Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye."— Előadás másolata:

1 Téglásy Kristóf 2013. március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye.

2 Emberi Erőforrások Minisztériuma  Sportért és Ifjúságért felelős Államtitkárság  Ifjúságért és Sportkapcsolatokért felelős Helyettes – Államtitkárság  Ifjúságügyi Főosztály  Nemzeti drogmegelőzési koordinációs osztály

3 Az önkormányzat ifjúsági tevékenységének felépítése (folyamat jelleggel)

4 Nemzeti Ifjúsági Stratégia 2009-2024 „ Javasolt az ifjúsági közfeladatok és az intézményrendszer meghatározása szempontjából az ágazati jogszabályok szinkronisztikus és horizontális szempontból történő elemzése, felülvizsgálata.”

5 NIS I. cselekvési terve (2010-2011)  4.10. Jogszabályban szükséges megfogalmazni az állami és önkormányzati feladat és hatáskörbe tartozó ifjúsági feladatokat, a munkavégzéshez szükséges elvárásokat, valamint az ifjúságsegítői szakképzéssel összefüggő szabályokat.  4.11. Elő kell készíteni az önkormányzatok gyermek és ifjúsági feladatainak és az azokat ellátó tisztviselők, azaz az ifjúsági referensek hatáskörének szabályozását kompetencia-térkép és szakmai normák kialakításával. 4.12. Meg kell teremteni az ifjúságbarát önkormányzat, gyermekbarát település elismerési rendszerét, illetve adaptálni kell a nemzetközi jó gyakorlatokat, és ki kell alakítani azok kritériumrendszerét.

6 Új Nemzedék Jövőjéért Program „. A konszenzussal elfogadott Nemzeti Ifjúsági Stratégiában foglalt célok megerősítésére, tevékenységeinek kiegészítésére készült el az Új Nemzedék Jövőjéért Program, a Kormány ifjúságpolitikai keretprogramja, amely európai uniós források bevonásával kívánja támogatni a magyar fiatalok mindennapi életét, egzisztenciateremtésének folyamatát. ”

7 NIS CST II.(2012-2013) szerkezete  I. pillérAz ifjúsági korosztályok sikeres társadalmi integrációjához szükséges környezet fejlesztése.  II. pillérAz ifjúsági korosztályok és közösségeik érvényesülésének elősegítése.  III. pillér Az ifjúsági szakma és az ifjúsági civil szervezetek munkájának elősegítése.

8 NIS CST II. intézkedések  4.2: pontosan meg kell határozni az önkormányzat által ellátandó feladatok, nyújtandó szolgáltatások körét, a feladat ellátási folyamat szabályozását, és feladatellátáshoz szükséges személyi, tárgyi és anyagi feltételrendszert.  2.6: Létre kell hozni azokat a szakmai-módszertani dokumentumokat melyek segítik a települési önkormányzatokat a hivatkozott jogszabályban meghatározott ifjúsági feladatok ellátásának megszervezésében.  Érzékenyíteni és támogatni szükséges az önkormányzatokat mindazokban a folyamatokban, amelyek a településen zajló ifjúsági munka tervezettségét, összehangolását szolgálják. Támogatni kell a fiatalok és a helyi döntéshozók közötti ifjúsági párbeszédrendszerek megvalósítását.

9 Megoldási javaslatok  Tisztázni kell az önkormányzati ifjúsági feladatokat ellátó tisztviselők hatáskörét  Meg kell határozni a feladat ellátásához szükséges kompetenciákat  Törvényben kell meghatározni azt a szervezetet, amely a településen élő fiatalokkal foglalkozik és az ágazatközi feladatokat ellátja  Ifjúsági ház vagy ifjúsági információs és tanácsadó iroda ill. pont létrehozása, működtetése a településen  Meg kell határozni az együttműködésben történő önkormányzati feladatellátás kereteit

10 Köszönöm a figyelmet! Téglásy Kristóf kristof.teglasy@emmi.gov.hu


Letölteni ppt "Téglásy Kristóf március 06. EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Ifjúságügyi Főosztály Az ifjúságpolitika irányításának új szervezeti helye."

Hasonló előadás


Google Hirdetések