Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Korallok Készítette:Bozó Tibor Zsolt. Kőkorallok rendje A kőkorallok a virágállatok legjelentősebb rendje: korallzátonyokat, atollokat építenek. Szervezetük.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Korallok Készítette:Bozó Tibor Zsolt. Kőkorallok rendje A kőkorallok a virágállatok legjelentősebb rendje: korallzátonyokat, atollokat építenek. Szervezetük."— Előadás másolata:

1 Korallok Készítette:Bozó Tibor Zsolt

2 Kőkorallok rendje A kőkorallok a virágállatok legjelentősebb rendje: korallzátonyokat, atollokat építenek. Szervezetük alapszabása azonos a virágállatokéval, jellegzetes sajátosságuk azonban, hogy talpkorongjuk külső mészvázat választ ki, amelyet köznyelven „korall”-nak nevezzük.

3 Magános korallok Kelyhük keresztmetszete többnyire kerek vagy elliptikus. Egyesek kelyhe igen nagy, olykor 25 cm átmérőjű is lehet. Rendszerint magányosan élnek, bizonyos körülmények között azonban kisebb telepeket is alkotnak.

4 Telepes korallok A telepes korallok alaktanilag két csoportra különítetők aszerint, hogy milyen távol ülnek egymástól a polipok. A vázát tekintve e felosztás az egyes thekák egymástól való távolsága alapján történhet. A telepes korallok két csoportja: - Nagy térközzel elválasztott - Kiss térközzel elválasztott

5 Korong alakú gombakorall

6 Korall váza

7 Agykorall váza

8

9


Letölteni ppt "Korallok Készítette:Bozó Tibor Zsolt. Kőkorallok rendje A kőkorallok a virágállatok legjelentősebb rendje: korallzátonyokat, atollokat építenek. Szervezetük."

Hasonló előadás


Google Hirdetések