Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma."— Előadás másolata:

1 4. óra Perifériák

2 Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma

3 Egér  Segíti a navigációt a gépen belül.  Fajtái: optikai, mechanikai  Optikai: Az egér megvilágítja a felületet, majd a visszavert fénysugárból ítéli meg a mozgás irányát.  Mechanikai: az egérben egy golyó adja meg az érzékelőknek a mozgás irányát.

4 Keresd meg az egér, a nyomtató, monitor esetében:  Mire való?  Milyen fajtái vannak?  A fajták működéséről 1-2 mondatot!

5 Nyomtató  A számítógépben lévő adatok papír formátumú adatokká alakulnak.  Mátrix, tintasugaras, lézer  Mátrix: tűk segítségével nyomtat  Tintasugaras: fúvókák segítségével nyomtat  Lézer: fényérzékeny henger segítségével nyomtat

6 Monitor  A számítógép aktuális állapotát vetíti ki.  Fajtái: CRT, LCD-TFT, PDP  CRT: Katódsugárcső segítségével mutatja a képet…  LCD-TFT: folyadékkristályok segítségével mutatja a képet…  PDP: gázplazmák segítségével mutatja a képet…


Letölteni ppt "4. óra Perifériák. Ismétlés  Perifériák felsorolása, kategóriái  Hardver, szoftver fogalma."

Hasonló előadás


Google Hirdetések