Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kimutatás készítés 1..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kimutatás készítés 1.."— Előadás másolata:

1 Kimutatás készítés 1.

2 Kimutatás segítségével összegezheti, elemezheti, megvizsgálhatja és összehasonlíthatja a munkalapon szereplő adatok vagy egy külső adatforrás adatainak összességét. (Súgó) Ez a prezentáció segítséget ad a Kimutatás készítés1 Excel fájl feladatainak megértéséhez és megoldásához.

3 Példáinkban adatbázisunk egyetemi felvételi vizsga adatait tartalmazza
Példáinkban adatbázisunk egyetemi felvételi vizsga adatait tartalmazza. Ezeket az adatokat fogjuk különböző szempontok szerint összesíteni és összehasonlítani. mezőnevek Fontos!! Mielőtt nekikezdene a kimutatás készítésnek, győződjön meg arról, hogy a tartomány rendelkezik fejlécekkel (mezőnevekkel), vagy a fejlécek (mezőnevek) meg vannak jelenítve a táblázatban, illetve arról, hogy nincsenek üres sorok a tartományban vagy táblázatban.

4 1.Feladat: Készítsen kimutatást arról, hogy az egyes iskolákból hány tanuló felvételizett! 1. A Beszúrás fülre kattintva a Beszúrás lapot nyitjuk meg. 2. A Táblázatok csoport Kimutatás ikonjára kattintunk.

5 Megjelent a Kimutatás létrehozása párbeszédpanel.

6 Ezután az OK gombra kattintunk.
A Táblázat vagy tartomány kijelölése mezőbe kattintunk, majd kijelöljük az adattartományt. Megválaszthatjuk a kimutatás helyét. A létező 1. munkalap A3 cellájától kezdve szeretnénk a kimutatásunkat elhelyezni. Ezután az OK gombra kattintunk.

7 Sorcimkéknek az iskolák nevét szeretném megadni.
A kimutatás mezőlistájában a Melyik iskolából jött mezőt az egér balgombját lenyomva lehúzom a Sorcimkék rublikába.

8 Ezt látjuk a képernyőn:

9 Most a Névsor mezőt húzzuk az egérrel az Értékek rublikába.
Az eredmény:

10 A Mennyiség választéklistáját lenyitva az Értékmező beállítások párbeszédpanelt nyitjuk meg, itt láthatjuk, hogy a Darab függvénnyel számolta az iskolánkénti tanulói létszámot.

11 2.Feladat: Készítsen kimutatást arról, hogy az egyes iskolákból hány tanuló felvételizett az egyes szakokra! A Sorcimkékhez húzzuk a Melyik iskolából jött mezőt, az Oszlopcimkékhez a Szak mezőt, végül az Értékekhez a Névsort. Az eredmény:

12 3.feladat: Készítsen kimutatást arról, hogy az egyes iskolákból milyen maximális pontszámot hoztak a tanulók? Sorcimkék: Melyik iskolából jött? Értékek: Hozott pontszám A választéklistát lenyitjuk, s az Értékmező beállítások-ra kattintunk.

13 A pontszámok maximumát szeretnénk megjeleníteni, ezért a Max függvényre kattintunk.

14 Az eredmény:

15 Melyik iskolából hozták a legmagasabb maximális pontszámot a tanulók?
4.feladat Melyik iskolából hozták a legmagasabb maximális pontszámot a tanulók? Melyik iskolából jött? Az egér jobb gombját lenyomva ide kattintunk. A megjelenő gyorsmenüben a Szűrés, majd a Toplista menüpontokra kattintunk.

16 A megjelenő Toplistaszűrőben beállítjuk, hogy a megjelenített iskolák száma 1 legyen.
Az eredmény:

17 5.feladat: Készítsen kimutatást arról, hogy az egyes szakokon milyen átlagos pontszámot értek el a különböző iskolákból jött tanulók! Vizsgálja meg azt is, hogy az előbbi feladatban a középfokú nyelvvizsgával rendelkező hallgatók milyen átlagos pontszámot értek el! Sorcimkék: Melyik iskolából jött? Értékek: Szerzett pontszám Az Értékmező beállításokban az Átlag függvényt adjuk meg. Ha a nyelvvizsgát is figyelembe akarjuk venni, akkor a Jelentésszűrőhöz húzzuk a Nyelvvizsga mezőt.

18 Az eredmény:

19 A nyelvvizsgát figyelembe véve:
Beállíthatjuk: Mindegyik esetet vegye figyelembe Csak a középfokú (2 pont) vagy csak a felsőfokú (3 pont) nyelvvizsgások eredményét számolja Azoknak az átlagos eredménye, akiknek nincs nyelvvizsgája A középfokú nyelvvizsgával rendelkezők átlagos eredménye

20 A kimutatás létrehozását követően a forrásadatokban végzett módosítások akkor jelennek meg a kimutatásban, ha frissíti a kijelölt kimutatást (Kimutatáseszközök, Beállítások lap, Adatok csoport, Frissítés gomb).


Letölteni ppt "Kimutatás készítés 1.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések