Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó."— Előadás másolata:

1 1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó 2013-ig: BME Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék

2 Energiatermelés és környezet, 2015 2/5 Energiatermelés és környezet ¤ Tárgy előadásai: szerda 12 15 -13 45 ¤ elmarad: szeptember 16. (sportnap) ¤ Jegyzet: Gács I. – Katona Z.: Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Műegyetemi Kiadó, 1998. kornyezetvedelem.pdf Gács I.: Klíma és energia. Klíma és energia 2013 02.pdf ¤ Letölthető: Előadások PowerPoint fájljai, jegyzet, ZH eredmények : ftp.energia.bme.huftp.energia.bme.hu\pub\Gacs_Energia es kornyezet felhasználó: anonymous jelszó: nem kell

3 Energiatermelés és környezet, 2015 3/5 Környezetvédelem (Energia és levegőkörnyezet) Energiafelhasználás A környezetvédelem céljai Levegőszennyezők keletkezési folyamatai és leválasztásuk Szennyezőanyagok légköri terjedése Szennyezőhatás értékelése } } Ebben a tantárgyban Másik tantárgyban Környezetvédelem jegyzet tartalma:

4 Energiatermelés és környezet, 2015 4/5 Energiatermelés és környezet ¤ Követelmények ¤ részvétel a foglalkozások min. 70%-án ¤ 3 zárthelyi (vagy önálló feladat) ¤ zh időpontok: 6., 10. és 14. oktatási héten (október 14, november 11., december 9.) ¤ zh. súlya: kb. 10-20%, 35-45%, 45-50% ¤ követelmény szint: egyenként 40%, összességében 45% ¤ pótzárthelyi: pótlási héten (dec. 14-18., valószínű: dec. 17, Cs. 8-10h) ( közös pótzárthelyi a 3 zh anyagából)

5 Energiatermelés és környezet, 2015 A tárgy tartalma ¤ Általános kérdések energiafelhasználási trendek, levegőtisztaság védelem elvei ¤ Globális hatás széndioxid kibocsátás, üvegházhatás, klímaváltozás, az energetika jövőbeli feladatai ¤ Tüzelések lokális hatású szennyezőanyag kibocsátásai (keletkezési folyamatok és leválasztás) ¤ szilárd szennyezők ¤ kénoxidok ¤ nitrogénoxidok ¤ Atomerőművek légköri kibocsátásai 5/5


Letölteni ppt "1 Energiatermelés és környezet Az energiafelhasználás hatása a levegőkörnyezetre és a környezet hatása az energiatermelésre Dr. Gács Iván egyéni vállalkozó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések