Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csoportmunkát támogató szoftverek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csoportmunkát támogató szoftverek"— Előadás másolata:

1 Csoportmunkát támogató szoftverek

2 Csoport, team A csoport (team) általában valamilyen feladat munka elvégzéséhez szükséges sokszor különböző végzettségű munkatársak együttese arra az időre, amíg a munkát végzik. A csoport tagjai közös eredményes munkájának feltétele a csoport tagjai közötti hatékony kommunikáció.

3 A csoportmunkát támogató kommunikációs eszközök:
Levelezés ( ) Névjegyalbum, címtár Naptár használat csoportosan Feladatok nyilvántartása Tevékenységek naplózása Nyilvános mappák használata Feljegyzések készítése

4 Felhő technológia (Cloud Computing)
Az adattárolás és a számítási feladatok az Interneten lévő nagy teljesítményű szervereken történik; A felhasználó csupán egy egyszerű, kis teljesítményű számítógéppel, és egy böngészővel rendelkezik; Az Interneten található szerverek összessége a cloud computing, számítási felhő használója számára nem látható, de érzékelhető, “eltakarja a felhő”. Az erőforrásokat a felhő szolgáltató biztosítja, nem a felhasználó problémája.

5 Felhő technológia modellje

6 A felhők 3 fő modellje A privát felhő egy adott szervezetnek dedikált és rendszerint helyben üzemeltetett számítástechnikai erőforrások együttese. A kihelyezett privát felhő olyan dedikált infrastruktúrával rendelkezik, amelyet külső fél üzemeltet, de más ügyfelek számára nem érhető el. A nyilvános felhő számítástechnikai erőforrásait külső fél üzemelteti, de több szervezet megosztva használja. A szolgáltatások nyújtása dinamikusan, a díjfizetés pedig a tényleges használat alapján történik

7 Felhő technológia előnyei
Megtakaríthatjuk a hardvereszközökre költött pénzt. Energiát takaríthatunk meg, mert a működési költségek nem ránk hárulnak. Az emberi erőforrásokat is alaposan csökkentheti használata, hiszen különböző tevékenységeket szervezhetünk ki a szolgáltatókhoz. Licencdíjak megtakarítása. Folyamatos képzési költségek megtakarítása. Az alkalmazások frissítésének járulékos költségei is megtakaríthatók.

8 Google, példa a felhő technológiára
Címtár, névjegyek Közös naptár használat Közös dokumentum használat Kérdőív készítés

9 Nyissa meg a saját google-s e-mail fiókját (ha nincs, akkor hozzon létre)!
Küldjön egy legalább 5 t egyet tanárának, 4-et 4 csoport társának! A küldött üzenetek címzettjét és a kapott üzenetek küldőjét vegye fel a címtárába! Hozzon létre csoportokat! Hozzon létre egy saját naptárat, a naptár neve legyen az ön neve, ellenőrizze a beállításokat (megosztás)! Megosztásra kerül egy autó naptár! Jelölje, be mikor van szüksége az autóra! Készítsen meghívót 2013.április órára egy „bulira”. A meghívót csatolt fájlként küldje el a naptár értesítővel! Készítsen egy excel dokumentumot, melyben barátainak címét, telefonszámát, címét szeretné összegyűjteni. Töltse fel a google dokumentumok közé, úgy, hogy azok, akikkel megosztja a dokumentumot szerkeszteni tudják!

10 Készítsen egy eseményt 2013. május 20
Készítsen egy eseményt május és 10:30 között Üzleti informatika teszt lesz Küldjön erről az eseményről értesítőt a címlistán szereplőknek! Írja be a naptárba az órarendjét.(ismétlődő esemény)! Töröljön az egyik ismétlődő események egyik alkalmát! Vegyen fel egy magán eseményt! Akikkel a naptára meg van osztva, április második felére tervezzen egy közös programot, küldjön erről értesítést, válasz után!

11 Készítsen meghívót 2013. április 15. 16 órára egy „bulira”
Készítsen meghívót 2013.április órára egy „bulira”. A meghívót csatolt fájlként küldje el a naptár értesítővel! Készítsen egy excel dokumentumot, melyben barátainak címét, telefonszámát, címét szeretné összegyűjteni. Töltse fel a google dokumentumok közé, úgy, hogy azok, akikkel megosztja a dokumentumot szerkeszteni tudják!

12 Készítse el a következő kérdőívet:
Hány éves Ön? Az Ön neme? Az Ön legmagasabb iskolai végzettsége Milyen gyakran vásárol tejet, kenyeret, sajtot, felvágottat Közüzemű számláját hogyan fizeti (kp, internetes átutalás, interneten kártyával, csekken, csoportos beszedés)


Letölteni ppt "Csoportmunkát támogató szoftverek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések