Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”"— Előadás másolata:

1 Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”

2 Addiktológiai szűrések Gyors, pontos, célratörő kérdőív szerkesztése A pályázatban részt vevő kliensek szűrése Az eredmények integrálása az egyéni fejlesztési tervekbe Személyre szabott addiktológiai fejlesztések (egyéni és csoportos)

3 Addikció állapotfelmérés 1.Alkoholhasználat mértéke, rendszeressége 2.Kapott-e kezelést? (Igen esetén bekarikázni) 3.Érezte már úgy, hogy egyre több alkoholt kell meginnia a kívánt hatás elérése érdekében? 4.Hány hónapig tartott a leghosszabb időszak, amikor absztinens volt a kezelések hatásaként? 5.Leghosszabb önkéntes tartózkodása az alkoholtól, amikor nem kezelés hatására mondott le róla? 6. Körülbelül mennyit költött alkoholra az elmúlt 30 napban? 7.Előzetes elhatározása ellenére általában több alkoholt fogyaszt, mint tervezte? 8.Előfordult-e már, hogy bajba került alkoholfogyasztása miatt? 9.Milyen egyéb szereket használ alkoholon kívül? 10.Szenved-e pszichiátriai betegségben, ha igen, mióta? 11.Szenved-e testi betegségben, ha igen, mióta? 12.Figyelmeztette-e valaki a környezetében, hogy túl sok alkoholt (gyógyszert) fogyaszt, és emiatt aggódik, hogy bajba kerül?

4 Addikció állapotfelmérés 13.Milyen célból fogyaszt alkoholt? 14.Ha alkoholt (és vagy) gyógyszert fogyaszt, milyen lesz a viselkedése? 15.Családjában kik és milyen mennyiségben fogyasztottak alkoholt? 16.Családjában volt-e pszichiátriai beteg, ha igen, ki (idegbeteg, alkoholbeteg, depressziós, elmebeteg stb.) 17.Partnere(i) közül ki volt alkoholbeteg, nagyivó? 18.Partnere(i) játékszenvedélyben, vagy egyéb pszichiátriai betegségben szenvedtek-e? 19.Partnere(i) közül szedett-e rendszeresen nyugtatót, hangulatjavítót, fájdalomcsillapítót valaki, s esetleg közben alkoholt is fogyasztott? 20.Ön szerint alkoholfogyasztása segíti, vagy nehezíti jelenlegi élethelyzetét, egészségi állapotát? Vélemény, javaslat:

5 Addiktológiai csoportok tematikája

6

7

8

9

10

11

12 AUDIT (alkoholhasználati rendellenesség azonosítási teszt)

13

14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések