Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LK 2, 41-52 ÚGY BÁNUNK MAGUNKKAL, AHOGY SZÜLEINK BÁNTAK VELÜNK. /PÁL FERI/ A kölcsön kapott gyermek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LK 2, 41-52 ÚGY BÁNUNK MAGUNKKAL, AHOGY SZÜLEINK BÁNTAK VELÜNK. /PÁL FERI/ A kölcsön kapott gyermek."— Előadás másolata:

1 LK 2, 41-52 ÚGY BÁNUNK MAGUNKKAL, AHOGY SZÜLEINK BÁNTAK VELÜNK. /PÁL FERI/ A kölcsön kapott gyermek

2 Évekkel ezelőtt egy híres gyermekspecialista mondta: “Amikor a gyermek súlyos betegségbe esik, négyszerte nagyobb esélye van a gyógyulásra, ha engedelmességre szoktatták, mint annak a gyermeknek, aki fegyelmezetlen és engedetlen.” A Tízparancsolatban az egyik tétel azt mondja ki, hogy a gyermekek engedelmeskedjenek szüleiknek. Az engedelmesség kérdése a gyermek életének megmentését szolgálja.

3 Amikor az archeológusok feltárták Ninive romjait, egy könyvtárra is rátaláltak, amelyben valamikor a birodalom törvényeit tartalmazó plaketteket tárolták. Az egyik törvény lényegében azt tartalmazta, hogy mindenkit felelősségre vonnak, aki elhanyagolja kötelességét. "Ha nem tanítod gyermekedet engedelmességre, ha nem tanítod őt arra, hogy tisztelje mások magántulajdonát, akkor te, és nem ő a felelős hanyagságod következményeiért."

4

5 Amikor Dwight L. Moody visszatért barátjának a házába egy összejövetel után, barátja megkérdezte tőle, hogy azon az estén hány ember tért meg. Moody így válaszolt: “Kettő és fél – két gyermek és egy felnőtt. A gyermekek teljesen átadták életüket Krisztusnak, de a felnőtt a szívének csak a felét adta oda az Úrnak.”

6 Szókratész egyszer így szólt: “Ha föl tudnék mászni Athén legmagasabb pontjára, nagy hangon meghirdetném: »Polgártársaim, miért forgattok föl és gyűjtötök össze minden követ, hogy vagyonra tegyetek szert, és közben olyan kevés gondot fordítotok gyermekeitekre, akiknek egy napon mindezt hátrahagyjátok?«”

7

8

9

10

11

12


Letölteni ppt "LK 2, 41-52 ÚGY BÁNUNK MAGUNKKAL, AHOGY SZÜLEINK BÁNTAK VELÜNK. /PÁL FERI/ A kölcsön kapott gyermek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések