Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference."— Előadás másolata:

1 Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference

2 A Biblia szövege Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. 5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Jn 15:4-5 (ÚPF)

3 Irodalmi összefüggés János 15 része Jézus tanítványoknak adott válaszának azon a csütörtök estén, amely megelőzte keresztre feszítését és halálát péntek délután. Küszöbön álló távozásakor Jézus biztosította a tizenkettőt, hogy nem maradnak magukra, Ő velük lesz. Az Atya más Vigasztalót küld nekik, a Szentlelket; és Ő mindig velük marad, hogy békességet adjon nekik és vezetést biztosítson nekik mindenben. A tanítványság (sáfárság) Jézustól és a Szentlélektől való függőséget jelenti.

4 A szöveggel kapcsolatos észrevételek 1.A „maradjatok énbennem” kifejezés háromszor fordul elő a két versben, és ha a „maradjatok a szőlőtőkén”, kifejezést - amelynek hasonló súlya és jelentése van - ide számoljuk, ez négyre emeli annak a számát, amikor Jézus azt mondja, hogy maradjunk Őbenne, és ez az észrevétel azt sugallja, hogy a Jézusban való maradás az elsődleges üzenete ezeknek a verseknek. (Jn 15:4,5).

5 A szöveggel kapcsolatos észrevételek 2.A Jézusra utaló „én” személyes névmás vagy valamilyen alakja hétszer szerepel ebben a két versben. Ez a magas szám jelzi, hogy Jézus az állandó itt. Ő az alanya ezeknek a verseknek.

6 A szöveggel kapcsolatos észrevételek 3.Jézus a szőlőtő és a szőlővesszők példáját használta fel arra, hogy biblia igazságokat közöljön a tanítványokkal. Miközben a szöveg a szőlő életének és gondozásának sok részletről beszámol, a példázatok bibliai értelmezésének szabályai arra a következtetésre vezetnek, hogy egyetlen fő üzenet található ebben a példázatban, éspedig az, hogy „maradjatok énbennem.”

7 A SZŐLŐTŐ ÉRTELMEZÉSE 1.Az evangélium középpontja Jézus, a szőlőtő; a tanítványság lényege pedig, hogy hozzá kötődjön és benne maradjon. 2.A megszentelődés több egy egyszeri Jézushoz való kapcsolódásnál. Ez egy egész életen át tartó folyamat Vele és Benne. 3.A sáfárság Jézusról, a szőlőtőről szól; a vesszők a belőle származó nyúlványok. Létezésünk Tőle függ.

8 A VESSZŐK ÉRTELMEZÉSE 1.A vessző(k) élete a szőlőtőtől függ, önmagában nem terem gyümölcsöt. 2.A lelki élet Spirituality nem más, mint Jézus életét megélni mibennünk; soha nem rólunk szól, hanem Isten bennünk és értünk munkálkodó Lelkéről. 3.A sáfárság mint lelki válasz, egy döntés; úgy döntünk, hogy Jézus lesz az Úr életünk fölött.

9 A GYÜMÖLCS ÉRTELMEZÉSE 1.A vesszők gyümölcstermése természetes kifejeződése és következménye a szőlőtőhöz való „kapcsolódásnak.” 2.A megszentelődés ami magába foglalja a hűséget, Isten munkájának megnyilvánulása bennünk és értünk. 3.A sáfárság partneri viszony Istennel, és természetesen történik, amikor közösségben vagyunk Jézussal.

10 KÖVETKEZTETÉS A keresztény sáfárságban (tantárgy) és a sáfársági képzésben (folyamat) a leginkább a Jézussal, mint Megváltónkkal és Urunkkal kialakított szoros kapcsolat számít. A középpont Jézus, és amikor Jézus a tanítvány élete és szíve lesz, a gyümölcs(ök) jönnek természetesen. A pénzügyi sáfárság területén való hűség (a tízed visszaadása és az önkéntes adományok) Isten munkája mibennünk.


Letölteni ppt "Jézusról szól Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference."

Hasonló előadás


Google Hirdetések