Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal."— Előadás másolata:

1 Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal

2 Foglalkoztatási és szociális feladatok összefüggései  Foglalkoztatáspolitikai stratégia: a hátrányos munkaerő-piaci helyzetű emberek bekapcsolása a foglakoztatásba – munkaerő-kínálat növelése.  Szociálpolitikai stratégia: az esélyek kiegyenlítése, a hátrányos helyzetű rétegek életfeltételeinek javítása.  Közös cél: munkavállalásra ösztönzés, munkavállalási hajlandóság javítása, foglalkoztatásra alkalmassá tétel.  Foglalkoztatás és szociálpolitika összehangolt működése – szociális és munkaügyi integráció

3 Az „Út a munkához”program céljai és alapelvei Célok:  a segélyezettek munkaerő-piaci pozíciójának javítása,  a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,  a foglalkoztatás növelése,  a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének erősítése a segélyezettek integrációja érdekében. Alapelvek:  együttesen érvényesüljön a társadalmi szolidaritás és egyéni felelősség,  aki képes dolgozni az munkával járuljon hozzá a közteherviseléshez,  a minimum szintű ellátást továbbra is biztosítani szükséges az arra rászorulóknak,  a segítségnyújtás és az együttműködéssel szemben támasztott követelmények, valamint ezekhez kapcsolódó szankciók együttes alkalmazása.

4 Foglalkoztatási és Szociális Hivatal 2007. január 1-től a Foglalkoztatási Hivatal tevékenysége új feladatokkal bővült: szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, ifjúsági, rehabilitációs, társadalmi párbeszéd bonyolítása – ezzel neve is megváltozott Foglalkoztatási és Szociális Hivatalra (továbbiakban: FSZH). A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi tevékenységek ellátására jött létre a Szociális Főosztály. Szociális igazgatási munka segítése:  Útmutatók, eljárásrendek  Szakmai fórumok, képzések  Adatbázis felületén elérhető anyagok  Határozatminták (megtalálhatóak és letölthetőek a honlapról és az Adatbázis Nyitóoldaláról is)

5 Aktív korú ellátottak 2009.

6 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal."

Hasonló előadás


Google Hirdetések