Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A trianoni trauma Miért fáj? Meddig fáj? Kinek fáj?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A trianoni trauma Miért fáj? Meddig fáj? Kinek fáj?"— Előadás másolata:

1 A trianoni trauma Miért fáj? Meddig fáj? Kinek fáj?

2 Míg a legtöbb vesztes ország történelemként le tudta zárni az I.vh-t követő területi vitákat, a magyarok között Trianon a napi politika és a közgondolkodás szerves része maradt.

3 „Magyar Az, Akinek Fáj Trianon – a többi csak állampolgár!” (Karinthy Frigyes: Levél kisfiamnak) Trianon a múlt, le kell zárni a történelmet! A MAGYARSÁG LÉLEKSZÁMÁNAK EGYHARMADA KERÜLT és van IDEGEN FENNHATÓSÁG ALATT. " Viktimológiai magyarázat": mindig áldozatok voltunk, mindenről mások tehetnek

4 A TRAUMA FOLYAMATOSAN ÚJRATERMELŐDIK Közel három és félmillió magyar került vele szemben ellenséges érzületet tápláló, vele szemben ellenséges érzületet tápláló, általában a magyar nemzeti identitás elfojtására törekvő kormányzatok uralma alá. általában a magyar nemzeti identitás elfojtására törekvő kormányzatok uralma alá. A magyarok etnikai alapú üldözésének híre újra és újra feltépi a fájdalmas sebet Min. 800 ezerre becsülik azoknak a magyaroknak a számát, akik 1918 óta több hullámban áttelepültek Magyarországra Az elcsatolt területek magyarjainak harmada közvetlenül az új határok túloldalán él.

5 A magyar közgondolkodás tévedései Azt hisszük, hogy Trianon előtt valami mennyei állapotban éltünk; ebből a paradicsomból egy történelmi igazságtalansággal kiűztek bennünket; ezért a kiűzetésért mi nem vagyunk felelősek; a történelmi igazságtalanság kijavításával visszatérnének a mennyei állapotok. Nem vesszük figyelembe, hogy „visszaszerzés” követelése vagy akár puszta emlegetése is súlyos következményekkel jár a Magyarország iránti viszonyban és a határon túli magyarok iránti bizalmatlanságban.


Letölteni ppt "A trianoni trauma Miért fáj? Meddig fáj? Kinek fáj?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések