Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elektronikus Banki Igazgatóság. 2 A megújult OTPdirekt Electra Terminál I.Az új Electra felület előnyei II.A megújult Electra igénybevételének feltételei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elektronikus Banki Igazgatóság. 2 A megújult OTPdirekt Electra Terminál I.Az új Electra felület előnyei II.A megújult Electra igénybevételének feltételei."— Előadás másolata:

1 Elektronikus Banki Igazgatóság

2 2 A megújult OTPdirekt Electra Terminál I.Az új Electra felület előnyei II.A megújult Electra igénybevételének feltételei III.Frissítés az új felületre IV.A megújult Electra szolgáltatás változásai 1. A nyitóképernyő változásai 2. A menüvezérlés változásai 3. Változások a Számlavezetés főmenüben 4. Változások az Adminisztrációs parancsok főmenüben 5. Változások az Banki Információ főmenüben 6. Változások a Paraméterbeállítás főmenüben V.További információk VI.Visszatérés a régi felület használatára (downgrade)

3 3 I. Az új Electra felület előnyei A főbb változások, újdonságok  Megújult design  Új nyitóképernyő  Áttekinthetőbb menükezelés  Kibővült listanézet  Magyarázó hintek  Funkciók „egy ablakos” elérése  Összevont menüpontok  OTP arculathoz illeszkedés  Windows 7 támogatás  Visszafrissítés lehetősége Bankunk Electra Terminál szolgáltatása megújult felülettel és megváltozott menükezeléssel áll ügyfeleink rendelkezésére. Az új felület a korábbi verziókban megszokott teljes funkcionalitást tartalmazza, így a különböző tranzakciós és lekérdező felületek tartalma nem, csupán a megjelenésük változik az új design szerint.

4 4 II. A megújult Electra igénybevételének feltételei Minimum hardver feltételek:  IBM PC kompatibilis számítógép (Intel Pentium 4 CPU), 100 MB szabad lemez kapacitással,  Grafikus kártya, színes monitorral (1024x768-as felbontással, true color /16M színű/ módban),  512 MB memória,  szélessávú internet kapcsolat (internetes kapcsolat esetén),  Hayes kompatibilis modem (modemes kommunikáció esetén),  Faxnak megfelelő telefonvonal (lehet mellék is, modemes kommunikáció esetén),  CD/DVD meghajtó (internetről letöltött telepítőkészlet esetén nem szükséges),  nyomtató (opcionális). Minimum szoftver környezet:  Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 operációs rendszer, legújabb service pack-kel és biztonsági frissítésekkel,  Internet Explorer 6.0, vagy Firefox 3.0 (a helyzetérzékeny súgóhoz).

5 5 III. Frissítés az új felületre 1.Bejelentkezés a bank szerverére 2.Belépés a Paraméterbeállítás menübe 3.Beállítások menüpont 4.Programfrissítés választása 5.A v6.00-0x verzió kiválasztása 6.Érvényesít gomb megnyomása 7. A letöltés jóváhagyása8. A frissítés jóváhagyása9. Belépés az Electra szolgáltatásba 87 6 4 Az új felület egyszerű verzió frissítéssel érhető el. 2

6 6 IV.1. A nyitóképernyő változásai Egérmutató mozgatásával a gombok, menüpontok esetén magyarázó hintek jeleníthetők meg Kapcsolódás a banki rendszerhez Helyzetérzékeny súgó és támogatás Banki információk és megbízási csomagok kezelése A program kezelését érintő megbízások Banki közlemények, információk, szabályzatok A program testre szabása, jelszavak kezelése

7 7 IV.2. A menüvezérlés változásai Főmenü gombok A főmenün belül elérhető menürendszer gombjai Az adattartalomtól függő műveletek ikonos gombjai Electra ügyfél azonosító - Ügyfélnév Felhasználó neve Kapcsolódás a banki rendszerhez Helyzetérzékeny súgó és támogatás Kibővült üzleti lista adatok Electra verziószám – programpéldány azonosító – jelenleg használt főmenü Egy képernyőről az Electra összes funkciója elérhető ! Funkcióválasztó lista

8 8 IV.3. Változások a Számlavezetés főmenüben A Kivonatok, értesítők rész - ahol a számlaforgalmi kimutatások és kiegészítő információk találhatók - új menüpontba került. Az Információkérés rész – ahol a bankszámlákkal kapcsolatos információk érhetők el - új menübe került Az Árfolyamok kezelése az Információkérés menüpontban érhető el. A Számlavezetés főmenüpontban a banki számlákkal kapcsolatos információk és a megbízás csomagok kezelése érhető el.

9 9 Az Előkészített megbízások részben rögzíthetők új megbízások is az Új megbízás funkcióikon segítségével. A Törzsadatok kezelése rész Törzsadatok néven érhető el. Itt kezelhetők a különböző megbízás sablonok és partnertörzsek. IV.3. Változások a Számlavezetés főmenüben A Megbízások rész Megbízás csomagok néven érhető el, ahol a tranzakciós csomagok kezelhetők.

10 10 IV.4. Változások az Adminisztráció főmenüben 1.Az Adminisztrációs parancsok az Adminisztráció főmenübe kerültek, ahol a program kezelését érintő megbízás csomagok kezelhetők. 2. A Biztonsági paraméterek beállításai eddig az Adminisztrációs parancsok és a Paraméterbeállítás menüben egyaránt elérhetők voltak. A továbbiakban ezek csak a Beállítások főmenüben érhetők el.

11 11 IV.5. Változások az Információ főmenüben A Banki információ és a Beérkezett üzenetek rész az Információ főmenüben érhetők el. A Banki információ részben a Bank által minden ügyfél számára közzétett Üzletszabályzatok, banki közlemények, Hirdetmények, verzió leírások érhetők el. A Beérkezett üzenetek részben találhatók a Broadcast üzenetek és az ügyfél által beküldött megbízási csomagok státuszai. A Banki információ részben a Bank által minden ügyfél számára közzétett Üzletszabályzatok, banki közlemények, Hirdetmények, verzió leírások érhetők el. A Beérkezett üzenetek részben találhatók a Broadcast üzenetek és az ügyfél által beküldött megbízási csomagok státuszai.

12 12 IV.6. Változások a Beállítások főmenüben A Paraméterbeállítás rész a továbbiakban Beállítások néven érhető el, ahol a program testreszabása és a jelszavak kezelhetők. A megjelenésen kívül egyéb módosítás nem történt.

13 13 V. További információk 1. Electra változások bemutató, Interaktív oktató program és Gyakran feltett kérdések https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/OTPdirekt/Electra

14 14 V. További információk 2. Electra Terminálból elérhető helyzetérzékeny Help 3. Electra Helpdesk telefonos szolgáltatás https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/OTPdirekt/Electra

15 15 VI. Visszatérés a régi felület használatára A v6.00-0x verzió használata esetén amennyiben a felhasználó szeretne visszatérni a korábban használt verzióra (downgrade), az a v.5.02-94-es Electra verzió telepítőkészletével lehetséges. 1.Amennyiben a Paraméterbeállítás/Automatikus letöltések menüpontban az Új programverziók automatikus letöltése be van állítva, úgy ki kell kapcsolni az automatizmust! 2. Visszaállító telepítőkészlet letöltése az OTP Bank honlapjáról https://www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/OTPdirekt/Electra 3. Telepítőkészlet kicsomagolása 2 4. Belépés a helyi lemez winelectra-5.02-94\disk1 mappába 5. Setup.exe file elindítása 6. Program frissítése opció kiválasztása 5 6

16 16 7. Az Electra Terminál rendszermappa elérési útjának megadása a Tallózás funkcióval 8. A megerősítést követően elindul a visszaállítás. 9. A Rendben gombra kattintva a folyamat befejeződik 10. A visszaállítás befejezése előtt, az..\electra\[ügyfél-azonosító] * mappából az lst kiterjesztésű fájlok törlése. 11. Az 5.02-94-es Electra Terminál indítása. VI. Visszatérés a régi felület használatára 7 9

17 17 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Elektronikus Banki Igazgatóság. 2 A megújult OTPdirekt Electra Terminál I.Az új Electra felület előnyei II.A megújult Electra igénybevételének feltételei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések