Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál Értékteremtő, Diplomáciai Túraprogram a Körösök Völgyéért BESZÁMOLÓ (2011)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál Értékteremtő, Diplomáciai Túraprogram a Körösök Völgyéért BESZÁMOLÓ (2011)"— Előadás másolata:

1 Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál Értékteremtő, Diplomáciai Túraprogram a Körösök Völgyéért BESZÁMOLÓ (2011)

2 Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál beharangozója Videó összefoglaló a Teljes Programról (2011):

3 A projekt indoka A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület május 31. és június 05. között első alkalommal rendezte meg a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivált. A hatnapos esemény legfőbb célkitűzése, a térségi magyar-román kétoldalú párbeszéd javítása, a fenntartható fejlődés elősegítése, a határon átnyúló Körösök Völgye organikus tájegység elnevezésének tudatosítása, népszerűsítése. A túra résztvevőit a fogadóállomások települései saját kulturális programjaikkal, bemutatóikkal fogadták. A Körösök Völgye gazdaságföldrajzi tájegység sajátos természeti, környezeti és kulturális értékekkel rendelkezik. Hagyományteremtő rendezvényünkkel a Körösök Völgyét, mint önálló turisztikai célterületet kívánjuk megismertetni, annak tudatosítási ügyét kívánjuk előre vinni, az európai, hazai és a határon túli lakosság körében. A rendezvény egyúttal tisztelgés az előkészítés alatt álló schengeni határnyitási törekvések előtt.

4 Legfőbb célkitűzéseink:
A Körösök Völgye, határon átnyúló organikus tájegység fogalmának, és elnevezésének népszerűsítése, tudatosítása; Határtalan Turizmus a Körösök Völgyében; Közös turisztikai térség kialakítása; Körösök Völgyének védelme. Natúrparkká nyilvánítás elősegítése; Határon átívelő Ökomobilitás, gyalogos-, kerékpáros-, lovas- és vízitúra utak kialakítása; Túraprogramok szorgalmazása; A térség kihasználatlan természeti kincseinek felkutatása; A helyi turisztikai értékek hangsúlyozása minden média felületen és lehetséges fórumon. Ökomobilitási törekvéseinkkel, környezettudatos magatartást hirdetünk. Természeti értékeinket környezettudatos eszközökkel gyalog, biciklivel, kenuval fedezzük fel úgy, hogy közben három túraágat is népszerűsítünk. Egészségre való nevelés jegyében, a hagyományosan, évente megrendezésre kerülő, túraprogram célcsoportjainak tömegsport jellegű megmozgatásának gyakorlati kialakítása; A békés-bihari határtérség átjárhatóságának javítása érdekében, túraprogramunk egyúttal magyar-román kapcsolatok és diplomáciai törekvések fóruma.

5 Körösök Völgye határtérség – három túraág a kalandos folyóvölgyben
A Körösök Völgye hatalmas turisztikai célterület. Az Erdélyi-szigethegység nyugati részéről eredő Körösök kalandos folyóvölgye temérdek holtággal és csatornával, a hozzájuk tartozó csodálatos vízi világgal, együttesen határozzák meg az itt élők lakókörnyezetét. A Körös folyók (Sebes, Fehér, Fekete, Berettyó) völgyei a bihari, a partiumi, a dél-alföldi részeket egészen a Tiszáig ún. zöld folyosóként kötik össze. A vándortúra lényegében egy kétpillérű híd, amely összeköti a két országot illetve a Körösök völgyében található településeket. A túraprogram szervezetten, hivatalos túravezetők segítségével egyszerre háromféle turisztikai ágazat képviseletével kerül megrendezésre a Fekete-Körös, valamint a Kettős Körös vonalán a Belényes és Békéscsaba közötti mintegy 150 kilométeres távon. A szereplők kerékpáros, gyalogos és vízi túrában is kipróbálhatják magukat. A túramenet résztvevői és kísérői minden este valamelyik magyar ajkú, Körös menti település előre meghatározott táborhelyén találkoznak, ahol a helyiek saját fellépőikkel köszöntik a túra résztvevőit.

