Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Kiskunsági Nemzeti Park. Az 1974. december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Kiskunsági Nemzeti Park. Az 1974. december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj."— Előadás másolata:

1 A Kiskunsági Nemzeti Park

2 Az 1974. december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj is az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit ő rzi. A nemzeti park értékes területei a Duna-völgy szikes pusztái, tavai, a Duna-Tisza közi hátság homokbuckái, homokpusztái, mocsarai, az Alsó-Tiszavidék holtágai és ártéri erd ő i, a Bácska homokbuckái és duna-völgyi löszpartjai. Területének kétharmadát az UNESCO Ember és Bioszféra programja 1979-ben bioszféra- rezervátummá nyílvánította. Vizes él ő helyei a Ramsari egyezmény hatálya alá tartoznak, és fokozottan védettek.

3 Területi egységei Fels ő -kiskunsági puszta

4 Fels ő kiskunsági tavak

5 Izsáki Kolon-tó

6 Fülöpházi buckavidék

7 Orgoványi rétek

8 Bócsa-Bugac buckavilága és pusztái

9 Szikra és az Alpári-rét

10 Miklapuszta

11 Peszéradacsi rétek


Letölteni ppt "A Kiskunsági Nemzeti Park. Az 1974. december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj."

Hasonló előadás


Google Hirdetések