Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest - 2. – A Duna jobb partja Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest - 2. – A Duna jobb partja Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej."— Előadás másolata:

1

2 Budapest - 2. – A Duna jobb partja

3 Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej Rahmanyinov szerzeménye amit a magyarok magyar zenei stílusban adnak elő.

4 A Széchenyi Lánchíd volt az első állandó kapcsolat Buda és Pest között (1849), ami Széchenyi István nagy Magyar államférfi emlékére készült. Többek között az ő adományának döntő fontossága volt a Magyar Tudományos Akadémia alapítvány létrehozásában..

5 A "Duna-korzó" a folyó pesti oldalán fut végig, elhalad a a szecessziós stílusban épült luxus Four Seasons Gresham Palace Hotel előt - a Lánchíd lábánál, honnan panorámás kilátás nyílik a folyóra és a budai hegyekre.

6 Budapest szépsége olyan, hogy azt mondhatjuk: ez a kettős város a nap folyamán, gyönyör ű Budapest, és éjszaka, csodálatos Budapest.

7 A folyó ezen oldalán, a Lánchíd és Erzsébet híd között, fekszik a móló honnan hajóutra lehet induni, ami egy fény ző és romantikus vacsorával fejeződhet be.

8 Az Erzsébet-híd (épült 1903-ban és az új 1964-ben), a harmadik legújabb híd Budapesten. A Duna legkeskenyebb részén, (csak 290m) áll. A nevét tiszteletből az Ausztria- Magyarországi császárné Sissi után kapta.

9 Fehér és a modern vonalakkal, ez a legelegánsabb híd Budapesten. A pesti oldal végén, az épületek között, többek közt fekszik a legrégebbi templom a városban, míg Budán, a Gellért-hegy lábánál egy építészeti sorozat körül, egy Sissi szobrával díszített kertbe vezet.

10 A budapesti Nemzeti Múzeum. 1802-ben alapították, és az 1837 és 1847-ben, években épült a legtisztább klasszicista stílusban. A hatalmas kertje koncertek rendezésére ad otthont, és sok neves m ű vész szerepelt ott, többek között e föld jeles fia Liszt is..

11 Gróf Széchenyi István volt az első, akinek gondolataiban megszületet a Nemzeti Színház a Duna- partján, majd 1836-ban elrendelte egy nagy magyar színház építését.

12 Azonban, az újjá épített Nemzeti Színház a Duna mentén március 15-én 2002-ben. nyitotta meg kapuit.

13 Az 2005-ben épített budapesti Művészetek Palotája, impozáns épület, melynek alapterülete10000 m², a teljes területe pedig 70.000 m². A Ludwig Múzeumban a Jelen M ű vészeti Múzeum m ű ködik nemzetközi és Magyar résztvev ő kkel.

14 A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem A Művészetek Palotájában, kapacitása 1699 fő. Az orgona - Európa egyik legnagyobbja – 470 fa, 5028 ón, és 1214 nád sípokkal rendelkezik. A Fesztivál Színház, a palota harmadik emeletén van, 452 ülőhelyel,és ráadásul a legmodernebb technológiával.

15 A Bartók Béla teremben Magyar tánc látható, a M ű vészetek Palotája felavatásakor..

16 Budapest éjjel, a kivilágított M ű vészetek Palotája és a balra, a Budapesti Nemzeti Színház.

17 Vigadó a második legnagyobb koncertterem Budapesten, 1859-ban épült. Két teljes pusztítást szenvedett - az utolsót a második világháború alatt - és az újjáépítése 36 éveig tartott míg visszanyerte eredeti alakját.

18 Az Országháza - a város egyik legfontosabb történelmi látványossága. Jelenleg ez a legnagyobb épület Magyarországon és a második legnagyobb Európában.

19 A Magyar Országháza épülete, az Országgy ű lés központja-a magyarok és Európa egyik legrégebbi törvényhozó épülete - a történelmi magyar jogszabályok a tizenötödik századba.nyúlnak vissza.

20 Az Országháza - az épület tornyokkal és fehér neo-gótikus ívekkel díszítve 268 m hosszan fekszik a Duna mentén,. A külső falakat magyar uralkodók és fontos katonai személyek.szobrai díszítik.

21 Az Országgy ű lés ülése1902 óta az Országházban zajlik le. A Képvisel ő terem 25m hosszú, 23m széles 17m magas és kiváló az akusztikája,, eredetileg 438 képviselőt fogad be, míg a bels ő körben bársony fotelek a minisztereknek van fentartva.

22 Az Országháza - egy egyedi épület, hatalmas termeket foglal magába, több mint 12,5 kilométer folyosója, és 96m magas központi kupolája van; 691 szobával, 29 lépcsőházzal és 13 liftel rendelkezik. Körülbelül 40 kg, 22-23 karátos aranyat használtak az épület díszítésére.

23 Allítólag a Szent Koronát, István az első magyar király, (1000-1038) után a magyar történelem során, több mint 50 király használta. Magyarország egyedi ország Európában, ahol megmaradt szinte az egész középkori koronázási szertartás.

24 2000 óta, a Szent Korona, a jogar, a földgömb, és a kard az Országházban vannak kiállítva, de a koronázási palást a Nemzeti Múzeumban maradt.

25 ANéprajzi Múzeum - bemutatja a magyar nép hagyományos kultúráját, m ű vészetét, szokásait, nemzeti viseletét és életmódját, valamint Európa és más népek néprajzát is. Ez az egyik legnagyobb néprajzi múzeum Európában.

26 A Néprajzi Múzeum - ez a neo-reneszánszi pompás belsővel rendelkező épület 1893 és 1896 között épült.

27 Andrássy úti Kávézó - (Párizsi Nagyáruház) a földszinten könyvesbolt van, az emeleten egy stílusos szalon, nagy csillárokkal, hatalmas ablakokkal festményekkel tarkítva. Az oldalfalakon a nagy és gyönyör ű tükrök megduplázzák a terem nagyságát, ahol egy zongorista mindig kellemes háttérzenét szolgál. Belépéskor rendelkezésre állnak az összes napilapok.

28 Az Azdrássy út végén van a Hősök Tere, a közepén a Millenniumi emlékm ű szobraival, a hét magyar törzs vezérei, akik a kilencedik században megalapították Magyarországot, valamint a magyar történelem más személyiségei, kivéve a népszer ű tlen Habsburg monarchia tagjait, akinek a szobrait eltávolították és helyettesítették. Az emlékm ű mögött van a Városliget, a mesebeli Vajdahunyadi kastély, az Állatkert és a Széchenyi fürdő. A Hősök tere két oldalán, található a két leghíresebb budapesti muzeum.. (Kattints)

29 Szépm ű vészeti Múzeum - a Hősök tere bal oldalán - ahol az egyiptomi, a görög, a római és az európai általános gy ű jtemények vannak. Itt hivatalos rendezvények és gálavacsorák számára külön termek vannak fentartva.

30 Art Gallery - 1895 (Műcsarnok), - a Hősök tere jobb oldalán, egy klasszikus épületben, van; ez a város legnagyobb kiállító terme. Othont ad a modern és a mai m ű vészek munkáinak megtekintásére.

31 A Vaydahunyad kastély -a Városligetben találóhat a magyar főváros egyik leghíresebb látnivalója. Gótikus kapu vezet a várudvarba ami 1896 és 1908 között épült.

32 A Vaydahunyad vár elképesztően csodálatos építmény, amely magában foglal több kreatív alkotást. Részben ez egy másolata az Erdély-i kastélynak (Románia), aminek nem csak a neve ugyanaz, de az építészeti stílusa is: román, gótikus, reneszánsz és barokk..

33 Vaydahunyad vára – egy építészeti remekm ű az úgynevezett "Duna gyöngyszeme".

34 Európába legnagyobb Mezőgazdasági Múzeuma, 1897 óta, a Városligetben, Vajdahunyad várában, kapott helyet..

35 Ják-kápolna, Vajdahunyad várában, a 12 apostol szobrai, Ják Nyugat-Magyarország-i kisváros híres tizenharmadik századi bencés apátság motívumai alapján készültek.

36 A szigorú tél alatt Vajdahunyad vára, úgy mint Budapest is; új ruhát öltenek, és mint egy nő, hagyja magát, hogy csodálják.

37 Budapest, szobrokban a világon a leggazdagabb város, és kétségen kívül, lehetetlen lenne a legjobbat kiválasztani. Az Anonymous szobor, Vajdahunyad vára udvarában, található, a harmadik Béla király (1172-1196) jegyzőjét ábrázolja, aki a "Gesta Hungarorum" könvében, összefoglalta a magyarok történelmét.

38 Szabó Ervin Városi Könyvtár - részletek a finom belső diszítéséből

39 A Földtani Múzeum - Az épület eredetileg otthonta volt az1869-ben alakult a Magyar Földtani Társulat-nak, és jelenleg otthona a Magyar Állami Földtani Intézet-nek.

40 A Földtani Múzeum diszes falai a Stefánia úton - Nyugat-Pest.

41 Mint mindenhol Európában, Magyarországon is - Zene Fesztivá; a Nyári BudaFest.

42 Hatvan pár bronz cipő 40m hosszan a Duna jobb partján, a budapesti zsidók megemlékezésáre, akik a fasiszta milícia, a nyilaskeresztes párt által 1944 és 1945 között. borzalmakat szenvedtek át.

43 A budapesti Dohány utcai Zsinagóga - mint a Nagy Zsinagóga (Synagogueor Tabakgasse) is ismert. 1854 és 1859 között épült a mór stílusban.. Ez a Európa legnagyobb zsinagógája, és az ötödik legnagyobb a világon, 3000 ember befogadására alkalmas. Ez a zsinagóga a Neológ zsidóság központja.

44 A Magyar Állami Operaház - az épület, egy neo-reneszánsz stílusbú remekm ű, az egyik legnagyobb Európában, és akusztikalag az egyik legjobb a világon.

45 A Nemzeti Opera 1884-szeptember 27-én ben nyitotta meg kapuit. Ma, a nézőtére 1289 férőhelyes.

46 Liszt Ferenc - a nagy zeneszerző, magyar virtuóz zongorista és tanár. A tér a nevét viseli, valamint a Liszt Ferenc Zenem ű vészeti Egyetem is..

47 A Liszt Ferenc Zeneakadémia, a zene legfontosabb magyar iskolája és az egyik legrangosabb Közép- Európában. Az első emeleten, a 1907-ben épült Uj Művészeti stílusú épületben, a Liszt Ferenc téren, található a Liszt Ferenc Emlékmúzeum, ahol három Liszt-zongora van kiállíva.:

48 Ez a Chickering által készített zongorát, Liszt 1880-ban ajándékba kapta tőle. Egy ezüst álvány van a tetején (1858), és azon: lent, Liszt képmása, és a felső részen, Beethoven, Schubert és Weber mellszobrai vannak. A Chickering a zongorát "a zongorák Kolosszeuma” nak nevezte.

49 A másik zongora, rózsafa faragott lábakkal és angol mechanizmusal, a párizsi világkiállításon 1867- ben elnyerte az aranyérmet, és készítője – és Liszt adományozója- Chickering, megnyerte III Napóleon császár Legió Becsületrend dijját..

50 Komponáló zongora 3 oktáv billentyűzettel, csak hogy ellenőrizze az akkordokat, az ujjak járását kompozíció közben. Lágy hangokat adott hogy ne zavarja Erkel Ferencet, a Zeneakadémia igazgatóját,, aki az emeleten Liszt stúdiója fölött lakott.

51 Szent István Bazilika - római katolikus bazilika- a nevét István, az első magyar király (975- 1038 ) tiszteletére választották, és akinek bebalzsamozott kézfejét egy speciális ereklyetartóban tartják.

52 Szent István Bazilika – Uj Klasszikus stílusú épület, több mint 50 évig tartó építés után 1905-ben készült el.

53 Szent István Bazilika a vallás legfontosabb magyarországi temploma, turisztikai atrakció és a harmadik legnagyobb épület Magyarországon.

54 Liszt Nap- 2011 október 22.én a Bazilikában lett megtartva kórussal és a zenekarral ünnepelték Liszt Ferencet a 200 éves évforduló alkalmmával, valamint mindazokat mint ő Magyar származásúak.

55 Képek – Az Internettrôl Zene – A Budapest Kávéház Zenekara: III - Allegro scherzando Concert no. 2 Franz Liszt - Liebestraum Franz Liszt - Krisztus (Die Gründung der Kirche, Resurrexit) Készítette : Delza Dias Ferreira delzadfer@gmail.com Az angolszöveget felülvizsgálta: - Claudia Ricci Magyar változatot készítette: São Paulo, III – 2012

56


Letölteni ppt "Budapest - 2. – A Duna jobb partja Úgy döntöttem, hogy bemutatom Budapestnek egy részét, az ország fővárosát, ahol Liszt Ferenc született. A zene Szergej."

Hasonló előadás


Google Hirdetések