Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tájékoztató NGM_AK004.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tájékoztató NGM_AK004."— Előadás másolata:

1 Tájékoztató NGM_AK004

2 Fogadóóra Szorgalmi időszakban csütörtökön és óra között ig. 604-ben, más időpontban csak egyeztetés után!

3 témakör tananyag Ember, környezet, társadalom, fenntartható fejlődés koncepciói Vállalati felelősség Annie Leonard: Tárgyaink története (film) Corprate Social Responsibility Elektronikus tananyag Kártevő vállalatok Opitz: A nagy kiárusítás (film) The Corporation (film) Ökohatékonyág és Jevons paradoxon Alternatív mutatók Ökológiai lábnyom a vállalatoknál Nem pénzügyi jelentések, GRI Elektronikus tananyag Környezeti kommunikáció és reklámok Egyéni felelősség- társadalmi felelősség, tudatos vásárlás Felesleges termékek vs. tudatos vásárlás FF6 elektronikus tananyag Felesleges termék Megoldások a piacon túl Felesleges termékek vs. tudatos vásárlás FF 6 elektronikus tananyag Megosztáson alapuló társadalom és csapdái

4 Számonkérés módja: írásbeli
Kötelező irodalom: Tóth Gergely: A valóban felelős vállalat Szigeti Cecília: Környezetmenedzsment Prezentációk elérhetőek:

5 Számonkérés Vizsga, vizsgaidőszakban írásbeli- de rövid teszt a beugró! Témakörök: tematika sorai Megajánlott jegy: opcionális lehetőség Aláírásnak nincs feltétele, a megajánlott jegy választható lehetőség.

6 Megajánlott jegy A típus B típus
Az egyes előadásokon kiadott feladatok elkészítése, elküldése ben és prezentálása a meghatározott időpontban. Feladatok pótlására összevont prezentálására nincs lehetőség. Legalább 8 órai részfeladatot kell teljesíteni Kb. 10 oldalas önálló PRIMER kutatást is tartalmazó elemzés elkészítése. Kutatási terv (min. 3 oldal) és konkrét témaválasztás február -23-ig 50%-os készültség: április 12-ig A feladatokat írásban kell teljesíteni és elküldeni ben határidőre. Kész feladat leadása: május 3. A kutatást egy 10 perces előadás keretében be is kell mutatni az utolsó előadáson.

7 Megajánlott jegy „B típus”
Témakörök: Ökológiai vonatkozású közgazdasági paradoxonok a mindennapokban (pl. Jevons paradoxon, papírmentes iroda paradoxona, Easterlin paradoxon) Termékcímkék (Fair trade, ökotermék stb.) és hatásaik 100 mérföldes diéta (élelmiszer km) Alternatív piaci megoldások hasznai és veszélyei Környezetvédelem a filmvásznon és a lapokon „Nemnövekedés” elmélete

8 Megajánlott jegy „B típus”
KUTATÁS MINTA (! )TÉMÁK A témakörön belül konkrét témát kell választani! Primer kutatás nem egyenlő az elektronikus kérdőív megosztásával és ismerőseink kitöltésre buzdításával az interneten! Eredményeket irodalmi adatokkal is alá kell támasztani! Határidőre, értékelhető anyagokat kell küldeni. Hány km-t utazik a reggelim? Környezetbarát-e a paleo étrend? Fair Trade kávét akarok! (Hol, mennyiért- mennyivel többért?) Airbnb- áldás vagy átok? Mosogatógép vagy kézi mosogatás? Melyik a jobb megoldás? Adózási szempontból kinek jó a RUKKOLA? Megoldás vagy politikai blöff az FNA? Attól félünk ami veszélyes? Katasztrófák a valóságban és a hírekben.

9

10 Sikeres félévet kívánok!


Letölteni ppt "Tájékoztató NGM_AK004."

Hasonló előadás


Google Hirdetések