Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest – A Duna jobb partja

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest – A Duna jobb partja"— Előadás másolata:

1 Budapest - 2 . – A Duna jobb partja

2 magyar zenei stílusban adnak elő.
, ao som de composição de seu grande amigo e ao mesmo tempo rival Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit a magyarok magyar zenei stílusban adnak elő.

3 A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István
nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

4 The Danube Promenade leads along the banks of the river on the Pest side to the luxurious Four Seasons Gresham Palace Hotel, an icon of Art Nouveau style, with panoramic views of the river and the Buda hills A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előt - a Lánchíd lábánál, honnan panorámás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

5 Budapest szépsége olyan, hogy azt mondhatjuk: ez a kettős város a nap folyamán, gyönyörű Budapest, és éjszaka, csodálatos Budapest.

6 A folyó ezen oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd között, fekszik a móló honnan hajóutra lehet induni, ami egy fény ző és romantikus vacsorával fejeződhet be.

7 Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria-Magyarországi császárné Sissi után kapta.

8 Fehér és a modern vonalakkal, ez a legelegánsabb híd Budapesten
Fehér és a modern vonalakkal, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldal végén, az épületek között, többek közt fekszik a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy építészeti sorozat körül, egy Sissi szobrával díszített kertbe vezet.

9 A budapesti Nemzeti Múzeum
A budapesti Nemzeti Múzeum ben alapították, és az 1837 és 1847-ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban. A hatalmas kertje koncertek rendezésére ad otthont, és sok neves művész szerepelt ott, többek között e föld jeles fia Liszt is..

10 Gróf Széchenyi István volt az első, akinek gondolataiban megszületet a Nemzeti Színház a Duna-partján, majd 1836-ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

11 Azonban, az újjá épített Nemzeti Színház a Duna mentén március 15-én 2002-ben. nyitotta meg kapuit.

12 és Magyar résztvevőkkel.
Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig m². A Ludwig Múzeumban a Jelen Művészeti Múzeum működik nemzetközi és Magyar résztvevőkkel.

13 Bartók National Concert Hall do Palácio das Artes tem capacidade para pessoas. Seu órgão – um dos maiores da Europa – tem 92 pontos e 5 manuais, bem como 470 tubos de madeira, tubos de estanho e tubos de palheta. O Teatro de Festivais, no terceiro andar do Palácio, com 452 lugares, dispõe também da mais moderna tecnologia. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem A Művészetek Palotájában, kapacitása 1699 fő. Az orgona - Európa egyik legnagyobbja – 470 fa, 5028 ón, és 1214 nád sípokkal rendelkezik. A Fesztivál Színház, a palota harmadik emeletén van, 452 ülőhelyel,és ráadásul a legmodernebb technológiával.

14 A Bartók Béla teremben Magyar tánc látható, a Művészetek Palotája felavatásakor ..

15 Budapest éjjel, a kivilágított Művészetek Palotája és a balra, a Budapesti Nemzeti Színház.

16 Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült
Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Két teljes pusztítást szenvedett - az utolsót a második világháború alatt - és az újjáépítése 36 éveig tartott míg visszanyerte eredeti alakját.

17 Az Országháza - a város egyik legfontosabb történelmi látványossága.
Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

18 The Hungarian Parliament Building (Hungarian: Országház, which translates to The House of the Nation) is the seat of the National Assembly of Hungary, one of Europe's oldest legislative buildings. The history of the Hungarian legislative goes back to the 15th century. A Magyar Országháza épülete, az Országgyűlés központja-a magyarok és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete - a történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századba.nyúlnak vissza.

19 Az Országháza - az épület tornyokkal és fehér neo-gótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos katonai személyek.szobrai díszítik.

20 Az Országgyűlés ülése1902 óta az Országházban zajlik le
Az Országgyűlés ülése1902 óta az Országházban zajlik le. A Képviselőterem 25m hosszú, 23m széles 17m magas és kiváló az akusztikája, , eredetileg 438 képviselőt fogad be, míg a belsőkörben bársony fotelek a minisztereknek van fentartva.

21  Az Országháza - egy egyedi épület, hatalmas termeket foglal magába, több mint 12,5 kilométer folyosója, és 96m magas központi kupolája van; 691 szobával, 29 lépcsőházzal és 13 liftel rendelkezik. Körülbelül 40 kg, karátos aranyat használtak az épület díszítésére.

22 Allítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, ( ) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

23 2000 óta, a Szent Korona, a jogar, a földgömb, és a kard az Országházban vannak kiállítva, de a koronázási palást a Nemzeti Múzeumban maradt.

24 ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, művészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

25 A Néprajzi Múzeum - ez a neo-reneszánszi pompás belsővel rendelkező épület 1893 és 1896 között épült.

26 Andrássy úti Kávézó - (Párizsi Nagyáruház) a földszinten könyvesbolt van, az emeleten egy stílusos szalon, nagy csillárokkal, hatalmas ablakokkal festményekkel tarkítva. Az oldalfalakon a nagy és gyönyörű tükrök megduplázzák a terem nagyságát, ahol egy zongorista mindig kellemes háttérzenét szolgál. Belépéskor rendelkezésre állnak az összes napilapok.

