Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vitaj! Üdvözöllek!. V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vitaj! Üdvözöllek!. V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát."— Előadás másolata:

1 Vitaj! Üdvözöllek!

2 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát. Moje meno je Sabo. A nevem Szabó.

3 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Potrebujem jednoposteľovú izbu. Szükségem van egy egyágyas szobára. Potrebujem dvojposteľovú izbu. Szükségem van egy kétágyas szobára. Koľko stojí izba na noc? Mennyibe kerül a szoba éjszakánként?

4 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Chcel by som izbu s kúpeľňou. Szeretnék egy szobát fürdőszobával. Chcel by som izbu so sprchou. Szeretnék egy szobát zuhanyzóval. Môžem vidieť tú izbu? Láthatnám a szobát?

5 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte tu garáž? Van itt garázs? Máte tu trezor? Van itt páncélszekrény? Máte tu internet? Van itt internet?

6 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Dobre, beriem tú izbu. Jó, kiveszem a szobát. Tu sú kľúče. Itt vannak a kulcsok. Tu je moja batožina. Itt van a csomagom.

7 V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Kedy sú raňajky? Hány órakor van reggeli? Kedy je obed? Hány órakor van ebéd? Kedy je večera? Hány órakor van vacsora?

8 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok Sprcha nefunguje. A zuhany nem működik. Netečie teplá voda. A melegvíz nem folyik. Môžete to nechať opraviť? Meg tudja javíttatni?

9 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok V izbe nie je telefón. A szobában nincs telefon. V izbe nie je televízor. A szobában nincs televízió. Izba nemá balkón. A szobának nincs erkélye.

10 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok Izba je príliš hlučná. A szoba túl hangos. Izba je primalá. A szoba túl kicsi. Izba je príliš tmavá. A szoba túl sötét.

11 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok Kúrenie nefunguje. A fűtés nem működik. Klimatizácia nefunguje. A légkondicionáló berendezés nem működik. Televízor je pokazený. A televízió rossz.

12 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok To sa mi nepáči. Ez nem tetszik nekem. To je pre mňa pridrahé. Nekem ez túl drága. Máte niečo lacnejšie? Van valami olcsóbb is?

13 V hoteli/sťažnosti - A hotelben/panaszok Je tu v blízkosti mládežnícka ubytovňa? Van itt a közelben egy ifjúsági szállás? Je tu v blízkosti penzión? Van itt a közelben egy panzió? Je tu v blízkosti reštaurácia? Van itt a közelben egy vendéglő?

14 Na autobuse – Az autóbuszon Kde je autobusová zastávka? Hol van a buszmegálló? Ktorý autobus ide do centra? Melyik busz megy a központba? Ktorou linkou musím ísť? Melyik vonalat kell válasszam?

15 Na autobuse – Az autóbuszon Musím presúpiť? Át kell szállnom? Kde musím prestúpiť? Hol kell átszállnom? Koľko stojí cestovný lístok? Mennyibe kerül egy jegy?

16 Na autobuse – Az autóbuszon Koľko zastávok je to ešte do centra? Hány megálló van a központig? Tu musíte vystúpiť. Itt kell ki- / leszállnia. Mustíe vystúpiť vzadu. Hátul kell ki- / leszállnia.

17 Na autobuse – Az autóbuszon Ďalšie metro príde o 5 minút. A következő metró 5 perc múlva jön. Ďalšia električka príde o 10 minút. A következő villamos 10 perc múlva jön. Ďalší autobus príde o 15 minút. A következő busz 15 perc múlva jön.

18 Na autobuse – Az autóbuszon Kedy ide posledné metro? Mikor megy az utolsó metró? Kedy ide posledná električka? Mikor megy az utolsó villamos? Kedy ide posledný autobus? Mikor megy az utolsó busz?

19 Na autobuse – Az autóbuszon Máte cestovný lístok? Van jegye? Cestovný lístok? – Nie, nemám žiadny. Jegyem? – Nem, nincs semmilyen. Potom musíte zaplatiť pokutu. Akkor büntetést kell fizetnie.

20 Doplň! – Egészítsd ki! Máte tu...................? Van itt.....................? Máte voľnú..............? Van egy szabad........? Je tu v blízkosti...................? Van itt a közelben egy........?

21 Doplň!– Egészítsd ki! Kedy je......................? Hány órakor van........? Ktorý autobus ide do...............? Melyik busz megy a.................? Koľko stojí.......................? Mennyibe kerül egy........?

22 Prelož! – Fordítsd le! Rezervoval(a) som si jednu izbu................................................... Sprcha nefunguje............................. Chcel(a) by som izbu s kúpeľňou....................................................

23 Prelož! – Fordítsd le! Potrebujem jednoposteľovú izbu.................................................... Izba je primalá........................ Tu musíte vystúpiť..............................

24 Konverzácia Beszélgetés

25 Ďakujem za pozornosť! Köszönöm a figyelmet! zdroj – forrás: internet


Letölteni ppt "Vitaj! Üdvözöllek!. V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát."

Hasonló előadás


Google Hirdetések