Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztrológia I..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztrológia I.."— Előadás másolata:

1 Asztrológia I.

2 A nap gondolata: „Mégis, kinek az élete?” 9-10. óra

3 Közeledő-távolodó fényszög
Alsó-felső fényszög Felső fényszög az, amely 180 fokon belül követi a másikat (ő hat a másikra), akit követnek, az az alsó fényszög. Közeledő-távolodó fényszög Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjától az alsó fényszög távolodik, akkor távolodó fényszögről beszélünk, s az adott analógiában először, és egyszer hozhat eseményt, pl. első gyerek. egyszer hozhat eseményt, pl. első gyerek.

4 Közeledő-távolodó fényszög 2.
Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjához az alsó fényszög közeledik, akkor közeledő fényszögről beszélünk. Az adott analógiában nem először, és akárhányszor hozhat eseményt, pl. második gyerek. Amennyiben a felső fényszög egzakt fényszög pontjához képest egy fokon belül van az alsó fényszög, akkor egzakt fényszögről beszélünk, bármikor hozhat eseményt.

5 Fényszögpárok Minden támadó bolygó úgy kezd el viselkedni, mintha együtt állna a támadott bolygó fényszögpárjával (az alsó vált). Kvadrátnál mindig az alsó vált, oppozíciónál mindkettő válthat. A fényszögpár a kerülőutat mutatja, ezért elemzés során figyelembe kell venni a lehetőségek között.

6 Fényszögpárok 2. Nap (apa) oppozíciós elve: Hold (anya), Mars (fiú), Uránusz (fensőbbség tagadása) Hold: Nap, Vénusz (lány), Szaturnusz Merkúr (ráció): Jupiter (hit), Neptunusz (irracionális) Vénusz: Mars, Hold Mars: Nap, Vénusz Jupiter: Merkúr, Szaturnusz

7 Fényszögpárok 3. Szaturnusz (szűkülés, korlát): Hold (befogadás), Jupiter (kiterjedés), Uránusz (korlátlanság) Uránusz: Szaturnusz, Nap Neptunusz: Merkúr, Szaturnusz Plútó olyan, mint a Mars-Vénusz együttállás. Pl. Nap oppozíció Plútó: ha kioltja a Marsot, akkor nem a szenvedély jön elő, hanem a Vénusz (gazdagság). Ha a Vénuszt oltja ki, akkor a szenvedély és a hatalom lesz fontos.

8 Fényszögek elemzése Nem jellemző, hogy végig elemeznénk egy horoszkóp fényszögeit, kérdésekre keressük a válaszokat. Sugárzási sorozatok fontos szerepet töltenek be, ezért ha van, azzal kezdjük az elemzést, és a tanultak sorrendjében folytatjuk. Sokszor a csapda fényszögek adnak választ a kérdésekre.

9 Elemzés Mintaelemzés Bátran elemezzetek! Amit tudtok, az igaz lesz.
Nincsenek véletlenek, azt kell mondanotok, amit tudtok. Ezt tanuljuk három évig, folyamatosan bővítve az ismereteket.

10 Jegyek elemi és minőségi felosztása
Kardinális: megszerzése Szilárd: megtartása Változó: megváltoztatása Tűz: célok Kos Oroszlán Nyilas Föld: anyag Bak Bika Szűz Levegő: kapcsolatok Mérleg Vízöntő Ikrek Víz: érzelmek Rák Skorpió Halak

11 Évszak szerinti felosztás
Tavasz: életigenlés Kos: megszerzés. Bika: megtartás. Ikrek: átmenet, amivel jobban jár. Nyár: dolgok élvezete Rák: gondol a jövőre. Oroszlán: élvezi az életet. Szűz: elteszi a magot, s élvezi a többit. Ősz: félelem az elmúlástól Skorpió: hangya, fél, hogy nem lesz. Nyilas: tücsök. Mérleg: meg akar felelni. Attól függ, ki van mellette. Tél: lezárás Bak: befelé zár, ragaszkodik. Vízöntő: kifelé zár. Halak: alkalmazkodik.

12 Rejtett Aszcendens Rejtett Aszcendensnek (valódi én) nevezzük a legmagasabb pontszámú elem és minőség által meghatározott jegyet. Nincs rejtett Aszcendens, ha pontazonosság van a legmagasabb pontszámú elemeknél, és/vagy minőségeknél. Vagy a rejtett Aszcendens megegyezik az Aszcendenssel. Döntés, vagy kényszerhelyzetnél a rejtett Aszcendensének megfelelően cselekszik a személy, egyébként az Aszcendens érvényesül.

13 Hőmérséklet, pontozás Pozitív: Kos, Ikrek, Oroszlán, Mérleg, Nyilas, Vízöntő. Aktív, kiáramló, férfias személyiség. Negatív: Bika, Rák, Szűz, Skorpió, Bak, Halak Passzív, befogadó, nőies személyiség. Pontozás: Aszcendens, Nap, Hold, Merkúr 2 pont. A többi bolygó 1-1 pont. Azonos pontszám, vagy kis különbség esetén kiegyensúlyozottnak tekintjük.

14 Házak alapelemzése Házak a sorskérdéseket mutatják!
A házban álló bolygók hozzák az eseményeket, a házurak mutatják, amit az egó valósít meg (egó házuralmi szabályokat később tanuljuk). Pontozás: ugyan az, csak az Aszcendenst itt nem számoljuk. Azonos pontszám, vagy kis különbség esetén itt is kiegyensúlyozottnak tekintjük.

15 Égtáj szerinti felosztás
Dél: A felelősség másoké. VII, 8, 9, X, 11, 12. ház Észak: A felelősség az övé. I, 2, 3, IV, 5, 6. ház Kelet: Ő hoz döntéseket a sorsában. X, 11, 12, I, 2, 3. ház Nyugat: Mások hoznak döntéseket a sorsában. IV, 5, 6, VII, 8, 9. ház

16 Égtáj szerinti felosztás 2.
Kelet-Dél: Ő hoz döntéseket a sorsában, felelősség másoké: tanító állás. Kelet-Észak: Ő hoz döntéseket a sorsában, s a felelősség az övé: főnök, v. önpusztító állás. Nyugat-Dél: Mások hoznak döntéseket a sorsában, s a felelősség másoké: mozizó, v. orvos állás. Nyugat- Észak: Mások hoznak döntéseket a sorsában, s a felelősség az övé: tanuló állás.

17 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Asztrológia I.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések