Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MEGJEGYZÉ S: A dián látható kép kicseréléséhez jelölje ki és törölje a képet. Ezután a helyőrző Képek ikonjára kattintva szúrja be a kívánt képet. AZ 1956-OS.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MEGJEGYZÉ S: A dián látható kép kicseréléséhez jelölje ki és törölje a képet. Ezután a helyőrző Képek ikonjára kattintva szúrja be a kívánt képet. AZ 1956-OS."— Előadás másolata:

1 MEGJEGYZÉ S: A dián látható kép kicseréléséhez jelölje ki és törölje a képet. Ezután a helyőrző Képek ikonjára kattintva szúrja be a kívánt képet. AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC

2 Előzmények 1948-1953 sztálinista terror,Rákosi korszak 1953 Sztálin halála Változásokat terveztek a külpolitikában Nagy Imre lett a miniszterelnök Reformprogram Enyhítettek az elnyomó rendszeren

3 Valamint még… 1955 Moszkvába rendelték Nagy Imrét Helyette: Hegedűs András. 1956 nyara : Rákosi leváltása. Utódja : Gerő Ernő. Nem változtatott a közvéleményen.

4 A FORRADALOM KÖZVETLEN ELŐZMÉNYEI

5 A forradalom közvetlen előzményei 3 esemény járult hozzá. 1.Losonci Géza nyíltan bírálta Gerő Ernőt 2.Rajk László újratemetése 3.Lengyelországi események.

6 De mégis mi történt eközben Lengyelországban???  Poznani munkásfelkelés  Sikerült vezetőváltást elérni Hogy ezek mit is jelentenek? A megoldás egyszerű !! Ugyanaz történt mint Magyarországon ! Tehát forradalom tört ki ott is. Ezért is Bíztatták annyira a magyarok a lengyeleket!

7 A forradalom képekben

8 MEGJEGYZÉ S: A dián látható kép kicseréléséhez jelölje ki és törölje a képet. Ezután a helyőrző Képek ikonjára kattintva szúrja be a kívánt képet. KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!!!


Letölteni ppt "MEGJEGYZÉ S: A dián látható kép kicseréléséhez jelölje ki és törölje a képet. Ezután a helyőrző Képek ikonjára kattintva szúrja be a kívánt képet. AZ 1956-OS."

Hasonló előadás


Google Hirdetések