Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy gyógyulásának köszönhető a fürdő felfedezése Batthyány család kezdte meg a kiépítését.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy gyógyulásának köszönhető a fürdő felfedezése Batthyány család kezdte meg a kiépítését."— Előadás másolata:

1

2 1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy gyógyulásának köszönhető a fürdő felfedezése Batthyány család kezdte meg a kiépítését

3 A gyógyfürdő önálló, gyógyászati részleggel rendelkezik. Különös hangsúlyt fektetnek a korszerű természetgyógyászati eszközök szakszerű használatára és kombinálva a gyógyszeres kezeléssel.

4 Az itteni vizek gyógyító hatásukat a magas ásványi anyag tartalomnak (több mint 1.00mg/l) köszönhetik A legjelentősebb a karbon-diszulfid ami a jellegzetességét adja. Nyomás alatt a vízben oldott gáz formájában van jelen. Nyomás alól felszabadulva kénhidrogénné bomlik.

5 Szaggató lábfájás Ízületi bántalmak Reuma

6 Kérdések: 1.Hol fekszik a Harkányi Gyógyfürdő? Dráva folyó völgyében. 2.Mikor fedezték fel e vizek gyógyító hatását? 1823-ban 3.Mely ásványi anyagnak köszönheti „nagyrészt” a gyógyító hatását a harkányi víz karbon-diszulfid

7 Készítette : Sárkány zsombor 11b


Letölteni ppt "1823-ban Pogány János nevű gyűdi jobbágy gyógyulásának köszönhető a fürdő felfedezése Batthyány család kezdte meg a kiépítését."

Hasonló előadás


Google Hirdetések