Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület évi LXXVI. tv (Szjt.)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület évi LXXVI. tv (Szjt.)"— Előadás másolata:

1 ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület 1999. évi LXXVI. tv (Szjt.)

2 ARTISJUS Az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az 1999. évi LXXVI. tv (Szjt.) 25.§. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a zenei és irodalmi művek szerzőit műveik nem színpadszerű nyilvános előadása esetén megillető jogdíjigényeket érvényesíti és a jogdíj megfizetése ellenében ad engedélyt a nyilvános zenefelhasználásra.

3 ARTISJUS Nyilvános előadásnak kell tekinteni a közönség számára nyitva álló helyeken bármiféle zeneszolgáltatásra alkalmas eszközzel történő zeneszolgáltatást, illetve az élőzenét, koncertet, műsoros előadásokat és táncmulatságokat is.

4 ARTISJUS Az Szjt. 25.§ (4) bekezdésében foglalt rendelkezés szerint a felhasználó előzetesen köteles bejelenteni a tervezett zenefelhasználást és a már megkezdett zenefelhasználás bármiféle megváltozását. Ezt a szabályt erősíti az Szjt. 16.§ (7) bekezdése is, amely előírja, hogy a felhasználó köteles a közös jogkezelő szervezetet a felhasználás módjáról és mértékéről tájékoztatni. A bejelentés ezen körébe tartozik minden olyan adat bejelentése, amely a szerzői jogdíj megállapításához kapcsolódik, tehát felvilágosítást kell adni az előadáson résztvevők számáról, a keletkezett bevétel nagyságáról, stb.

5 ARTISJUS Ezen túlmenően a felhasználó köteles az előadáson elhangzott művek címét és szerzőinek, át- vagy feldolgozóinak nevét az előadást követő 3 munkanapon belül közölni az ARTISJUS-szal. A személyes előadóművészi teljesítménnyel megvalósuló nyilvános előadás jogdíját az előadástól számított három napon belül kell megfizetni.

6 Hivatalos Értesítő 2009/63. szám, Magyar Közlöny melléklete SZ 10 jelű díjszabás: az előadások szervezői számára az irodalmi és zeneművek nem színpadi nyilvános előadásának engedélyezése fejében fizetendő szerzői jogdíjak, valamint a felhasználás engedélyezésének egyéb feltételei. K10 jelű díjszabásban az üzletek és egyéb zenefelhasználók számára az irodalmi és zeneművek nem színpadi nyilvános előadásának engedélyezése fejében, valamint kereskedelmi célból kiadott hangfelvételek vagy arról készült másolatok nyilvánossághoz közvetítéséért fizetendő szerzői és szomszédos jogi jogdíjak, valamint a felhasználás engedélyezésének egyéb feltételei.

7 Műsoros rendezvények (pl.: koncert, bál stb.), kiállítások, vásárok bejelentéséhez szükséges „Adatszolgáltatási lap és Felhasználási engedély” c. nyomtatvány. A rendezvények bejelentését, azok jellegétől függően más-más nyomtatványon kell megtenni, melyek a www.artisjus.hu honlapon megtalálhatóak.www.artisjus.hu

8 Az adatszolgáltatási lapokat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület – Műsorengedélyezési Főosztály részére kell eljuttatni. Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület Budapest, 1016 Mészáros u. 15-17 Tel: 488-26-94 fax: 212-15-46


Letölteni ppt "ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület évi LXXVI. tv (Szjt.)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések