Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen."— Előadás másolata:

1 Munkavégzés

2 A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen és időben, munkára képes állapotban megjelenni és munkaidejét munkában tölteni; 2)elvégezni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban vagy a munkaszerződésben megállapított, a munkaköréhez kapcsolódó előkészítő és befejező munkákat (akkor is, ha ez csak a munkaidején túl végezhető el!). 3)a munkáltató utasításait (a törvényben meghatározott kivételekkel) végrehajtani, 4)a munkáját úgy végezni, hogy az a saját és mások életét, egészségét, testi épségét ne veszélyeztesse, és ne idézzen elő anyagi károsodást.

3 A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkaszerződés alapján a munkáltató köteles 1)biztosítani az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit, valamint a munkaeszközöket 2)megadni a megfelelő munkavégzéshez szükséges utasításokat, 3)a munkaszerződésben meghatározott időpontban megfizetni a munkabért és a munkavállalót a munkaviszonyból adódóan megillető egyéb juttatásokat.

4 A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkaviszony módosítása és megszűnése A munkaviszony megszűnik: 1)Munkavállaló halálával 2)Munkáltató jogutód nélküli megszűnésével 3)Határozott idejű szerződés lejártakor A munkaviszony megszüntethető: 1)A munkáltató és a munkavállaló közös megegyezésével 2)A munkáltatói vagy munkavállalói felmondással 3)Azonnali hatályú felmondással (rendkívüli, próbaidő alatti, határozott idejű)

5 A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése MUNKAKÖRI LEÍRÁS


Letölteni ppt "Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések