Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA"— Előadás másolata:

1 AZ ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA
…élő mikroorganizmusokkal!

2 ENZIMEK KOENZIMEK ANTIOXIDÁNSOK VITAMINOK NYOMELEMEK PROBIOTIKUMOK
A TERMÉK HATÓANYAGAI Rizskorpa, tengeri moszat, aloe vera, zöld tea és papaya – több mint 80 fajta jótékony mikroorganizmussal végzett fermentációja után képződnek azok a rendkívül értékes anyagok, amelyeket ez a kivonat tartalmaz.  Nagyon intenzív hatású, rendkívül sokféle bioaktív anyag ötvözete.  Mesterséges adalékanyagok nincsenek benne.  Olyan erő rejlik benne, amely segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekező mechanizmusainak hatékonyságát. ENZIMEK KOENZIMEK ANTIOXIDÁNSOK VITAMINOK NYOMELEMEK PROBIOTIKUMOK

3 ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai
ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai Az enzimek az élő szervezetekben lejátszódó biokémiai reakciókat irányító katalizátorok, kémiai természetüket tekintve globuláris fehérjék. Enzimek: a folyamatok reakciósebességét növelő anyagok. a reakció lényegesen lassabban játszódna le. az aktiválási energiát csökkentik, így az enzimeket biokatalizátoroknak tekinthetjük.

4 ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai
ENZIMEK – a szervezetünk biokatalizátorai Koenzimek Az enzimek nagy részénél a katalitikus funkciók működéséhez egy kisebb, nem fehérje eredetű molekulára is szükség van. Ez az ún. koenzim, mely valamilyen módon kapcsolódik a fehérjéhez és így alakul ki a működésképes enzim. Az enzimek felhasználása az enzimek nemcsak a zsírok, fehérjék és szénhidrátok lebontásában (emésztés) vesznek részt, hanem építő folyamatokban, valamint az immunrendszer működésében is, a hétköznapi életben is használunk enzimeket, például a mosó- és mosogatószerekben zsír- és szénhidrátbontó enzimek teszik könnyebbé a foltok és szennyeződések eltávolítását, a kontaktlencse tisztító folyadékokban enzimek tisztítják meg a lencséket a fehérjéktől, ezzel előzve meg a fertőzéseket. a gyógyszeriparban enzimeket használnak egyes antibiotikumok előállítására, élelmiszeripari felhasználásuk is elterjedt: pékáruk, sajtok, tejtermékek gyártásánál van fontos szerepük.

5 Enzimeket széles körben baktériumok és gombák ipari
ENZIMEK – ELŐÁLLÍTÁSA Enzimeket széles körben baktériumok és gombák ipari fermentációval állítják elő. A gombák és baktériumok anyagcsere folyamataikban alapvető szerepük van az enzimeknek. A biotechnológiában elsősorban a sejten kívüli (extracelluláris) enzimtermelést alkalmazzák, mikor a fermentlébe vagy a szilárd közegbe választódnak ki a hatékony enzimek, enzimcsoportok. 5

6 FERMENTÁCIÓ A fermentáció olyan technológiai folyamat, amelynek során a jelen levő élő mikroorganizmusok szaporodásának, életfolyamataik és enzimjeik hatására bonyolult biokémiai változások mennek végbe az alapanyagokban. E folyamatot jellemzően baktériumok és/vagy gombák – kivételes esetekben algák, növényi eukarióta sejtek esetleg emlőssejtek - használatával végzik, és szénhidrátok lebontása során primer, illetve szekunder metabolitokat (anyagcseretermékeket) állítanak elő, vagy biokonverzióval értékes anyagokat alakítanak át. Tipikus fermentációs termékek az aminosavak, enzimek, vitaminok, antibiotikumok(pl. penicillinek, sztreptomicinek, tetraciklinek, stb.), konvertált szteroidok (biotranszformáció) és rekombináns fehérjék (pl. r-inzulin, r- kalcitonin, stb.). Természetesen termékek lehetnek önmagukban is a baktériumok és gombák (biomassza), vagy általuk előállított fehérjék és olajok (pl. probiotikumok, egysejt-fehérjék és olajok). 6

7 PROBIOTIKUMOK Probiotikumoknak nevezik mindazokat a humánbarát bélbaktériumokat, amelyek többféle jótékony hatással vannak a gazdaszervezet egészségi állapotára. Az elmúlt évtizedben az egész világon az egyik kiemelt kutatási terület volt az emberi szervezetben élő jótékony mikroorganizmusok szerepének, hatásának a vizsgálata. Az egészséges bélflóra mintegy 400 különféle mikróba törzsből (baktérium, gomba) áll. Egy gramm béltartalomban kb. 1 billió baktérium+gomba fordul elõ. A velünk szimbiózisban élő baktériumok közül a különféle tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok a legjelentősebbek, mert az ő jótékony hatásuk nyilvánul meg a legszélesebb körben, és hat a legközvetlenebbül az egészségünkre.

8 PROBIOTIKUMOK HATÁSA megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását, segítik az emésztést, javítják a tápanyagok lebontását és felszívódását, lebontják a tejcukrot és egyéb olyan anyagokat amelyet a szervezet nem képes önmagában megemészteni, csökkentik az allergiás reakciók kialakulását, a környezetből, táplálékból bekerülő mérgező anyagokat semlegesítik, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek, elősegítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását, fokozzák az immunrendszer reakciókészségét, csökkentik az antibiotikumok által okozott mellékhatásokat. A belek és az ott élő baktériumok, azaz a bélflóra egy olyan egyensúlyi állapotban vannak, amelyet külső hatások könnyen felborítanak. Ezek közül a legjelentősebb tényezők: dohányzás, alkoholfogyasztás, bizonyos gyógyszerek, antibiotikumok szedése, kemoterápia, radiológiai kezelés, stressz, helytelen táplálkozás (finomított cukrok, szénhidrátok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, adalékanyagok, ízfokozók, növényvédő szer maradványok, stb.) vagy egyes betegségek. Mivel az immunanyagok kb. 70 %-át a bélflóra termeli, ennek károsodása súlyosan veszélyezteti immunrendszerünk normális működését.

9 ANTIOXIDÁNSOK Az élõlények energiatermelõ folyamataiban: oxidatív folyamatok szerepelnek. A tápanyagok elégetésénél, oxidációjánál, erõteljes oxidatív tulajdonsággal rendelkezõ vegyületek, szabadgyökök (mint például a hidrogénperoxid) keletkeznek. Az oxidatív stressz és speciálisan a szabadgyökök képzõdését az életmóddal összefüggõ és környezeti tényezõk is elõsegíthetik (exogén oxidatív stressz). Ilyen faktor a dohányzás, a kimerítõ tréning, a táplálkozásban az aránytalanul sok, többszörösen telítetlen zsírsav. A környezetben megjelenõ levegõszennyezõ anyagok, a radioaktív sugárzás, az ibolyántúli sugárzás, az oxido-redukciós jelenségeket befolyásoló fémionok (pl. a vas) ugyancsak megkönnyítik a szabadgyökök keletkezését. Hasonló következménnyel jár egyes gyógyszerek szedése, vagy a különbözõ gyulladásos folyamatok.

10 ANTIOXIDÁNSOK A fokozott mennyiségben termelõdõ szabadgyököket a közömbösítõ mechanizmusok már nem képesek hatástalanítani, ezért azok károsítják a sejteket, és ílymódon számos betegség kockázatát növelik, egyebek között a szív- és érrendszeri betegségekét, a rosszindulatú daganatokét, a légúti kórképekét. Az oxidatív stressz, illetve a szabadgyökök károsítják a sejtmûködést. Az oxidatív hatások következtében gyorsulnak az öregedési folyamatok. Biológiai rendszerek az oxidatív tényezõket többféle antioxidatív mechanizmus útján tartják ellenõrzésük alatt, visszaszorítják az oxidatív katalizátorok és szabadgyökök reaktivitását. A betegségek megelõzése területén szerzett gyakorlati táplálkozási tapasztalatok alapján végzett tudományos kutatások mutattak rá arra, hogy a növényi eredetû élelmiszerekben számos olyan összetevõ van, amely hatékonyan erõsíti az emberi szervezet antioxidáns védekezési potenciálját. Az A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és a szelén - külön-külön is javítják egészségünket, de tapasztalatok szerint együttesen alkalmazva fokozottan jótékony hatásuk van.

11 A TERMÉKBEN LÉVŐ ANTIOXIDÁNSOK
A TERMÉKBEN LÉVŐ ANTIOXIDÁNSOK Az E-vitamin, likopin, g-orizonol, ubikinonok, flavonoidok, polifenolok általános hatásai: értágítás, véralvadásgátló hatás (védi a szívet), vizelethajtó, vérnyomáscsökkentés, szexuális teljesítőképesség növelése, immunrendszer erősítés, sejtmembrán védelme az oxidációtól, Parkinson-kor tüneteinek késleltetése, rákmegelőző hatások, kedvező hatás a szív működésére és a keringésre szembetegségek megakadályozása (elsősorban szürkehályog-képződés), cukorbetegségek kialakulásának csökkentése

12 ÁSVÁNYI ANYAGOK - NYOMELEMEK
ÁSVÁNYI ANYAGOK - NYOMELEMEK Az ásványi anyagok a test tömegének mindössze 4%-t teszik ki. A kicsi arányhoz képest hatalmas a jelentőségük, ugyanis katalizátorként szabályoznak olyan fontos életfolyamatokat, mint pl.: a növekedés, a megfelelő immunműködés, a sav-bázis egyensúly, vagy az energiatermelés. Az ásványi anyagoknak kiemelt szerepük van a test egészséges működésének fenntartásában, és a betegségek megelőzésében. Attól függően, hogy a szervezetnek milyen mennyiségben van szüksége rájuk makroelemeknek ill. mikroelemeknek vagy nyomelemeknek nevezzük őket. Az előbbiből átlagosan 100mg-ra van szükségünk naponta. Ilyenek pl.: a nátrium, kálium, kálcium, magnézium, foszfor. A nyomelemekből - vas, cink, mangán, szelén csak átlag napi 15mg mennyiségben van szüksége a szervezetünknek.

13 AZ ÉLETELIXÍR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS HATÁSA
AZ ÉLETELIXÍR ELŐÁLLÍTÁSA ÉS HATÁSA Előállítása: Az első lépés: fermentálás sörélesztővel, a második lépés: a fermentátum tovább fermentálása, különböző jótékony baktériumokkal (fotoszintetizáló baktérium, tejsav baktérium, fonalas gomba, élesztő). Ennek a jótékony baktériumos fermentációnak a hozománya számos bioaktív anyag. A jótékony vagy effektív mikroorganizmusok (EM) egy olyan mikrobakeverék, amit körülbelül 20 éve Dr. Teruo Higa fejlesztett ki Japánban, eredetileg talajoltás céljára. Az évek során azonban kiderült: számos más területen is kiválóan alkalmazhatóak. A szóban forgó mikrobák egyébként olyan jellegűek, amik kisebb-nagyobb mennyiségben élelmiszereinkben és a szabad természetben is megtalálhatóak, tehát semmiféle genetikailag módosított organizmus nincs közöttük. A jótékony baktériumok olyan bioaktív anyagokat termelne, melyek nagyon hasznosak a felsőbbrendű szervezetek számára: nemcsak vitaminokat, de antioxidánsokat is, melyek úgy biztosítanak magas védelmet, hogy közben nem mérgezőek. 13

14 Az ÉLETELIXÍR összefoglaló javaslati listája:
AZ ÉLETELIXÍR HATÁSA Milyen biológiai és biokémiai hatása van? Nagymértékben fokozzák a teljesítményt, de nemcsak fizikai, hanem szellemi munka esetében is. A mikroorganizmusok beállítanak egy optimális aktivitási szintet, egy kedvező, kiegyensúlyozott állapotot, tehát nem pusztán nyugtató vagy ajzó hatásról van szó. Az energiaszegény embereknél stimuláló hatást fejtenek ki, a túlságosan magas aktivitási szintet pedig egészséges mértékűre csökkentik. Az ÉLETELIXÍR összefoglaló javaslati listája: csökkent életerő (kimerültség, fertőzés, lábadozás), alvászavarok, lassú mérgezések, szöveti lerakódások, stressz, az összpontosítás képességének csökkenése, légúti, arc- és homloküreg gyulladások, bőrgyulladások, ín-, izom-, és izületi gyulladások, nyálkahártya megbetegedések,

15 AZ ÉLETELIXÍR HATÁSA gombás, vírusos és bakteriális fertőzések,
AZ ÉLETELIXÍR HATÁSA gombás, vírusos és bakteriális fertőzések, sebkezelés: gennyes és sérült felületek a bőrön (vágott, égett), ill. a torokban és szájüregben, herpesz és övsömör, ín- és ínszalagsérülések (sport), emésztési problémák (hasmenés, puffadás, gyomorbántalmak, krónikus székrekedés), bélbetegségek, idegbántalmak, idegi jellegű panaszok, hibás idegi funkciók, mindennemű ödéma, püffedt és feldagadt végtagok, szív-, és keringési betegségek, vérellátási zavarok, magas trombózisveszély, reumás lágyrészek fájdalma, autoimmun betegségek (reuma, izületi panaszok, sokízületi gyulladás, pikkelysömör), hormonális zavarok (cukorbaj, változáskori panaszok), nyirokrendszeri panaszok, bőrbetegségek és elváltozások, allergiák, fájdalmak és tisztázatlan eredetű betegségi állapotok.

16 MIÉRT HATÉKONY AZ ÉLETELIXÍR?
MIÉRT HATÉKONY AZ ÉLETELIXÍR? Segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekező mechanizmusainak hatékonyságát. Az Életelixír-nek semmilyen káros mellék- és utóhatása nincs. Mivel a szervezetre gyakorolt pozitív hatása igen erős, több helyen komolyan megkezdődött hatás-mechanizmusának orvosi kutatása és terjedőben van a használata A különböző bio minőségű zöldség és gyümölcs kivonatokkal együtt történő fermentációból egy átalakult, biológiailag nagyon hatékony fitotápanyag, élelmiszer komplex jön létre. Ezt a molekulát a szervezet még nem képes hasznosítani, ezt még a baktériumoknak mikroorganizmusoknak át kell alakítani élő formává, amely a szintetikus vitaminok esetében, a belünkben, a vastagbelünkben történik. Az így átalakított hatóanyagoknak nagyságrendekkel jobb a biológiai hasznosulása, mint szintetikus társaiké.

17 Köszönjük figyelmét! www.artrozis.com Forrás:
1. 2. 3. 4.


Letölteni ppt "AZ ÉLETELIXIR TERMÉK BEMUTATÁSA"

Hasonló előadás


Google Hirdetések