Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN."— Előadás másolata:

1 ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR

2 MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN IS LEHET ŰZNI, DE SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGKÉNT, VALAMINT EGÉSZSÉGÜGYI CÉLBÓL IS SOKAN KEDVELNEK. AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB MOZGÁSFORMA, HISZEN A LEGTÖBB IZOMCSOPORTOT EGYSZERRE MOZGATJA MEG. KICSI A SÉRÜLÉS ÉS A TÚLTERHELÉS VESZÉLYE.

3 AZ ÚSZÁS TÖRTÉNETE 1. AZ ÚSZÁS CSELEKEDETE VALÓSZÍNŰLEG EGYIDŐS AZ EMBERISÉGGEL. TÖBB ÓKORI MARADVÁNY IS VAN, MELY JELZI, HOGY RÉGEN IS KEDVELT SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉG VOLT. ANNAK ELLENÉRE, HOGY AZ ÚJKORI OLIMPIÁKAT NEM TUDNÁNK ELKÉPZELNI ÚSZÓSPORT NÉLKÜL, AZ ÓGÖRÖG OLIMPIÁKON NEM VOLT ILYEN VERSENYSZÁM.ÚJKORI OLIMPIÁKATÓGÖRÖG OLIMPIÁKON AZ ÓKORI GÖRÖGÖKNÉL AZ ÚSZÁS AZ EMBERI MŰVELTSÉGÓKORI GÖRÖGÖKNÉL FOKMÉRŐJE VOLT. KÖZÉLETI TEVÉKENYSÉGET NEM VÁLLALHA- TOTT AZ, AKI NEM TUDOTT ÚSZNI.

4 AZ ÚSZÁS TÖRTÉNETE 2. A RÓMAIAK AZ EGÉSZ BIRODALOMBAN HATALMAS CSŐHÁLÓZATOKAT ÉPÍTETTEK KI, HOGY HÓDOLHASSANAK FÜRDŐ SZENVEDÉLYÜKNEK.RÓMAIAK AZ ÚSZÁS TECHNIKÁJÁT ELŐSZÖR EGY NICOLAUS WINMANN NEVŰ NYELVÉSZ FOGLALTA KÖNYVBE 1853-BAN. A VERSENYÚSZÁS 1800 KÖRÜL KEZDETT ELTERJEDNI.1800 1837-BEN ALAPÍTOTTÁK AZ ELSŐ NÉMET ÚSZÓKLUBOT.1837

5 AZ ÚSZÁS TÖRTÉNETE 3. AZ ELSŐ ÚJKORI OLIMPIÁTÓL KEZDVE VANNAK ÚSZÓSZÁMOK.ELSŐ ÚJKORI OLIMPIÁTÓL MAGYARORSZÁGON A TÖRÖK HÓDOLTSÁG IDEJÉN VÁLT ÚJRA MAGYARORSZÁGON NÉPSZERŰVÉ. 1880-BAN RENDEZTÉK AZ ELSŐ VERSENYT SIÓFOK ÉS BALATON- 1880SIÓFOK FÜRED KÖZÖTT. AZ ELSŐ ÚSZÓKLUB 1893-BAN, A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG PEDIG 1907-BEN ALAKULT MEG. 1893MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉG1907

6 ÚSZÁS FAJTÁK NÉGY ÚSZÁSNEM VAN: GYORS PILLANGÓ MELL HÁT

7 HAJÓS ALFRÉD HAJÓS ALFRÉD SIKEREI ÚSZÓKÉNT: 1896. ÉVI NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOKON MEGNYERTE MIND A 100 M-ES,1896. ÉVI NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOKON MIND PEDIG AZ 1200 M-ES GYORSÚSZÓ SZÁMOT. 1895-BEN NEM HIVATALOS EURÓPA-BAJNOK 100 MÉTER GYORSON, „ ÖRÖKÖS MAGYAR BAJNOK”.


Letölteni ppt "ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések