Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Végtagsérülések ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Végtagsérülések ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY."— Előadás másolata:

1 Végtagsérülések ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY

2 Figyelmeztetés! Kérjük, győződjön meg arról, hogy megfelelő elsősegély-ismeretekkel rendelkezik, mielőtt ezt a témakört tanítaná! Amennyiben tudása hiányos, segítségre vagy útmutatásra lenne szüksége, lépjen velünk kapcsolatba: alapitvany@elsosegely.hu A prezentáción csak saját felelősségére változtasson!

3 Mivel foglalkozunk a mai órán?  Megismerkedhetsz a mozgás szervrendszer tipikus sérüléseivel (csonttörés, ficam, rándulás, izomhúzódás).  Megtanulhatod, hogyan tudsz segíteni ilyen helyzetben.  Elsajátíthatod, hogy milyen egyéb tényezőkre érdemes figyelni.

4 Az ember végtagcsontjai

5 Tünetek  Fájdalom  Deformitás  Rendellenes helyzet vagy alak  Duzzanat, vérömleny  Részleges mozgáskiesés

6 Mit tehetsz?  Teremtsd meg a biztonságot! Használj gumikesztyűt!  Nyugtasd meg és helyezd nyugalomba a sérültet!  Ha karsérültről van szó, kérd meg a sérültet, hogy a behajlított karját (ha tudja) ép karjával támassza meg! Az alsó végtag sérülésénél biztosítsd a mozdulatlanságot!

7 Mit tehetsz még?  Ha van gyakorlatod, a sérült végtagot rögzítheted háromszögletű kendővel vagy flexibilis rögzítővel.  Szorító ruhadarabokat, gyűrűt, cipőt vedd le!  Ha szükséges, hívj mentőt (104 vagy 112)!

8 További információk


Letölteni ppt "Végtagsérülések ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS OKTATÁSÁÉRT ALAPÍTVÁNY."

Hasonló előadás


Google Hirdetések