6 Megvalósított program 2011. 05. 31. – 06. 05
Megvalósított program – , Belényes (RO) – Békéscsaba (HUN) között (150 km) A Vándortúra az Erdélyi Szigethegységből indul, a résztvevők, kenukkal, kerékpárral és gyalogosan nagyrészt a Fekete-Körös folyását követve június 1. és június 5. között jut el a romániai Belényestől (RO) testvérvárosába, a magyarországi Békéscsabára (HUN). A túra a romániai Belényes, Sólyom, Gyanta, Tenke, Nagyzerénd, Ant, a magyarországi Sarkad, Békés, Békéscsaba településeken át, mintegy 150 kilométeren keresztül a Fekete- és Kettős-Körösök, valamint az Élővíz-csatorna zöld folyosóját követi. A fogadóállomásokon az estéket, előre megszervezett könnyűzenei programok és helyi folklórfellépők teszik felejthetetlenné. A programok megteremtik annak lehetőségét, hogy a térségben élők megismerjék egymás- és ápolják saját kulturális értékeit. A felszerelések, valamint a személyes csomagok járműves szállításáról a szervezők gondoskodnak. További részletek a weboldalon találhatóak.

7 ELSŐ TÚRASZAKASZ: BELÉNYES (RO)– GYANTA (RO) (szerda)-1. nap MÁSODIK TÚRASZAKASZ: GYANTA (RO)– TENKE (RO) (csütörtök) - 2. nap HARMADIK TÚRASZAKASZ: TENKE (RO) – NAGYZERÉND (RO) (péntek) - 3. nap NEGYEDIK TÚRASZAKASZ: NAGYZERÉND (RO) – ANT (RO) – HATÁRÁTLÉPÉS – SARKAD (HU) – BÉKÉS (HU) (szombat) - 4. nap ÖTÖDIK TÚRASZAKASZ: BÉKÉS (HU) – BÉKÉSCSABA (HU) (vasárnap) - 5. nap

8 Indítórendezvény a romániai Belényes városában 2011. 05. 31
Indítórendezvény a romániai Belényes városában (kedd) Románia – Belényes városa - nulladik nap este - Résztvevők száma: 4 000 Fő A hatnapos program nyitányaként május 31-én a romániai Belényes városában - amely Békéscsaba, Gyula és Méhkerék testvértelepülése - kulturális programokkal, Folklór fellépőkkel, Román Könnyűzenei koncertekkel köszöntötték a túra résztvevőit. A több ezres tömeget megmozgató rendezvényen Adrián Domokos, Belényes polgármestere úgy fogalmazott, az első alkalommal útjára induló túra a két ország és a települések közötti kapcsolaterősítés mellett tisztelgés a térség átjárhatóságát szorgalmazó törekvések előtt. (forrás:

9

10 INDULÁS - 2011.06.01. (szerda) – Románia, Belényes Indulók száma: 40 Fő
„…Június elsején a világbajnok békési kajakos, Pankotai Gábor vezetésével elindult Belényestől az első Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál kenus csapata a Fekete-Körösön. A túra keretében öt nap alatt kenuval, kerékpárral és gyalog teszik meg a túrázók a Fekete-Körös, valamint a Kettős Körös vonalán a Belényes és Békéscsaba közötti mintegy 150 kilométeres távot.” (forrás:

11

12 Ötnapos túraprogram képekben
„…A figyelemfelhívó természeti, környezeti, turisztikai és kulturális rendezvény vízi, kerékpáros és gyalogos túra célja felhívni a figyelmet a Körösök Völgye fenntartható fejlődésére, a sajátos környezeti, természeti, turisztikai, kulturális értékeire. A csapat több Partiumi települést érintve pénteken reggel érkezik meg Magyarországra. Az út Belényes, Gyanta, Tenke, Nagyzerénd, Ant, Sarkad, Békés és Békéscsaba településeken át a Fekete- és a Kettős-Körös, valamint az Élővíz-csatorna zöld folyosóját követi. A túra érkezőinek fogadására június 1-jén Gyanta, június 3-án Nagyzerend településén, június 4-én, szombaton Békés - Dánfokon, míg 5-én, vasárnap Békéscsabán fenntarthatósági és színes kulturális programokkal készültek a szervezők.” ( június 02.)

13

14 Fogadórendezvények, esti állomáspontok Romániában 2011. 06. 01
Fogadórendezvények, esti állomáspontok Romániában (szerda) Románia – Gyanta település - este – Résztvevők száma: 600 Fő A túra első állomáshelyére, Gyantára szerdán kenukkal érkezett a mintegy negyven résztvevő Pankotai Gábor kajakos világbajnok vezetésével. A résztvevőket Soós József Tamás gyantai református lelkipásztor köszöntötte a Körös-parti teraszon, majd a gyantai gyermekek helyi és Körös menti népdalokat énekeltek Soós Orsolya gyantai tanítónő irányításával. Az eseményen a túrázók mellett a helybéli lakosság is nagy számban képviseltette magát. A gyantaiak nagy tapssal nyilvánították ki tetszésüket. Ezután fellépett a magyar remetei Kéknefelejcs néptáncegyüttes gyermek- és felnőtt csoportja. A két tánccsoport felváltva mutatott be a Kárpát-medence különböző tájegységeiből válogatott magyar és román táncokat. Szép előadásuk igencsak tetszett a közönségnek. Mire véget ért a műsor, már el is készült a gyantai módra készített finom gulyás, amit a vendégek és a nézők nagy élvezettel fogyasztottak el. (forrás: Reggeli Újság, június 6.)

15 2011.06.03. (péntek) Románia – Nagyzerend település – Résztvevők száma: 150 Fő
A túra résztvevőit Simándi Sándor Nagyzerend polgármestere köszöntötte. Minden túrázó „Nagyzerend 2011” feliratú mézeskalácsot kapott emlékbe. A fogadást követően a részvevők átvonultak Feketegyarmatra, ahol miután a határrendészet ellenőrizte a kerékpárosokat, illetve a kenusokat szabadon átkelhettek határon.

16 Keresztes Ildikóé és Nagy Feróé volt a főszerep Békés – Dánfokon, az Első magyarországi túrafesztiválon - Résztvevők száma: 6 000 Fő A túra részvevői az esti órákban érkeztek meg az utolsó előtti állomáspontra, a Békés-Dánfoki Üdülőközpontba, ahol Izsó Gábor polgármester a „Művészek a Határontúli Kapcsolatokért„ elnevezésű zenei fesztiválon mondott köszöntőjével fogadta őket. A dánfoki program a mozgás, a turisztikai, a környezeti, a kulturális értékek, a zene és a határon átívelő együttműködés jegyében jött létre.

17 A színpadon folyamatosan egész nap magyar-román kulturális fellépők léptek fel, közben a kilátogatók a Körös Maros Nemzeti Park és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, Békésmegyei Vízművek fenntarthatósági sátraikban ismerkedhettek meg a Körösök Völgye környezeti és természeti értékeivel. Az esti órákban a marosvásárhelyi születésű művésznő KERESZTES ILDIKÓ forró hangulatú koncertjét követően erdélyi gyökerekkel rendelkező Nagy Feró és a Beatrice zenekar nyújtott felejthetetlen élményeket a kilátogatóknak.

18 Túrazárás BÉKÉSCSABÁN Rúzsa Magdival és Tolvai Renátával - Résztvevők száma: 5 000 Fő
A környezettudatos magatartást szorgalmazó lakossági, családi-, gyerek és sportprogramokat és a nagyváradi születésű énekesnő Tolvai Renáta fellépését követően, az esti időszakban a vajdasági Verbászon született énekesnő RÚZSA MAGDOLNA nagysikerű koncertje zárta a hatnapos túraprogra- mot.

19 A szervezők fontos küldetést vállaltak fel…
A célba érkezés helyszínén, június 5-én Békéscsabán a túraútvonal településeinek társaságában turisztikai sziget felállításával a térség három nagyvárosa: Arad, Nagyvárad és Békéscsaba is bemutatkozott. A túra résztvevői vasárnap, a kora délutáni órákban érkeztek meg BÉKÉSCSABÁRA a Széchenyi ligethez. A beérkező résztvevőket Vantara Gyula, Békéscsaba Polgármestere, Farkas Zoltán, Békés Megye Elnökének társaságában fogadta. Ezt követően nagyszabású, ún. programértékelő és üzenetátadó sajtótájékoztatóra került sor. A nyilvános sajtóbeszélgetésen részt vett a rendezvény fővédnöke Tőkés László az Európai Parlament Alelnöke. Az Európai Parlament Alelnöke rámutatott: „…a szervezők fontos küldetést vállaltak fel. A szervezők jó példát mutattak, hogy miként kell a meglévő kereteket tartalommal megtölteni…” (Forrás: Békés Megyei Hírlap, június 06.)

20

21 Békés Megyei Hírlap 2011. június 05
Békés Megyei Hírlap június 05. Vasárnap, Címoldal példányszám:

22 Békés Megyei Hírlap 2011. június 06. Hétfő, 3
Békés Megyei Hírlap június 06. Hétfő, 3. oldal; példányszám:

23 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Rádió Hazai Országos Rádió 1. Kossuth Rádió 1 2011. májusi időszakban, beharangozó megjelenés, - Országos megjelenés 2011. június 2., - Tudósítás - Országos megjelenés 2011. június 11., Összefoglaló riport, 30 perc - Országos megjelenés 2. Class FM 2 2011. május 6. és 19., Magyar Turizmus Programajánló - Országos megjelenés 3. Civil Rádió , Hátizsák c. műsor - Országos megjelenés Helyi Rádió  4. Csaba Rádió 52 Programajánló ; interjú , db spot/nap 5. Rádió1 Programajánló, interjú;

24 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Televízió Hazai Országos Televízió 6. M1 3 Országos megjelenés - Magyarország turisztikai magazin programajánló rovatában (május 14., 21., 28.) - Országos megjelenés 1 Országos megjelenés - Élmény veled c. programajánló május 26; mp-ig; Helyi Televízió 7. Csaba TV 30 hír a sajtótájékoztatóról + 30 mp. Spot folyamatos publikálása május 20-tól; 8. Gyula Tv Beszámoló Tőkés László fővédnök Körösök Völgye programlátogatásáról 9. Bekes Tv Keresztes Ildikó Interjú -

25 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Nyomtatott sajtó Hazai Országos Sajtó 10. Funzine magazin 1 2011. május 19 - június 1. közötti száma (angol nyelvű kiadvány) Megyei Sajtó  11. Békés Megyei Közlöny 2011. május szám, Békés Megyei Képviselő Testületének Közlönye - Programajánló plakátunk - - példányszám: pld. 12. Békés Megyei Hírlap - példányszám: 2011. június 2. Beharangozó PR Cikk - példányszám: Fesztivál határok nélkül, Keresztes Ildikóé és Nagy Feróé volt a főszerep Dánfokon Cikk; - példányszám: Túra és Zenei fesztivál határok nélkül - SIKER - Több ezren látogattak ki a rendezvénysorozat programjaira - példányszám:

26 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Nyomtatott sajtó Városi Sajtó 13. Csabai Mérleg – Önkormányzati Lap 1 Programajánló példányban 14. Tót Melanzs 2011.május 6-ai megjelenés, cikk – példány Hazai Országos Online Média 15. Életegészség c. rovat ( ) 16. 2 Hírek ( , ) 17. Fesztivál - Programajánló

27 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Romániai Online Média 18. 19. PR Cikk 20. 21. Erdély Online > ERDON Országos hírek > Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál 22. Cikk 23.

28 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Megyei Online Média 24. Túra és fesztivál Nagy Feróval és Rúzsa Magdival - 2011. május 20-tól folyamatosan publikált Túraregisztráció; 2011. május 19-től folyamatos Programajánló Banner; 2011. június Megkezdődött a Határtalan vándortúra és fesztivál - Családi programokkal és koncertekkel folytatódik a vándortúra - Képgaléria - A Széchenyi ligetben folytatódik a vándortúra programsorozata - 2011. június 18. Interjú Ruzsa Magdival - 2011. június Interjú Tolvai Renátával -

29 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Megyei Online Média 25. 26. www. csabaradio.hu 2011. május 27. Hajdú Megyei Online (2011. május 17.) Önkormányzati Online Oldalak 28. www. bekesmegye.com Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál - Galéria június 2-től Kétpillérű hidat építenek a Körösök Völgyében - Folklórműsor a Vándortúra végén - Turisztikai összefogás a cél - Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál –

30 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Önkormányzati Online Oldalak 29. Hírek városunkról rovat ( tól) 30. 31. PR Cikk 32. Programajánló 33. 34. 35. 36. 37. 38.

31 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Turisztikai Online Oldalak 39. Magyar Turizmus Zrt. országos központi weboldalán; Rendezvények rovatában (2011. május 16-tól); „aktuális” rovatban, + az „aktív turizmus” rovatban 40. A rendezvények rovatában (2011. május 16-tól); kiemelt főoldali megjelenés (2011. május 23-tól); Blog oldalunkon május 16-tól (delalfold.blogspot.com) 41. Magyar Turizmus Zrt. Facebook oldala 2011. május, június, folyamatos megjelenés 42. Turinformok ajánlják (2011. május 16-tól) 43. Cikk 44. Programajánló 45. PR Cikk 46. PR Cikk - 47. Programsoroló 48.

32 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Városi Online Oldalak 49. 2011. május június 5. Banner; 2011. május 20-tól, beharangozó kishírek folyamatos megjelenéssel (Beharangozó Riport Keresztes Ildikóval, Nagy Feróval) Együttkoccintás - Fotódokumentáció Keresztes Ildikó Band - Fotódokumentáció - Nagy Feró és a Beatrice - Fotódokumentáció - Ruzsa Magdolna - Fotódokumentáció - 50. Cikk - ( ) 51.

33 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Szabadidős Online Oldalak 52. Banner 53. Hirdetés 54. PR Cikk - Regisztráció a Főoldalon Saját Online Oldalak 55. Teljes anyag 56. Rendezvény hivatalos oldala 57. Social Media 58. facebook.com/korosokvolgyefesztival Saját oldal 59. KVNE oldalára feltöltve

34 Média megjelenések 2011. április és június között Ssz. Média
Megjelenés típusa Egyéb Online Oldalak 60. 61. PR Cikk május 30. 62.

35 Média megjelenések Megjelenések Összesen: 183 db
2011. április és június között Ssz. Média Megjelenés Megjelenés típusa Megyei Intézmények 63. 1 Megyei Intézményekben (Kórházak, iskolák stb.) kihelyezett LCD monitorok programajánlásai között. Egy időben 120 helyen; május június 05-ig. Megjelenések Összesen: 183 db

36 Csatlakozó résztvevők
A rendezvény aktív elérései Projektbe bevont önkormányzatok Időpont Elérések száma TÚRA RÉSZTVEVŐI FESZTIVÁL Mind-összesen Állandó résztvevők Csatlakozó résztvevők Iskolások összesen Lakosság Összesen 1. Belényesi Önkormányzat 50 4.000 4.050 2. Gyanta Önkormányzata 600 650 3. Tenke Önkormányzata 4. Nagyzerend Önkormányzata 100 150 5. Feketegyarmat Önkormányzata 6. Ant Önkormányzata 7. Sarkad Város Önkormányzata 200 250 8. Békés Város Önkormányzata 400 500 6.000 6.500 9. Békéscsaba Megyei Jogú Város 800 900 5.000 5.900 Elérések összesen: 1.400 1.550 15.700 17.250 A Túraprogramban lehetőség szerint részt vesznek a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület tagtelepülésein lévő közoktatási intézmények (általános és középiskolák). A Túraprogram létszáma helyi iskolák diákjainak bevonásával folyamatosan változik; Programunk mozgásban gazdag egészséges életmód értékeit közvetíti a fiatalok felé, közben környezettudatos magatartási mintát mutat feléjük.

37 A Túraprogram Kampány üzenetének Célcsoportja
Célcsoportok Célcsoportok Kiválasztásának Indoka Helyi lakosság A lakosságnak meg kell ismernie, környezetének és a Körösök Völgyének környezeti, természeti és turisztikai értékeit. Tudatosodnia kell a Körös Völgy gazdaságföldrajzi egység fogalmának. Magyarország és Románia lakossága Európai Unió Lakossága Gyerek korcsoport 4-15 év Fiatalok év A felnövekvő nemzedékeket tájékoztatni kell a határon átnyúló Körösök Völgyének sajátos környezeti, természeti és turisztikai értékeiről. Lehetőség szerint személyes tapasztalatok révén, hasonló túraprogramok szervezésével, meg kell ismertetni velük a tájegységet. Tudatosítani kell bennük a Körösök Völgye gazdaságföldrajzi egységének fogalmát. Családok A Körösök Völgyének környezeti, természeti és turisztikai értékei családi programok ezernyi lehetőségét kínálja. Ezért el kell hozzájuk juttatni üzeneteinket. Politikai döntéshozók Helyi, országos és uniós politikai döntéshozók tájékoztatásával és bevonásával a térséget érintő felelősségvállalás erősödik.

38 A Túraprogram Kampány üzenetének Célcsoportja
CÉLCSOPORTOK Célcsoportok Kiválasztásának Indoka Vállalati, szervezeti, intézményi döntéshozók A térségben lévő gazdasági szereplők társadalmi felelősségvállalásával összhangban a helyi értékeknek gondozását lehetőség szerint fel kell vállalniuk. Oktatási Szakemberek, Pedagógusok A pedagógusok térségünket érintő ismerete és felkészültsége meghatározó jelentőségű. Kommunikációs szakemberek A média munkatárainak térségünket érintő ismerete és felkészültsége szintén meghatározó jelentőségű. Civil szervezetek A Magyarország és Románia határmenti területen megvalósuló civil szervezetek közötti együttműködés, határmenti- és határokon átnyúló civil kapcsolatok támogatása.

39 A program főszervezője – Körösök Völgye Natúrpark Egyesület
A szervezők első projekt értekezletüket márciusában tartották. Ezt követően május 31. és június 05. között jelentős sikerrel valósították meg az első Körösök Völgye Határtalan Vándortúrát és a hozzá kapcsolódó természeti, környezeti fenntarthatósági programokat, valamint a kulturális együttműködés jegyében megrendezett Művészek a Határontúli Kapcsolatokért elnevezésű zenei fesztivált. A szervezők az ötnapos programot elsősorban azért hívták életre, hogy népszerűsítsék, egyben minél jobban megismertessék az Erdélyi-érchegységtől Békés megyéig terjedő völgyét, vadregényes tájait. (Békés Megyei Hírlap június 05.)

40 A program főszervezője – Körösök Völgye Natúrpark Egyesület
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület (KVNE) alapvető célja, a Körös folyók vízgyűjtő területének fenntartható fejlesztése, a természeti és környezeti értékeink megóvásával a térségben élők életszínvonalának javítása. Az Egyesület tevékenységének fő iránya a fenntartható térségi gazdaságfejlesztés, ahol jelentős hangsúllyal jelenik meg az aktív és ökoturizmus. A KVNE tevékenységeinek alappillére a természet- és környezetvédelem, valamint a fenntartható életmódot és viselkedésmintákat támogató programok kidolgozása és megvalósítása. Az utóbbi években hasonló területeken, tanösvények, fogadóbázisok, kerékpárutak, turisztikai útvonalak kiépítésével, az Egyesület rendkívül széleskörű fejlesztéseket hajtott végre. A KVNE 2002-ben alakult. Tagjai között tíz békés megyei és egy jász-nagykun-szolnok megyei önkormányzat, valamint 13 egyéb térségi szervezet (vállalkozók, civil szervezetek) található.

41 Együttműködő szakmai Partnerek:
Körösök Völgye Natúrpark Egyesület vízitúráinak együttműködő partnere: a Százlábú Egyesület

42 Együttműködő Önkormányzatok:
Román oldalról: Belényes Önkormányzata; Gyantai Önkormányzat; Tenke Önkormányzata; Nagyzerend Önkormányzata; Feketegyarmat Önkormányzata; Ant Önkormányzata; Magyar oldalról: Sarkad Város Önkormányzata; Békés Város Önkormányzata; Békéscsaba Megyei Jogú Város;

43 Programunk Fő Támogatói:
Magyar Turizmus Zrt.; MOL Csoport; Békés Megyei Önkormányzat; Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata; Békés Város Önkormányzata; Békés Megyei Vízművek; Pioner Hi Bred Magyarország; Henkel Magyarország Kft.; Gallicoop Zrt.;

44 Médiapartnereink: Békés Megyei Hírlap, Beol.hu, Funzine Magazin,
Rádió 1, Csaba Rádió, Csaba TV

45 További Információ: www. korosok. hu +36/66/445-885 info. kvne@gmail
További Információ: /66/ Videó összefoglaló (2011. május június 05.):


Letölteni ppt "Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál Értékteremtő, Diplomáciai Túraprogram a Körösök Völgyéért BESZÁMOLÓ (2011)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések