Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra."— Előadás másolata:

1 FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra

2 Cél: Annak érdekében, hogy a Füzéki István Emlékérem díj az alapítói szándéknak megfelelően, de a jelenleginél hatékonyabban betöltse kettős szerepét, úgymint emlékállítás az 56’-os hősöknek, Füzéki Istvánnak a hős könyvtárosnak és a kiemelkedő könyvtárosi teljesítmény elismerése, az alábbi javaslattal élek:

3 Jelölt állítás /max 32 - 50 fő/ SzervezetekElnökségKuratórium 1 fő 30 szervezet x 1 fő (vagy esetleg taglétszám arányosan?)

4 A Jelölt állítás április végéig tart Keressük az év (kiemelkedő) könyvtárosát. A jelölés formai kritériumai: a jelölő (szervezet, személy) azonosítsa magát a jelöltről (jelölt csoportról) legyen egy igazolványkép és legyen azonosítva (név, lakcím, munkahely, elérhetőség) a jelöltről legyen egy maximum 1 oldalas indoklás a jelöltről legyen egy maximum 300 karakteres rövid indoklás

5 Jelölt lehet (az alapító okiratnak megfelelően) Az a könyvtáros vagy könyvtárosok csoportja, aki a megelőző évben vagy 2 évben a legtöbbet tette/kiemelkedő teljesítményt nyújtott a könyvtári szolgáltatások és/vagy tudományok terén. Nincs életkori, és egyéb típusú megkötés, nem életutat díjazunk, hanem tárgyévi teljesítményt Nem javaslom ugyanakkor azt, hogy ragaszkodjunk a köz, illetve szakkönyvtári munkatársak évente váltó rendszerű díjazásához, azaz ezt én feloldanám!

6 Jelöltek disszeminációja – május 20 - június 1./ A Könyvtárvilág a jelöltekről különszámot publikál. - jelölt azonosító adatai, fotója, maximum egy oldalas laudációja. 2./ Az MKE honlap - jelölt azonosító adatai, fotója, max 300 karakteres ajánlás (Ezen a felületen lehet majd szavazni is a jelöltekre!) 3./ Vándorgyűlés honlapja - jelölt azonosító adatai, fotója, max 300 karakteres ajánlás Az MKE titkárság előzetesen valamennyi jelölést kapott személlyel tisztázza, hogy elfogadja-e a jelölést és hozzájárul-e a nyilvános felületeken történő megjelenéshez! Elutasítás esetén a jelölt kiesik a jelöltek közül!

7 Szavazás (vándorgyűléstől augusztus végéig) Az MKE Vándorgyűlésen megerősítő bejelentésre kerül az előző évi díjazott neve és felhívásra kerül, hogy a Vándorgyűlés befejeztével megindul a szavazás folyamata. Szavazni a jelöltekre elektronikusan, az MKE honlapon kialakított felületen, tagkártyaszám azonosítóval lehet. Mindenki csak egy jelöltre adhat le szavazatot. (vagy többre, pl. max. 5 főre??) A jelöltekre – regisztrációt követően – bárki (nem MKE tag is!) szavazhat az MKE honlapon. Egy regisztrált szavazó egyszer és összesen egy jelöltre adhat le szavazatot.

8 Döntés (kuratórium, szeptember végén) A kuratórium a legtöbb jelölést kapott maximum 8 személyt (csoportot) értékeli, és közülük választja ki a tárgyévi díjazottat. A kuratóriumot ebben a fázisban már nem köti az, hogy ki mennyi szavazatot kapott előzőekben.

9 Díjátadás A díj átadására ünnepélyes keretek között, az OSZK-ban, az 56-os megemlékezéssel és emléktábla koszorúzással egybekötve kerül sor. Mind a max. 8 jelölt (és családtagjai) meghívást kap az ünnepségre, ahol valamennyi jelölt teljesítménye bemutatásra kerül a 300 karakteres rövid ismertetővel. Aki tehát idáig eljutott, azt megköszöntenénk személyében. Majd ezt követően kerül felbontásra a boríték és kerül kihirdetésre, hogy a jelöltek közül a kuratórium kit választott ki a díjra. Az emléklapon helyben kerül rögzítésre a díjazott neve.

10 Költségek A díj költségét (emléklap, érem, könyv) az elnökség, illetve az alapító Füzéki Bálint vállalja. Az átadó ünnepség költségét (80-100 fő szerény vendéglátás) az elnökség és azok a szervezetek, melyek jelöltje idáig eljutott, közösen adja össze. Ez kb. 3-5.000 Ft / szervezet. A disszemináció és a szavazás elektronikus felületen zajlik és nem kerül külön pénzbe. A szavazás feltételeit kell kialakítani a honlapon esetlegesen egyszeri forrásból.


Letölteni ppt "FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések