Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra "— Előadás másolata:

1 Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra Advent négy hetében négy különböző lelki munkára érdemes helyezni a hangsúlyt, ezeknek megfelelően négy tulajdonságot kell megerősítenünk magunkban. Ezek a következők: igazságosság, mértékletesség, bátorság, bölcsesség. Advent első hete – Igazságosság erénye Igazság nélkül semmi sem jöhet egyensúlyba, legyünk őszinték saját magunkhoz és tartsunk önvizsgálatot. Nézzünk szembe a múltunkkal, ismerjük fel, hogy milyen sérelmeket, igazságtalanságokat nem tudtunk eddig elengedni. Önmagunknak és a másoknak való megbocsátás időszaka ez.

2 Advent második hete – Mértékletesség erénye Vizsgáljuk meg életünk mely területén vagy területein borult fel az egyensúly, és mit tehetünk azért, hogy azt újra megteremtsük. Tartsunk mértékletességet minden megnyilvánulásunkban és tevékenységünkben (pl.:megfontolt beszéd). Advent harmadik hete – Bátorság erénye Ebben az időszakban nézzünk szembe félelmeinkkel, legyen merszünk felvállalni azt, amit valóban szeretnénk. Dolgozzunk önmegvalósításunkon, a bennünk szunnyadó képességek, készségek kibontakoztatásán. Hozzunk meg régóta halogatott döntéseket és, ha kell lépjünk tovább.

3 Advent negyedik hete – Bölcsesség erénye Az elmúlt év próbatételt jelentő élethelyzeteink újraértékelése a fő feladatunk ezen a héten. Ehhez a lelki munkájához el kell engednünk berögzült gondolatainkat, érzéseinket és ki kell tárnunk a szívünket, annak érdekében,hogy valóban a jelenben tudjunk élni, ne a múlton rágódjuk. Érdemes a történteket távolról és más nézőpontból nézve újraértékelnünk, bölcsen átkereteznünk. „A bölcsesség arról szól, hogy mennyire hallgatsz a saját belső hangodra, ami megsúgja az irányt. Ha nem figyelsz rá, akkor tele leszel félelemmel és kétséggel. Ha megtanulsz hallgatni az intuíciódra, akkor bármit elérhetsz az életedben, hiszen rá fog vezetni a helyes útra.” (Karsay István)

4 „ A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia. Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a tapasztalás tanított meg rá. „ (Mahatma Gandhi)

5 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Jónás Edina Budapest, 2017. 11.26.


Letölteni ppt "Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra "

Hasonló előadás


Google Hirdetések