Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PARTNERSÉGI MONITORING BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÓ AZ EX-ANTE FELTÉTELEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ AKCIÓTERVEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL JÚNIUS 10.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PARTNERSÉGI MONITORING BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÓ AZ EX-ANTE FELTÉTELEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ AKCIÓTERVEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL JÚNIUS 10."— Előadás másolata:

1 PARTNERSÉGI MONITORING BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÓ AZ EX-ANTE FELTÉTELEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ AKCIÓTERVEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL 2016. JÚNIUS 10.

2 Ex-ante feltételek teljesülése 1303/2013/EU rendelet (19. cikk és XI. melléklet) Cél: megfelelő stratégiai és intézményi keretek rendelkezésre állása az EU-s fejlesztési források felhasználásához Tematikus és általános ex ante feltételek 7 általános ex-ante feltételből 6 teljesült eddig 29 tematikus ex-ante feltételből 19 teljesült eddig Az ex-ante feltételeknek 2016. december 31-ig kell teljesülniük

3 Általános ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése (2016. június 10.) G.1 - Az ESB-alapok terén a hátrányos megkülönböztetés elleni uniós jogszabályok végrehajtását és alkalmazását biztosító adminisztratív kapacitások megléte. Igen G.2 - Az ESB-alapok terén a nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó uniós jogszabályok végrehajtását és alkalmazását biztosító adminisztratív kapacitások megléte. Igen G.3 - Az ESB-alapok terén a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ- egyezmény végrehajtását és alkalmazását biztosító adminisztratív kapacitások megléte a 2010/48/EK tanácsi határozattal összhangban. Igen G.4 - Az ESB-alapok terén az uniós közbeszerzési jog tényleges alkalmazását biztosító rendelkezések megléte. Részben G.5 - Az ESB-alapok terén az állami támogatásra vonatkozó uniós jog tényleges alkalmazását biztosító intézkedések megléte. Igen G.6 - A környezeti hatásvizsgálattal és a stratégiai környezeti hatásvizsgálattal kapcsolatos uniós környezetvédelmi jogszabályok tényleges alkalmazását biztosító intézkedések megléte. Igen G.7 - A programok eredményességének és hatásának felméréséhez szükséges statisztikai alap megléte. Olyan eredménymutató rendszer megléte, amely szükséges a várt eredmények eléréséhez leghatékonyabban hozzájáruló intézkedések kiválasztásához, az előrehaladás monitoringjához és a hatásvizsgálat elvégzéséhez. Igen (Az EUB jóváhagyására vár) Általános előzetes feltételrendszer

4 Tematikus ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése Megjegyzés T.06.1 – Vízügyi ágazat a.) vízdíj-megállapítási szakpolitika megléte Részben A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosításáról előterjesztés készült. A törvénytervezetet jelenleg az országgyűlés tárgyalja. A törvénymódosítás várhatóan 2016. júl. 1-jéig megjelenik, de a tervezet szerint 2016. október 1-én lép hatályba. A kormányrendeleti és miniszter rendeleti szintű szabályozási csomagok szakmai tervezete jelenleg előkészítés alatt áll. Eddig részben teljesült tematikus előzetes feltételek

5 Tematikus ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése Teljes végrehajtás várható dátuma: Megjegyzés T.07.1 – Közlekedés Részben Két részfeltétel nem teljesült: 1."reális és alaposan kidolgozott projektcsatorna„ A kiegészített táblázatot az NFM 2016. március 24-én küldte meg a DG REGIO-nak. 1.„Intézkedések a közreműködő szervezetek és a kedvezményezettek kapacitásainak biztosítására a projektportfólió megvalósítása érdekében” DG REGIO felvetett kifogásokra a reagálást az Irányító Hatóság részéről megtesszük. T.07.2 – Vasút Részben T.07.3 – Más közlekedési módok, többek között belvízi és tengeri hajózási útvonalak, kikötők multimodális összeköttetések és repülőtéri infrastruktúra. Részben

6 Eddig részben teljesült tematikus előzetes feltételek Tematikus ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése Megjegyzés T.8.1 – Az aktív munkaerő-piaci intézkedéseket a foglalkoztatási iránymutatásokat figyelemmel dolgozzák ki és hajtják végre Teljesült Az akciótervben foglaltak teljesültek, a jelentés még nem került feltöltésre az SFC-be. T.9.3 – Egészségügy: Az egészségügyre vonatkozó, a gazdasági fenntarthatóságot biztosító nemzeti vagy regionális, az EUMSZ168. cikkének keretein belüli stratégiai szakpolitikai keret megléte Részben A stratégia feltöltésre került az SFC-be 2015. július 28-án, az EUB a dokumentum kiegészítését kérte 2016. februárjában. A végső változat benyújtásának határideje 2016. augusztus 30.

7 Eddig részben teljesült tematikus előzetes feltételek Tematikus ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése Megjegyzés T.10.1 – Korai iskolaelhagyás: A korai iskolaelhagyás csökkentését célzó, az EUMSZ 165. cikkének keretein belüli stratégiai szakpolitikai keret megléte Részben A beszámoló, rendszerterv, cselekvési terv feltöltésre került az SFC-be 2015. decemberében, az EUB a dokumentumok kiegészítését kérte. A végső változatok készítése folyamatban van. T.10.2 – Felsőoktatás: Az EUMSZ 165. cikkének keretein belüli nemzeti vagy regionális stratégiai szakpolitikai keret megléte a felsőoktatási végzettség arányának, minőségének és hatékonyságának növelésére. Részben A stratégia feltöltésre került az SFC-be 2015 júliusában, az EUB a dokumentum kiegészítését kérte 2016. februárjában. A végső változat benyújtásának határideje 2016. augusztus 30. T.10.3 – Egész életen át tartó tanulás: Nemzeti és/vagy regionális stratégiai szakpolitikai keret megléte az egész életen át tartó tanulás elősegítésére Részben A keretstratégia már elkészült, a cselekvési terv és a költségvetés szöveges változatának kidolgozása folyamatban van.

8 Eddig részben teljesült tematikus előzetes feltételek Tematikus ex ante feltételek Az ex ante feltételek teljesülése Megjegyzés T.11. – A tagállam igazgatási hatékonyságát erősítő stratégiai szakpolitikai keret megléte, beleértve a közigazgatás reformját Részben A Kormány a 1052/2015. (II. 16.) Korm. határozattal elfogadta a az állami hatóságok igazgatási hatékonyságának és készségeinek fokozására irányuló szakpolitikai keretet A Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Stratégia 2014–2020 című tervdokumentum végrehajtása keretében 2015. április 1-ével például megvalósult a területi államigazgatás rendszerének további integrációja, 2016. január 1-ével pedig hatályba lépett az első bürokráciacsökkentési csomag. A nyomonkövetési feladatok ellátása, a rendszer működtetése már megkezdődött, noha a monitoring szervezet formális megalakulására és az első nyomon követési jelentés elfogadására csak 2016 II. negyedévében kerül sor.


Letölteni ppt "PARTNERSÉGI MONITORING BIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÓ AZ EX-ANTE FELTÉTELEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ AKCIÓTERVEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL JÚNIUS 10."

Hasonló előadás


Google Hirdetések