Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével."— Előadás másolata:

1 A pályaorientációs konzultáció

2 A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével segíti a megfelelő pálya, szakma kiválasztását a lehető legszélesebb információnyújtás révén.

3 Miért tartjuk fontosnak a pályaorientációs tanácsadás bevezetését? Az eddigi „Álláskereső Klubon” és Csoportos felkészítő foglalkozásokon szerzett tapasztalataink alapján azt látjuk, hogy a hozzánk fordulók többségében : - Irreális énképpel és jövőképpel rendelkeznek; - „Megkoptak” képességeik, készségeik ; - Hosszabb idej távol vannak a munkaerőpiactól; - Tudásuk már nem konvertálható olyan rugalmasan; - Életkoruk, egészségi állapotuk akadályozó tényező; -Új szakmájuk megszerzése után bizonytalanok Egyik lehetséges válasz: - Egyéni, személyre szabott fejlesztés. Ennek egyik eszköze lehet a pályaorientációs tanácsadás, ami önálló szolgáltatási formaként ajánlható meg a kerület lakosai számára is.

4 Célcsoport – ismérvei Azokat a fiatalokat, felnőtteket várjuk, akik: * Váltani szeretnének (iskolából - munkába, munkából - munkába, munkából - iskolába, iskolából - iskolába), * Tisztában vannak céljaikkal, de azok megvalósításához információkra van szükségük, * Szeretnének döntésükben megerősödni szakemberek segítségével, * Információkat szeretnének gyűjteni a döntés meghozatalához (önismereti ill. pályaismereti, munkaerő –piaci ismeretek terén), * A folyamatban való elakadások feloldásához segítséget szeretnének kapni.

5 Konzultációt vezető szakemberek: Tanácsadó szakpszichológus Pályaorientációs konzulens Szociálpedagógus Mentálhigiénés tanácsadó

6

7 A pályaorientációs tanácsadás Helye: Újpalotai Családsegítő Szolgálat Cím: 1157 Budapest, Zsókavár utca 24-26. Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: 414-0880


Letölteni ppt "A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével."

Hasonló előadás


Google Hirdetések