Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk."— Előadás másolata:

1 Készítette: Fodorné Varkoly Mária

2 Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk föl! 1. Digitális lábnyom

3 2. Internetes kiközösítés Vigyázz, hogy mit írsz másoknak, nem tudhatod, kiből mit vált ki! Mások életével nem szabad játszani!

4 3. Adathalászat Ne add ki személyes adataidat, előtte mindig kérd ki szüleid engedélyét!

5 4. Ismerkedés másokkal Vigyázz! Az online barát nem mindig olyan, amilyennek mondja magát! !

6 5. Betekintés a magánéletbe Ne jelölj vissza ismerősnek idegent, mert könnyen visszaélhet feltett képeiddel, adataiddal és küldhet neked zaklató üzeneteket is! Ha ismerősöd elfogadta ismerősnek, attól még te ne tedd! Lehet, hogy ő is tévedésből tette. Ha jó ismerősödtől, barátodtól, rokonodtól kapsz különös üzenetet, kételkedj! Lehet, hogy valaki más küldte az ő nevében.

7 6. Nem kívánt üzenetek, spamek További szabályok:

8 7. Téves információk a neten A világhálón bárki létrehozhat online tartalmakat, nem kell mindent elhinni, amit az interneten találunk! ???

9 8. Vírusok Ne nyiss meg ismeretlen helyekről származó csatolt fájlokat!

10 Illegális tartalmak bejelentése A oldalon lehetőséged van bejelenteni azokat a weboldalakat, ahol sértő vagy káros tartalmat találsz.http://www.biztonsagosinternet.hu/

11 Biztonságos internethasználó vagy? Töltsd ki a tesztet!teszt

12 Felhasznált tartalmak: g fish.png Guy.png illustration-spam-phishing.jpg computer-virus.jpg content/uploads/2014/02/lots_of_ .jpg


Letölteni ppt "Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések