Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat"— Előadás másolata:

1 Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat
2015. Évi tevékenysége

2 2015. évi XLII. Törvény (HSZT.) véleményezések
Hszt. és a kapcsolódó törvények véleményezése: A évi XLII. számú szolgálati törvény új illetményrendszerével és rendelkezéseivel kapcsolatos észrevételek: A évi XLII. tv. és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló évi …. törvénnyel összefüggő Korm. előterjesztés és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományából külföldön szolgálatot teljesítők egyes juttatásairól és költségtérítéséről szóló Korm. előterjesztés tervezetével kapcsolatos észrevételek:

3 Nemzetközi együttműködés
Az MRK Bv. Tagozat a évben szakmai célú konferenciát tartott a Lengyel Büntetés végrehajtási Szakszervezet képviselőivel. A konferenciával lehetőség nyílt a két ország büntetés-végrehajtási gyakorlatának kölcsönös megismerésére, szakmai együttműködés kialakítására április között a tagozat a Pálhalmai Szakszervezettel együttesen látta vendégül a lengyel delegációt. A 3 napos program keretében bemutatták a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet, a Pálhalmai Agrospeciál Kft. Munkaterületeit és a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tettek látogatást Szeptember között került sor a második találkozóra, melyet a Lengyel Bv. Szakszervezet szervezett. A konferencia során részt vehettünk a Nemzeti Büntetés-végrehajtási Szakszervezet Kapcsolat Gyűlésén.

4 Büntetés-végrehajtási Érdekegyeztető Tanáccsal történt egyeztetés
2015. május 28-án az MRK Bv. Tagozat és az FBVSZOSZ kezdeményezésére BVÉT szakértői egyeztetésre került sor. Az egyeztetésen a BVOP részéről Dr. Tóth Tamás bv. Vezérőrnagy úr vett részt. A BVÉT ülésen a felek megállapodtak abban, hogy az érdekegyeztető tanács működéséről együttműködési megállapodást kötnek, aminek kidolgozására még nem került sor. Az ülés napirendjére kidolgoztunk egy 15 pontból álló kérdéssort, melyeket az ülés alkalmával megtárgyaltunk.

5 RÁÉT ülés A bv. Tagozat a február 27-i RÁÉT ülésre kidolgozta napirendi javaslatait. Részt vettünk a február 27-i és a május 12-i RÁÉT ülésen.

6 Állományértekezleteken való részvétel 2016.
Országos és regionális büntetés-végrehajtási intézetek Megyei büntetés-végrehajtási Intézetek Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához tartozó intézmények

7 Rendvédelemért Emlékérem
A Rendvédelemért Emlékéremben részesültek a Bv. Tagozat javaslata alapján: Biczó László bv. dandártábornok, intézetparancsnok úr Németh Anita bv. ezredes, személyzeti osztályvezető Úrnő Sipos János bv. alezredes, osztályvezető úr Horákné Molnár Ilona gazdasági előadó úrnó Fenyvesi Tibor bv. alezredes, csoportvezető úr Horváth Enikő Sára bv. alezredes úrnő, fegyelmi tiszt Sutka János bv. törzszászlós, segédelőadó úr Jakus Gyula bv. főtörzszászlós, kiemelt művezető úr Szabó Zoltán bv. ezredes, igazgató úr Papp Tibor bv. főtörzszászlós, műszerész úr

8 MRK Bv. Tagozat jogszabály véleményezések
szolgálati beosztások felsorolásáról szóló BM rendelet előterjesztéssel kapcsolatos javaslatok, vélemények: a hivatásos állomány tagjának internetes felületen magánszemélyként folytatott kommunikációjára vonatkozó szabályokról szóló utasítás tervezet véleményezése: a bv. Szervezet szolgálattervezésének és szolgálatszervezésének végrehajtásáról szóló utasítás tervezetre észrevétel: egyes lakhatási támogatásokkal kapcsolatos miniszteri rendeletek, valamint az egyes lakhatási támogatásokkal kapcsolatos miniszteri utasítások módosításáról szóló előterjesztés-tervezettel kapcsolatos észrevételek :

9 A tagozat részvétele egyéb fórumokon
A Bv. Intézetek oktatásain való részvétel. A Bv. Tagozat tisztségviselői, kapcsolattartói az intézetekben működő szociális bizottságok munkájában részt vett. Központi szinten részt vettünk a lakásbizottság és szociális bizottság munkájában.


Letölteni ppt "Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések