Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Www.domi87.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Www.domi87.hu."— Előadás másolata:

1

2 Fűtési alternatívák pellettüzeléssel

3 7. ábra Automatikus üzemű pellet tüzelésű kazán
A napsugárzás egyszerű berendezésekkel átalakítható közvetlenül felhasználható hőenergiává. A korszerű rendszerek a gyengébb, szórt napsugárzást is hasznosítani tudják, ezért nemcsak nyáron, hanem egész évben használhatók. 7. ábra Automatikus üzemű pellet tüzelésű kazán röntgenképe

4 Egy korszerű napenergiahasznosító rendszer vákuumcsöves kollektorokkal
Egy korszerű napenergiahasznosító rendszer vákuumcsöves kollektorokkal Korszerű vákuumcsöves napkollektorok

5

6

7 A vákuumcsöves technológia alkalmazása áttörést jelent a napenergia-hasznosítás területén. Különösen igaz ez az úgynevezett indirekt típusokra, melyek esetében az abszorberben lévő speciális folyadék egy hőcserélőn keresztül adja át a hőenergiát a rendszerben keringő hőhordozó közegnek.

8 A DZP-SolTech kollektor direkt besugárzás esetén még akár –15 ºC külső hőmérséklet mellett is képes melegvíz előállításra.

9 A DZP-SolTech vákuumcsöves kollektorok egy családi ház éves használati melegvíz-igényének 60-70%-át képesek fedezni a használati szokásoktól függően, de alkalmasak fűtésére és alacsony hőmérsékletű- főleg felületfűtések fűtésrásegítésre is.

10 A DZP-SolTech vákuumcsöves kollektor speciális alumínium-nitrid bevonata a napsugárzás ~80%- át hővé alakítja. A hőveszteség megakadályozása érdekében az abszorber (hőelnyelő felület) és a hőátalakító cső kettősfalú üvegcsőben kerül elhelyezésre, melynek falai között légritka tér (vákuum) akadályozza meg a sugárzás útján bejutott hő távozását.

11 Családi ház hőközpontja

12 Köszönöm a figyelmet www.domi87.hu
Domonkos László


Letölteni ppt "Www.domi87.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések