Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!"— Előadás másolata:

1 Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!

2 A góc a fogbél és/vagy a fog tartó szöveteinek idült gyulladása, ami gyakran tünetmentes, (nem fáj), és ha nem járunk rendszeresen fogorvoshoz, rejtve marad a szervezetben, és alattomosan károsítja azt.

3 Az elhanyagolt rossz fog az egész szervezetet megbetegítheti. Leggyakrabban a szív, a vese, a bőr, a szem és az ízületek esnek áldozatul.

4 A gócban lévő mikroorganizmusok és azok toxinjai a véráramba, a nyirokrendszerbe kerülnek és szétszóródnak a test minden részébe, gócbetegséget okozva.

5 Gyakran bizonyos betegségek, mint pl. a hörghurut, krónikus vastagbélgyulladás, hajhullás, sokízületi gyulladás, allergia, ekcéma, stb. hátterében a góc áll, azaz a gócbetegség szövődményeinek tekinthető.

6 Nagyon gyakran csak az általános tünetek, pl. fáradékonyság, levertség, alvászavar, hőemelkedés, vérszegénység, idegesség, vagy egyéb eddig tisztázatlan betegségek hívják fel rá a figyelmet. Ez a tünetmentes, de alattomos folyamat állandóan sakkban tartja az egész szervezetet és gyengíti az immunrendszert.

7 Vizsgálatok igazolták, hogy sokkal gyakoribb a szívinfarktus és az agyvérzés azoknál az embereknél, akiknek gócos fogaik vannak.

8 A gócos fogak veszélyeztetik a műtétek sikerét, hátráltatják a gyógyulást.

9 Gócnak minősül a fogágybetegség is, ami mindig ínygyulladással kezdődik. Vizsgálatok igazolták, hogy gyakoribb a koraszülés olyan terhes anyáknál, akik kezeletlen ínygyulladásban, fogágybetegségben szenvednek.

10 A fogászati szűrővizsgálat ingyenes!!! Ennek során fény derül a gócokra is.


Letölteni ppt "Dr. Borsos Terézia Mi a góc? Klikk a folytatáshoz!!!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések