Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Roma Pride 2013 Budapest.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Roma Pride 2013 Budapest."— Előadás másolata:

1 Roma Pride 2013 Budapest

2 Partnerség A rendezvényt civil partnerségben roma és pro roma szervezetekkel, facebookos közösségekkel valósítottuk meg. Partnereink voltak: - Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat megyei szervezői Pest, Heves, Borsod megyékből, - a fővárosi kerületekben működő Roma Nemzetiségi Önkormányzatok, - a Mozaik Egyesület, - a Nemzeti és Etnikai, Kisebbségi Jogvédő Iroda, - a Pest Megyei Roma Szövetség, - az Eu Roma Párt aktivistái, - a Roma Polgárjogi Mozgalom aktivistái, - a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége aktivistái, - a Tolna megyei Sa Kethane facebookos közösség, - az Amenca facebook csoport, - a Romák és mindazok facebook csoport, - a Nemzeti Roma Összefogás Szervezet, - a Város Mindenkié Mozgalom, - C-Street Online Radió, - Rigó Rádió (online).

3 Résztvevők száma A rendezvény résztvevőinek száma tekintetében a sajtó 800 főtől, 2500 főig számolt be. Saját becslésünk szerint kb fő volt jelen.

4 Mozgósítás Hatékonyan sikerült az előkészítés és mozgósítás, szokatlan módon több nem roma politikai szervezetek képviselői is jelen voltak a March felvonulásán, Budapest 23 kerületéből kb. 10 kerületből és kb. 8 megyéből érkeztek rlsztvevők.

5 Szónokaink A rendezvény szónokai között roma és nem roma beszélők egyaránt voltak, és társszervezők képviselői is: Setét Jenő – Idetartozunk! Roma Közösségi Hálózat, Szalay István - Kakucs település polgármestere, Jónás Amália – A Város Mindenkié Mozgalom aktivistája, Horváth Aladár - roma polgárjogi aktivista, Daróczi Zsuzsa – Nemzeti Roma Összefogás elnöke.

6 Fellépőink Fellépő országosan ismert és elismert, roma és nem roma művészek voltak. Bach Szilvia humorista, L.L. Junior, BEAT (Fehér Tibor, ex-Fekete Vonat) Szomora Zsolt és zenekara Mohamed Fatima

7 Sajtóvisszhang Rendezvényünk sajtóvisszhangja a teljesség igénye nélkül: A Roma Büszkeség napja – beharangozó A Roma Büszkeség Napja - Setét Jenő beszéde A Roma Büszkeség Napja - Szalay István beszéde A Roma Büszkeség Napja - Horváth Aladár beszéde A Roma Büszkeség Napja - Jónás Amália beszéde CFCF Alapítvány youtube videója

8 Gyülekező Gyülekező

9 Egy büszke nő aktivista

10 Vonulunk Vonulunk

11 Útban

12 Megérkezünk

13 Beszélek Beszélek

14 Filmek http://nalunknem.org/en/elso-roma-buszkeseg-napja/


Letölteni ppt "Roma Pride 2013 Budapest."

Hasonló előadás


Google Hirdetések