Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken."— Előadás másolata:

1 Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter

2 Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken a bogyósok gyakoribbak. A melegebb vidéken dió, Mandula, gesztenye terem.

3 Gyümölcsfélék

4 Az alma Nyersen fogyasztva a legegészségesebb Sok C-vitamint tartalmaz Télen is jól tárolható Gyümölcslé, lekvár, kompót készíthető belőle.

5 Alma

6 A birsalma A szépség almájának nevezik Kissé fanyar és savanykás íze miatt nyersen nem fogyasztjuk Kompót, befőtt, sajt készíthető belőle A népi gyógyászat birslevélből főzött teát álmatlanság, idegesség megelőzésére használja Magas C-vitamin tartalmú

7 Birsalma

8 A körte A gyümölcsök királynőjének nevezik Sokféle fajtája van A téli körte egész télen eltartható hűvös kamrában, pincében Sokféleképpen felhasználhatjuk

9 Körte

10 A szilva Magas cukortartalmú gyümölcs, hizlal Magas a kalória értéke Alkalmas lekvárnak, befőttnek, aszalásra, mélyhűtésre. A reggel éhgyomorra fogyasztott aszalt Szilva vagy szilvalekvár megakadályozza a székrekedést

11 Szilva

12 A kajszibarack Minősége kimagasló, igen zamatos Sokoldalúan felhasználható Lekvár, befőtt, dzsem, gyümölcslé készíthető belőle Mélyhűtve és aszalva is eltartható

13 Kajszibarack

14 Az őszibarack Az igazán finom fajták nyár végén érnek Legtöbbször frissen fogyasztjuk, vagy gyümölcslé és dzsem készül belőle

15 Őszibarack

16 A meggy Értékes és sokféle formában fogyasztott gyümölcsünk Betegeknek is ajánlott mert nincs puffasztó hatása Befőtt, lekvár, meggybor készül belőle Mélyhűtve is tartósítható Levele és gyümölcskocsánya gyógyszeralapanyag

17 Meggy

18 A csemegeszőlő Fogyasztása a sportolók és szívbetegek számára különösen ajánlott Bogyói sok szőlőcukrot tartalmaznak Hűvös, száraz helyen tárolva még sokáig tartósítható Szőlőlét préselhetünk belőle A borok borszőlőkből készülnek

19 Csemegeszőlő

20 A málna, a szamóca, a ribizli és az egres Bogyói frissen a legfinomabbak A köszméte a magyar kertek legkorábban fogyasztható gyümölcse

21 Málna, szamóca, ribizli, egres

22 A dió, a mogyoró és a mandula Fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag Pörkölve szívesen ropogtatjuk Mandulából készül a marcipán

23 Dió, mogyoró, mandula

24 Mi és a gyümölcsök Étrendedben naponta többször is szerepeljen gyümölcs! A friss gyümölcsöt fogyasztás előtt mosd meg! Hazánkban több híres szőlőtermő vidék van. A magyar borok világhírűek.

25 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken."

Hasonló előadás


Google Hirdetések