Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A belső műhely Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 ) Turiyam – 2009. www.turiyam.com TURIYAM  Téma: Szabadság.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A belső műhely Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 ) Turiyam – 2009. www.turiyam.com TURIYAM  Téma: Szabadság."— Előadás másolata:

1 A belső műhely Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 ) Turiyam – 2009. www.turiyam.com TURIYAM  Téma: Szabadság

2 Az Egységet csak egyetlenegy módon tudom kimondani. Hallgatással. Nem negatív és kitérő és nem tétovázó, vagyis logosztalan hallgatással, amely megnémul, mert nem tud mit mondani.

3 Ahogy a tenger vagy az éjszaka és a halál hallgat. Ahogy Buddha a virágot a kezében tartja, a zarándokoknak megmutatja, de mozdulatlanul ül, és egyetlen szót sem szól. Súnjata, üresség. Ez a Kezdettelen. Ez a végtelen. Ez az Egy.

4 A világ alaptörvényét Buddha sem tudja megváltoztatni. A sóvárgás teremti az embert. A valóság megkerülhetetlen. Egyet tehet, hogy a szomjúság előjelét megváltoztatja.

5 Az élet sodra nem a középpont felé vonz, hanem taszít. A tudat, mint az alvajárás eszköze, gépiesen tovább dolgozik, de az éberség fennhatósága alatt erejét veszti. Akinek sikerül az álomkór minden homályát, a szomjúság egészét felszámolni úgy, hogy meglássa, nincs itt semmi, ami valóság lenne, a megszabadulást eléri.

6 Körülbelül kétszáz évre volt szükség, amíg a Bodhidharma által tanított dhjána azt az alakot öltötte, amit később csan nak, vagyis zen nek neveztek el. A végleges megfogalmazás Lin-csi nevéhez fűződik.

7 Buddha tanítása szerint senki se csinálhat senki helyett semmit. Végül is csak egyetlen beavatkozás lehetséges, ha valaki önmaga avatkozik bele önmagába. Az időtlenből az időbe. A túlnanból abba, ami itt van. Onnan, ahol idő és időtlen, a túlnan és az „itt van” egy. Az éber valóságból az álmos káprázatba. Tudja azt, hogy nincs én, és nincs te, és ami az enyém, az a tiéd, és ami a tiéd, az az enyém.

8 Mu-csou azt kérdezte: - Minden nap fel kell öltöznünk, és ennünk kell. Hogyan szabadulhatnánk meg mindettől? A Mester azt mondta: - Öltözünk és eszünk. - Nem értem – válaszolta Mu-csou. - Ha nem érted, öltözz fel, és egyél.

9 Slide: Turiyam –Knolmár Marica TURIYAM  A belső műhely Knolmár Marica : „ Női életkérdések” - online tanácsadás maria@turiyam.com maria@turiyam.com Nézzen be hozzánk, szeretettel várjuk! www.turiyam.comwww.turiyam.com


Letölteni ppt "A belső műhely Idézetek Hamvas Bélától ( 1897 – 1968 ) Turiyam – 2009. www.turiyam.com TURIYAM  Téma: Szabadság."

Hasonló előadás


Google Hirdetések