Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében."— Előadás másolata:

1 Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében Helyszín: Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola, Zetelaka Időpont: 2O15. nov. 12-13. A kampányban részt vevő osztály: VII. B. Szervező pedagógus: Kiss-Simonfi Erzsébet

2 Iskolánkban 2O15. november 12-én és13-án került sor a Nevelés és fejlesztés című program keretében megszervezett olvasásnépszerűsítő kampányra. A kampány fő célkitűzése az volt, hogy a tanulók érdeklődését felkeltsük az olvasás iránt és arra bátorítsuk őket, hogy merjenek minél többet olvasni, hiszen az olvasás által szókincsük bővül, fantáziájuk, képzelőerejük gyarapodik. Az olvasásnak köszönhetően a kreatív írásuk fejlődik, szép beszédük, kiejtésük csiszolódik.

3 Helyi kampányunkat olyan tevékenységek sorával tettük színesebbé, amelyek által be tudtuk bizonyítani a tanulóknak, hogy az olvasás valóban egy nyitott kapu a jövő felé. Mindenkinek megadatik az a lehetőség, hogy a nyitott kapun keresztül átsétáljon az olvasás mesés birodalmába. Van, aki átsétál és örökre a könyvek rabjává válik, de olyan személy is akad, aki az egyhangú szürke hétköznapok világában lel önmagára. Ne felejtsük el tehát, rajtunk áll, hogy melyik lehetőséget választjuk! Én azt ajánlom, fogjuk meg egymás kezét, és egyszerre lépjük át a mesék birodalmának küszöbét!

4 Az olvasásnépszerűsítő programot az alábbi tevékenységekkel varázsoltam érdekessé a VII. B. osztály számára: - eszmecsere az olvasásról, olvasási szokásokról - közös olvasás - tanulók kedvenc könyveinek bemutatása a kiválasztott szövegrészlet felolvasásával - játékos olvasás

5 Eszmecsere az olvasásról és az olvasási szokásokról Kampányunk elején különböző asszociációk segítségével közösen megvitattuk, hogy mire jó az olvasás, miért jó olvasni. Arról is beszélgettünk, hogy kinek milyen olvasási szokásai vannak.

6 A közös olvasással emlékezetesebbé tettük kampányunkat.

7 Ezt követően minden tanuló bemutatta a kedvenc könyvét, s az általa kiválasztott szövegrészletet is felolvasta.

8 „Akinek könyv van a kezében, az valójában nincs is jelen. Nem kell kínálgatni aprósüteménnyel vagy innivalóval, mert a könyv láthatatlanná tesz.” (Bartis Attila) - minket is olykor láthatatlanná tesz kedvenc könyvünk, amit éppen harmadszorra olvasunk újra

9 „A könyvet szép, de csalfa tündér lakja; Ha fölnyitod, megkapja szívedet, És fölvisz a legragyogóbb csillagra." (Petőfi Sándor)

10 A mi tanácsunk: „Olvass naponta! Olvass sokat!”

11 Irodalmi kreativitási versenyekkel tettem színesebbé a tevékenységek sorát. Osztályközösségi versíró versenyt szerveztem Osztályszintű szavalóversenyt tartottunk Iskolaszintű szavalóversennyel tisztelegtünk magyar költőink előtt

12 Ízelítő az osztályközösségi versíró verseny díjazott műveiből „Napos őszi délután Hosszú létrára mászván Kiskosárba szüreteltem, És egy percre eltöprengtem. Oly szép az őszi táj, Mindenfelé derű és báj. Csábító gerezdek csüngenek az ágon, S a távolban emberek vannak a fákon.” „Az élet egy álom, Helyemet benne találom. Siker, hírnév, boldogság, Vár rám a nagyvilág. Buli, móka, kacagás, Jön a tánc, az ugrálás. Nem fáradunk el soha, Ez az élet titka.”

13 Iskolánk VII. B. osztályos tanulói az osztály- szavalóverseny keretében elszavalták kedvenc költeményüket.

14 A helyi, iskolaszintű szavalóversenyt a Magyar Nyelv Napján tartottuk meg. Huszonnégy tanuló népes közönség előtt bátran szavalta el a kijelölt kötelező verset, valamint egy általa választott magyar költő versét.

15 „Magyar vagyok, magyar; magyarnak születtem, Magyar nótát dalolt a dajka felettem, Magyarul tanított imádkozni anyám És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!” (Pósa Lajos)

16 A zsűri mosollyal az arcán értékelte az elhangzott szavalatokat. Nagy Attila polgármester úr átadta a díjakat a versenyzőknek. Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés. Mosolyt csal az arcunkra, bearanyozza szürke hétköznapjainkat és erőt ad az utunkban álló küzdelmek legyőzésére.

17 Végezetül jól jegyezd meg, kedves olvasó: „Ember csak addig lehetsz, amíg nyelvedet őrzöd. Naponta csodát tehetsz, Ha az lesz az erődöd!” (Tóth Elemér) Köszönöm szépen, hogy megtekintették a zetelaki diákok kampányprogramjának bemutatóját!


Letölteni ppt "Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Az olvasás nyitott kapu a jövőd felé! Olvasásnépszerűsítő kampány a Nevelés és fejlesztés című projekt keretében."

Hasonló előadás


Google Hirdetések