27 Az Azdrássy út végén van a Hősök Tere, a közepén a Millenniumi emlékmű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszerűtlen Habsburg monarchia tagjait, akinek a szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékmű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyadi kastély, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti muzeum. . (Kattints)

28 Szépművészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gyűjtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

29 Art Gallery (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Othont ad a modern és a mai művészek munkáinak megtekintásére.

30 A Vaydahunyad kastély -a Városligetben találóhat a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója . Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

31 A Vaydahunyad vár elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nem csak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

32 Vaydahunyad vára – egy építészeti remekmű az úgynevezett "Duna gyöngyszeme".

33 Európába legnagyobb Mezőgazdasági Múzeuma, 1897 óta, a Városligetben, Vajdahunyad várában, kapott helyet. .

34 Ják-kápolna, Vajdahunyad várában, a 12 apostol szobrai, Ják Nyugat-Magyarország-i kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

35 A szigorú tél alatt Vajdahunyad vára, úgy mint Budapest is; új ruhát öltenek, és mint egy nő, hagyja magát, hogy csodálják.

36 Budapest, szobrokban a világon a leggazdagabb város, és kétségen kívül, lehetetlen lenne a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor, Vajdahunyad vára udvarában, található, a harmadik Béla király ( ) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

37 Szabó Ervin Városi Könyvtár - részletek a finom belső diszítéséből

38 A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthonta volt az1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulat-nak, és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézet-nek.

39 A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton - Nyugat-Pest.

40 Mint mindenhol Európában, Magyarországon is - Zene Fesztivá; a Nyári BudaFest.

41 borzalmakat szenvedtek át.
Hatvan pár bronz cipő 40m hosszan a Duna jobb partján, a budapesti zsidók megemlékezésáre, akik a fasiszta milícia, a nyilaskeresztes párt által 1944 és 1945 között. borzalmakat szenvedtek át.

42 A budapesti Dohány utcai Zsinagóga - mint a Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert és között épült a mór stílusban.. Ez a Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

43 The Hungarian State Opera House is a neo-Renaissance opera house and  is considered one of the architect's masterpieces. A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusbú remekmű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag az egyik legjobb a világon.

44 A Nemzeti Opera 1884-szeptember 27-én ben nyitotta meg kapuit.
Ma, a nézőtére 1289 férőhelyes.

45 Franz Liszt  was the great Hungarian composer, virtuoso pianist and teacher. He was also the father-in-law of Richard Wagner. In????????? Liszt Ferenc square there are a impressive bronze statue of the composer and the Liszt Music Academy. Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem is..

46 A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép-Európában. Az első emeleten, a 1907-ben épült Uj Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállíva.:

47 Le piano fabriqué par le facteur Chickering qui en a fait cadeau à Liszt en 1880.
Le support de partition est en argent, il a été réalisé en 1858 et comporte en son milieu l'effigie de Liszt en bas-relief et en crête, les bustes de Beethoven, Schubert et Weber. Ez a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta tőle. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: lent, Liszt képmása, és a felső részen, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai vannak. A Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeuma” nak nevezte.

48 A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867-ben elnyerte az aranyérmet, és készítője – és Liszt adományozója- Chickering, megnyerte III Napóleon császár Legió Becsületrend dijját..

49 Liszt's Composing Desk - It is only useful to check chords, fingering or any kind of passage or rapid scales, during composing. Its soft sound could hardly disturb Ferenc Erkel, who as the director of the Academy of Music lived for some years above the study-bedroom of Liszt. No other writing desk like this one is known. Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját, , aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

50 Szent István Bazilika - római katolikus bazilika- a nevét István, az első magyar király ( ) tiszteletére választották, és akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklyetartóban tartják.

51 Szent István Bazilika – Uj Klasszikus stílusú épület, több mint 50 évig tartó építés után
1905-ben készült el.

52 Szent István Bazilika a vallás legfontosabb magyarországi temploma, turisztikai atrakció és a harmadik legnagyobb épület Magyarországon.

53 Liszt Nap október 22.én a Bazilikában lett megtartva kórussal és a zenekarral ünnepelték Liszt Ferencet a 200 éves évforduló alkalmmával, valamint mindazokat mint ő Magyar származásúak.

54 T Franz Liszt - Liebestraum
Képek –Az Internettrôl Zene – A Budapest Kávéház Zenekara: III - Allegro scherzando Concert no. 2 Franz Liszt - Liebestraum Franz Liszt -  Krisztus (Die Gründung der Kirche, Resurrexit) Készítette : Delza Dias Ferreira Az angolszöveget felülvizsgálta: - Claudia Ricci Magyar változatot készítette: São Paulo, III – 2012 T

55


Letölteni ppt "Budapest – A Duna jobb partja"

Hasonló előadás


Google Hirdetések