Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes"— Előadás másolata:

1 MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes 3. B osztály

2 MODULÁRIS OKTATÁS • Önálló tananyagegység, amely formailag egységes és tartalmilag meghatározott. • A modulokból rugalmasan állíthatók össze a különböző képzési programok. • A modulok egy vagy több kompetenciát tartalmaznak. • A modul magában foglalja a belépőszintet és az elérendő végcélt. • A modul tartalmazza az oktatási, tanulási stratégiákat, módszereket, eszközöket, az értékelés módját és szempontjait. • Minden modul egyelőre meghatározott szintre juttatja a tanulókat.

3 TANULÁSMÓDSZERTAN A tanulásmódszertan egy módszer a tanulásra, ami használható és működőképes technológiát ad a tanulók kezébe, ami segíti őket abban, hogy hatékonyabban tudjanak tanulni, és ezáltal meg is értsék az anyagot, amit alkalmazni is tudnak az életben.

4 ELŐZMÉNYEK: OROSZLÁNY PÉTERTŐL tanulta a tanulásmódszertan tanítását.
Kisné Takács Ágnes intézményünk több pedagógusával együtt magától OROSZLÁNY PÉTERTŐL tanulta a tanulásmódszertan tanítását.

5 ISKOLAI KÖNYVTÁR: Az iskolánk könyvtárában egész osztály számára megfelelő példányszámban találhatók meg Oroszlány Péter tanár úr könyvei.

6 TOVÁBBI ELŐNY: A tanulás tanítása – Tanulásmódszertan szaktanácsadója:
Intézményünk pedagógusa A tanulás tanítása – Tanulásmódszertan szaktanácsadója: Hollóné Jánosi Éva Főbb tevékenységei: 30 órás tanfolyam tartása pedagógusok számára. Akkreditált képzés. Tájékoztató előadás tantestületek számára. Konzultációs lehetőség a tanfolyamot végzettek számára. Tájékoztató előadás szülők számára. Tanulásmódszertan tábor felső tagozatos tanulók számára.

7 KÉPEK A MEGVALÓSULT MODULÁRIS OKTATÁSRÓL

8

9

10

11 JAVASLATOK: Jó, ha az iskolai könyvtárban nagy példányszámban megtalálható az általános iskolásoknak készült könyv: Szerző: Oroszlány Péter Cím:Tanulásmódszertan Alcím: Tanácsok, módszerek, gyakorlatok a tanulási képesség fejlesztéséhez 10 éves kortól Kiadó: Metódus-Tan A kiadás éve: 2003.

12 TANÁRI KÉZIKÖNYV Jó, ha van hozzá tanári kézikönyv:
Szerző: Oroszlány Péter Alcím: Általános iskola Tanítási tanácsok, módszerek a tanulási képesség fejlesztéséhez az általános iskolákban. Kiadó: Metódus-Tan A kiadás éve: 2008

13 TOVÁBBI FORRÁSOK: Kerékgyártó Éva- Kórósi Kálmánné: Feladatgyűjtemény
Kerékgyártó Éva-Kórósi Kálmánné : A tanulás tanítása,tanulása Peter Kline: Zseninek születtünk Gyakorlóanyag a pöszeség javításához

14 JAVASOLT IDŐPONT A MEGVALÓSÍTÁSHOZ:
Az első félév október - november hónapja

15 Minden tanulónak legyen babzsákja!
ESZKÖZÖK: Minden tanulónak legyen babzsákja!

16 HASZNOS HONLAPOK: www.tanulasmodszertan.hu

17 „Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, megtanulja szeretni, amit csinál, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog.” (Szent-Györgyi Albert)


Letölteni ppt "MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes"

Hasonló előadás


Google Hirdetések