Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig"— Előadás másolata:

1 legkésőbb 2017. augusztus 5-ig legkésőbb 2017. augusztus 20-ig
Felvételi menetrend Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2017. február 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapun keresztüli hitelesítésének határideje 2017. február 20. Folyamatos online tájékoztatás 2017. április 20-tól Általános hiánypótlási tájékoztatás megküldése – a besorolási döntést megelőző 28. napig 2017. június 28-ig Dokumentumok benyújtásának,adatmódosításnak és az egyszeri sorrendmódosításnak a határideje 2017. július 12. Ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése. 2017. július 26. Besorolási határozat közlése az E-felvételiben, valamint erről értesítő kiküldése legkésőbb augusztus 5-ig Fellebbezés határideje: a besorolási döntés – a honlap megszemélyesített részén történt – közlésétől számított 15 napon belül legkésőbb augusztus 20-ig

2 A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez
Csak a évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen lehet jelentkezni! Csak a tájékoztatóban megjelent intézményekbe és szakokra lehet jelentkezni! A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat fel kell tölteni az E-felvételi rendszerén keresztül, vagy csatolni kell a jelentkezéshez! Készíts fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizd meg! Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíted a jelentkezésed, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként add fel!

3 Az E-felvételi folyamata
Regisztráció Jelentkezési helyek Jelentkezési sorrend és módosítása Űrlapok kitöltése Eljárási díj befizetése Hitelesítés

4 Regisztráció Saját felhasználói nevet és jelszót! e-mail címet!
El kell fogadni a felhasználási feltételeket! A rendszer automatikusan kiküldi a regisztrált címére az egyedi biztonsági kódot. A biztonsági kód szükséges az E-felvételi rendszerébe való belépéshez. A felvételi azonosító szám a felületre történő első belépés alkalmával kerül automatikusan kiosztásra. Ezt meg kell jegyezni!

5 Jelentkezési helyek Legfeljebb 6 jelentkezési hely!
A legördülő menüből kell kiválasztani. Ha mindkét finanszírozást megjelölöd, külön sor, egy jelentkezésnek számít- max. 12 hely! Fontos a sorrend!

6 Kiegészítő eljárási díj
3 képzés (max 6: azonos állami ösztöndíjas és önköltséges képzés) ingyenes A további jelentkezésekért Ft. kiegészítő díjat kell fizetni. Pályaalkalmassági, egészségügyi, stb. díj 7. táblázat Befizetési határidő febr.15. Befizetés: banki átutalással, vagy internetes tranzakcióra alkalmas bankkártyával, az E-felvételiből elérhető internetes felületen. Nem lehet postai utalványt használni!

7 Banki átutalás Átutaláskor az alábbi adatokat kell megadni: Kedvezményezett neve: Oktatási Hivatal Kedvezményezett számlaszáma: Átutalás összege: ( Fizetés menüpontban) Közlemény: itt minden esetben kizárólag a 12 jegyű felvételi azonosító számot kell feltüntetni! A sikeres átutalásról szóló bizonylat másolatát a felsőoktatási felvételi jelentkezés érvényességéhez az E-felvételi felületén fel kell tölteni, vagy az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf postacímre meg kell küldeni.

8 Fizetés interneten keresztül bankkártya segítségével
az E-felvételi rendszerében a Fizetés gombra kattintva el lehet jutni a szolgáltatást üzemeltető bank megfelelő oldalára. nem kell a felvételi azonosító számot megadni, mivel az E-felvételi felületéről közvetlenül érkezik a megfelelő oldalra, ezért a „háttérben" (nem látható módon) a tranzakció során egyértelműen megtörténik az azonosítás.

9 A befizetés jóváírása Bankkártyával történő fizetés esetében a jóváírás perceken belül megtörténik, azaz az E-felvételi felületén a Fizetés menüpontban látható is a befizetés eredménye. Átutalás esetében hosszabb ideig tart a jóváírás folyamata, akár több hét is eltelhet az átutalás megtörténte és a felületen is látható jóváírása között. A befizetés határidején nem a jóváírás dátumát kell érteni, hanem a tranzakció elindításának dátumát.

10 Hitelesítés Ügyfélkapu regisztráció: bármely okmányirodában
E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik, a hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza.

11 Hitelesítő adatlap az űrlapok kitöltése – az adatok ellenőrzése és mentése – után ki kell nyomtatni a felületről a hitelesítő adatlapot és azt az aláírással hitelesítve – ajánlott küldeményként – postázni kell a következő címre: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf

12 Mit és hogyan kell csatolni a jelentkezéshez?
A dokumentumok benyújtására az E-felvételibe való feltöltéssel „csatolt dokumentumok”, vagy postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf címre küldve kerülhet sor! az adott dokumentum szkennelt példányát, vagy postai benyújtás esetén fekete-fehér, A4-es formátumú fénymásolatát kell csatolni a jelentkezéshez, azonosítót ráírni minden fénymásolatra!

13 Benyújtandó dokumentumok
11. és 12. év végi bizonyítvány (9. és 10. év végi, ha a pontok miatt kell) Érettségi bizonyítvány( nem kell) Az eljárási díj igazolása(ha átutalás van) Nyelvvizsgát igazoló dokumentum( csak a DSD honosítva) Sport eredményt igazoló dokumentum Hátrányos helyzet igazolása

14 Pontszámítási módszerek(400+100)
1. Tanulmányi pontok + érettségi pontok + többletpontok 2. Érettségi pontok x 2 + többletpontok Tanulmányi pontok(max 200 pont): - magyar nyelv és irodalom(évenként a 2 jegy átlaga) - matematika - történelem - idegen nyelv(nemzetiségi ny. és i.) - 1 választott természettudományos tárgy Ezen tantárgyak utolsó két tanult év végi osztályzataiból – max. 100 pont Az érettségi bizonyítványban szereplő százalékos eredmények átlaga egész számra kerekítve – max.100 pont( öt jegy átlaga)

15 Érettségi pontok Az érettségi vizsgán az adott vizsgatárgyból elért százalékos eredmény(amennyiben több tárgy választható a két legkedvezőbbet számítják) követelmény:1. táblázat! Max. 200 pont Meghatározott minimum pontszám: -280 pont az alapképzésre (többletpontok nélkül, kivéve az emelt szintért és nyelvvizsgáért járó pontok) -240 pont a felsőoktatási szakképzésre

16 Többletpontok Többletpontok: max. 100 pont
emeltszint miatt (legalább 45%) 50 pont tantárgyanként(ha ezt a tárgyat számítják be) nyelvvizsga miatt max.40 pont B2 középfokú nyelvvizsga – 28 pont C1 felsőfokú nyelvvizsga – 40 pont OKTV – verseny max 100 pont OKJ – szakirányú felsőfokú szakképzettségért v. technikusi bizonyítványért – 24 pont Előnyben részesítés – max. 40 pont Sporteredmény :10-50 pont adható Többletpontok


Letölteni ppt "legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig"

Hasonló előadás


Google Hirdetések