hatékonyan erõsíti az emberi szervezet antioxidáns védekezési potenciálját. Az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén - külön-külön is javítják egészségünket, de tapasztalatok szerint együttesen alkalmazva fokozottan jótékony hatásuk van. ANTIOXIDÁNSOK

11 11 Az E-vitamin, likopin,  -orizonol, ubikinonok, flavonoidok, polifenolok általános hatásai:  értágítás,  véralvadásgátló hatás (védi a szívet),  vizelethajtó,  vérnyomáscsökkentés,  szexuális teljesít ő képesség növelése,  immunrendszer er ő sítés,  sejtmembrán védelme az oxidációtól,  Parkinson-kor tüneteinek késleltetése,  rákmegel ő z ő hatások,  kedvez ő hatás a szív m ű ködésére és a keringésre  szembetegségek megakadályozása (els ő sorban szürkehályog-képz ő dés),  cukorbetegségek kialakulásának csökkentése A TERMÉKBEN LÉVŐ ANTIOXIDÁNSOK

12 12 Az ásványi anyagok a test tömegének mindössze 4%-t teszik ki. A kicsi arányhoz képest hatalmas a jelent ő ségük, ugyanis katalizátorként szabályoznak olyan fontos életfolyamatokat, mint pl.: a növekedés, a megfelel ő immunm ű ködés, a sav-bázis egyensúly, vagy az energiatermelés. Az ásványi anyagoknak kiemelt szerepük van a test egészséges m ű ködésének fenntartásában, és a betegségek megel ő zésében. Attól függ ő en, hogy a szervezetnek milyen mennyiségben van szüksége rájuk makroelemeknek ill. mikroelemeknek vagy nyomelemeknek nevezzük ő ket. Az el ő bbib ő l átlagosan 100mg-ra van szükségünk naponta. Ilyenek pl.: a nátrium, kálium, kálcium, magnézium, foszfor. A nyomelemekb ő l - vas, cink, mangán, szelén -csak átlag napi 15mg mennyiségben van szüksége a szervezetünknek. ÁSVÁNYI ANYAGOK - NYOMELEMEK

13 AZ ÉLETELIXÍR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS HATÁSA 13 El ő állítása: Az els ő lépés: fermentálás söréleszt ő vel, a második lépés: a fermentátum tovább fermentálása, különböz ő jótékony baktériumokkal ( fermentálása, különböz ő jótékony baktériumokkal (fotoszintetizáló baktérium, tejsav. Ennek a jótékony baktériumos fermentációnak a baktérium, fonalas gomba, éleszt ő ). Ennek a jótékony baktériumos fermentációnak a hozománya számos bioaktív anyag hozománya számos bioaktív anyag. A jótékony vagy effektív mikroorganizmusok (EM) egy olyan mikrobakeverék, amit körülbelül 20 éve Dr. Teruo Higa fejlesztett ki Japánban, eredetileg talajoltás céljára. Az évek során azonban kiderült: számos más területen is kiválóan alkalmazhatóak. A szóban forgó mikrobák egyébként olyan jelleg ű ek, amik kisebb-nagyobb mennyiségben élelmiszereinkben és a szabad természetben is megtalálhatóak, tehát semmiféle élelmiszereinkben és a szabad természetben is megtalálhatóak, tehát semmiféle genetikailag módosított organizmus nincs közöttük. A jótékony baktériumok olyan bioaktív anyagokat termelne, melyek nagyon hasznosak a fels ő bbrend ű szervezetek számára: nemcsak vitaminokat, de antioxidánsokat is, melyek úgy biztosítanak magas védelmet, hogy közben nem mérgez ő ek.

14 14 Milyen biológiai és biokémiai hatása van? Nagymértékben fokozzák a teljesítményt, de nemcsak fizikai, hanem szellemi munka esetében is. A mikroorganizmusok beállítanak egy optimális aktivitási szintet, egy kedvez ő, kiegyensúlyozott állapotot, tehát nem pusztán nyugtató vagy ajzó hatásról van szó. Az energiaszegény embereknél stimuláló hatást fejtenek ki, a túlságosan magas aktivitási szintet pedig egészséges mérték ű re csökkentik. Az ÉLETELIXÍR összefoglaló javaslati listája:  csökkent életer ő (kimerültség, fert ő zés, lábadozás),  alvászavarok,  lassú mérgezések, szöveti lerakódások,  stressz,  az összpontosítás képességének csökkenése,  légúti, arc- és homloküreg gyulladások,  b ő rgyulladások,  ín-, izom-, és izületi gyulladások,  nyálkahártya megbetegedések, AZ ÉLETELIXÍR HATÁSA

15 15  gombás, vírusos és bakteriális fert ő zések,  sebkezelés: gennyes és sérült felületek a b ő rön (vágott, égett), ill. a torokban és szájüregben,  herpesz és övsömör,  ín- és ínszalagsérülések (sport),  emésztési problémák (hasmenés, puffadás, gyomorbántalmak, krónikus székrekedés),  bélbetegségek,  idegbántalmak, idegi jelleg ű panaszok, hibás idegi funkciók,  mindennem ű ödéma, püffedt és feldagadt végtagok,  szív-, és keringési betegségek, vérellátási zavarok,  magas trombózisveszély,  reumás lágyrészek fájdalma,  autoimmun betegségek (reuma, izületi panaszok, sokízületi gyulladás, pikkelysömör),  hormonális zavarok (cukorbaj, változáskori panaszok),  nyirokrendszeri panaszok,  b ő rbetegségek és elváltozások,  allergiák,  fájdalmak és tisztázatlan eredet ű betegségi állapotok. AZ ÉLETELIXÍR HATÁSA

16 16 MIÉRT HATÉKONY AZ ÉLETELIXÍR? Segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekez ő mechanizmusainak hatékonyságát. Az Életelixír-nek semmilyen káros mellék- és utóhatása nincs. Mivel a szervezetre gyakorolt pozitív hatása igen er ő s, több helyen komolyan megkezd ő dött hatás-mechanizmusának orvosi kutatása és terjed ő ben van a használata A különböz ő bio min ő ség ű zöldség és gyümölcs kivonatokkal együtt történ ő fermentációból egy átalakult, biológiailag nagyon hatékony fitotápanyag, élelmiszer komplex jön létre. Ezt a molekulát a szervezet még nem képes hasznosítani, ezt még a baktériumoknak mikroorganizmusoknak át kell alakítani él ő formává, amely a szintetikus vitaminok esetében, a belünkben, a vastagbelünkben történik. Az így átalakított hatóanyagoknak nagyságrendekkel jobb a biológiai hasznosulása, mint szintetikus társaiké.

17 LOGO 17 Köszönjük figyelmét! Forrás:


Letölteni ppt "LOGO 1 A Z ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA …élő mikroorganizmusokkal! ®"

Hasonló előadás


Google Hirdetések