Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A malomjáték algoritmusa

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A malomjáték algoritmusa"— Előadás másolata:

1 A malomjáték algoritmusa

2 A malom a világon mindenhol elterjedt, kétszemélyes,táblás stratégiai társasjáték, hagyományosan lapos korongokkal játsszák a malomtáblán. . .

3 Már a bronzkori mükénéi kultúra leletei között található malomjáték-karcolat.
Elterjedése a Római Birodalomhoz köthető. Az ókori kelták számára a malomjáték ábrája szent, a gonosztól védelmező szerepet is betöltött. A középkori Angliában is sok neves kolostor kerengőjében találták padokra vésve. A 11. és 18. század között a malom volt az egyik legnépszerűbb táblajáték. .

4 Malom Szabályok A Játék Célja : A Malom játék célja, hogy a játékos az ellenfél bábuit a tábláról levegye, vagy beszorítsa. A játék Kezdete : A játékosok először felváltva, egyenként rakják le a táblára bábuikat, próbálván hármas malmot kialakítani. Ha valamelyik játékosnak sikerül három bábuját egy vonalra állítania, azaz malmot alkotnia, akkor levehet egyet ellenfele bábuiból, kivéve az éppen malmot alkotót. Amennyiben az összes bábu malomban áll, úgy egyikük sem élvez védelmet!

5 Bábuk Mozgatása : Miután az összes bábu a táblára került, a bábukat felváltva az üres szomszédos mezők egyikére lehet tolni. A harmadik játékszakaszban, amikor valamelyik játékosnak már csak három bábuja marad, még egy esélyt kap a kiegyenlítésre azáltal, hogy tetszése szerint, ugrásokkal is mozoghat a táblán. A játék vége : Egy játékos nyer, - ha az ellenfelének már csak két bábuja maradt játékban, vagy - ha az ellenfele nem tud lépni. .

6 A Malom lépéskereső algoritmusa
mesterséges intelligencia megvalósítása heurisztikus függvény alkalmazása (A heurisztika a játékkal kapcsolatos korábbi ismereteink, és stratégiánk összessége, mely segít meghozni a döntést a játék egy adott szituációjára vonatkozóan.) .

7 Köszönöm a figyelmet! .


Letölteni ppt "A malomjáték algoritmusa"

Hasonló előadás


Google Hirdetések