Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva."— Előadás másolata:

1 A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Mi a szentség? A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva. Az Evangélikus Egyházban két szentség van: a Keresztség és az Úrvacsora.

2 Miért kereszteljük meg a gyermekeket?

3 Mit tett veled Isten, amikor megkereszteltek?
Amikor megkereszteltek, Isten Jézus Krisztusért gyermekévé fogadott. Rm 8, 14-17

4 Mi a keresztség? A keresztség nem egyszerűen víz, hanem Isten parancsolatával elrendelt és Isten igéjével együtt használt víz.

5 Melyik Istennek ez az igéje?
Jézus Krisztus mennybemenetele előtt ezt mondta tanítványainak: „Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el azért, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelvén őket az Atyának és a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltm nektek. És íme én tiveletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt 28, 18-20) Szereztetési ige

6 Mire emlékeztet a víz használata a keresztségnél?
A víz használata arra emlékeztet, hogy a keresztség által Isten megtisztít a bűntől és új életet ad. (Csel 2, 38)

7 Mit ad Isten a keresztség által?
A keresztség által Isten bűnbocsánatot, életet és üdvösséget ad. Jézus Krisztus azt mondta: „ Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.” Mk 16, 16

8 Mire ösztönöz és kötelez a keresztség?
A keresztség arra ösztönöz és kötelez, hogy higgyek az Úr Jézus Krisztusban, s ebben a hitben meg is maradjak, mert Jézus szavai szerint a keresztség a hívőnek válik üdvösségére.

9 Róm. 8. 14 Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai
Róm Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. 15 Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: „Abbá, Atya!” 16 Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. 17 Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

10 Mk. 16.16 Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.

11 ApCsel Péter így válaszolt: „Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát.


Letölteni ppt "A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva."

Hasonló előadás


Google Hirdetések