Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”"— Előadás másolata:

1 A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

2 A selmecbányai hagyományőrzésről régen Története Akadémia Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

3 A selmecbányai hagyományőrzésről régen Beavatás régen bALEK FIRMA viszony kialakulása Testvér intézmények Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

4 A selmecbányai hagyományőrzésről most Manapság Dunaújvárosban Okítások, Daltanok Beavatás Szakestélyek Valétálás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

5 A selmecbányai hagyományőrzésről Beavatás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

6 A selmecbányai hagyományőrzésről Beavatás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

7 A selmecbányai hagyományőrzésről Valétálás Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

8 Kutatás a hagyományőrzés hatásairól A kérdőíves kutatásomat két csoportra osztottam a vizsgált populáció szerint: -Hagyományőrzők -Nem megkeresztelkedett hallatók (50-50 fő, 17 kérdés) Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

9 Kutatás elemzés 1. kérdőív Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

10 Kutatás elemzés 1.kérdőív Mit nyertél, vesztettél a hagyományőrzéssel? Mit tanultál az elmúlt években, amit bármikor az életben is hasznodra tudsz fordítani? Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

11 Kutatás elemzés 1. kérdőív Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

12 Kutatás elemzés 1. kérdőív Mi az az egy szó, ami az első évtől mostanáig a viselkedésedet meghatározta? Ebből is látható mit gondolnak magukról a hallgatók, miben fejlődtek a minimum két év alatt, amit a főiskolán eltöltöttek, tisztelet, összetartás, kitartás csak, hogy néhányat felsoroljak a leírtakból. Úgy gondolom mindenképp fontos és nem elhanyagolható, hogy egy azon dolog mennyi mindent jelenthet ötven különböző embernek, mennyit tanulunk, fejlődünk egy azon környezetben. Véleményem szerint igen pozitív a főiskolás hagyományőrzés nevelő irányzata Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

13 Kutatás elemzés 2. kérdőív Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

14 Kutatás elemzés 2. kérdőív Ha te megkeresztelkedsz mi változott volna veled véleményed szerint? Ez a kérdés nyitott volt ezért igen sokrétű válasz született. Tizenhét olyan választ kaptam, hogy semmi nem változott volna velük, ha megkeresztelkednek, akkor sem. Többen fejtegették azt, hogy valószínűleg szélesebb kapcsolati hálóval rendelkeznének, és több barátjuk is lenne és sokkal több segítséget kapnának a tanulásban és a feladataik megoldásában is és befogadná őket a közösség. Ilyen fajta választ tizenhat hallgató írt meg. A főiskolán tartandó rendezvényeink hasznosságát és jó hangulatát hiányolják a mostani hallgatói életükből többen, mivel ezek a rendezvények java része nem látogatható csak hagyományőrzőként így úgy gondolták néhányan, hogy az élményeik száma gyarapodott volna, hagyományőrzőként. Egy két hallgató úgy gondolja több önbizalmat és nagyobb magabiztosságot nyert volna, jobb kiállást kapott volna ettől az egésztől. Néhányan úgy gondolják, hogy ők is egy agymosó szekta tagjává váltak volna, ha csatlakoznak és semmi idejük nem maradt volna másra. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

15 Kutatás elemzés 2. kérdőív Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

16 Kutatás elemzés 2. kérdőív Ha észleltél változást a környezetedben lévő hallgató társaid közül mi az az egy szó, amivel jellemeznéd őket? Itt, megtalálhatók azok a válaszok, amiket a hallgatótársaink rólunk hagyományőrzőkről általánosságban gondolnak. Van benne pozitív és negatív dolog is egyaránt, ami véleményem szerint igen fontos és gyakran előforduló az az összetartás, remek dolog hogy a ’’kívülállók’’ meglátása szerint ez a fő ismérvünk. Sajnálatos módon a beképzeltség is igen gyakori megjelenő jellemvonás, amit észrevettek rajtunk, sajnálatos módon a csoportokra osztódás következtében gyakran tűnhetünk beképzeltnek, mert a főiskolai életük a hagyományőrzés köré épül java részt, ők a barátaink, a társaink, a mentoraink, gyakran esünk olyan hibába, hogy a körülöttünk lévő embereket, akik nem tartoznak, közén elfelejtjük, átlépünk rajtuk. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

17 Összegzés Azt gondolom, hogy a kutatásom bizonyítást nyert az az állításom, hogy a Selmecbányai Hagyományőrzésnek van személyiség fejlesztő hatása. Több szempontból is, persze nemcsak pozitív oldala van, hanem negatív hatása is, de összességében azt érzem, saját magunkra nézve pozitív változások mentek végbe a viselkedésünkben. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”

18 Köszönöm a figyelmet! Jó Szerencsét! Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP-13-002”


Letölteni ppt "A SELMECBÁNYAI HAGYOMÁNYŐRZÉS, MINT SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS Kovács Nikolett Andragógia III. Nemzeti Tehetség Program Tehetségútlevél Program „NTP-TÚP ”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések