Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak."— Előadás másolata:

1 MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak fejlődését, életképes vállalkozá- sok létrehozásának támogatásával hozzájáruljon a munkanél- küliség csökkentéséhez, továbbá javítsa és bővítse a gazdasá- gi szereplők szakképzettségét, vállalkozási ismereteit. Irodák: Győr; Győr; Mosonmagyaróvár; Mosonmagyaróvár; Sopron; Sopron; Csorna. Csorna.

2 MIKROHITEL Tanácsadás; Tanácsadás; Oktatás; Oktatás; Pályázatkészítés; Pályázatkészítés; Mikrohitelezés; Mikrohitelezés; Rendezvényszervezés; Rendezvényszervezés; Információ szolgáltatás; Információ szolgáltatás; Projekt menedzselés; Projekt menedzselés; Irodai szolgáltatás; Irodai szolgáltatás; Tevékenységeink:

3 MIKROHITEL A mikrohitel program célja: A mikro- és kisvállalkozások támogatása azokon a területeken, ahol egyéb forrásból nem tudnak fejlesztési célú tőkéhez jutni. A mikro- és kisvállalkozások támogatása azokon a területeken, ahol egyéb forrásból nem tudnak fejlesztési célú tőkéhez jutni. A támogatás eredményeként megerősödő vállalkozá- sok mihamarabb a kereskedelmi bankok ügyfeleivé válhassanak.A támogatás eredményeként megerősödő vállalkozá- sok mihamarabb a kereskedelmi bankok ügyfeleivé válhassanak.

4 MIKROHITEL Gépek, berendezések, egyéb állóeszközök, vállalkozás céljára szolgáló ingatlanok – műhely, üzlethelyiség, telephely stb. - vásárlására, átalakítására, építésére, nagyobb értékű ingatlan építésének befejezésére.Gépek, berendezések, egyéb állóeszközök, vállalkozás céljára szolgáló ingatlanok – műhely, üzlethelyiség, telephely stb. - vásárlására, átalakítására, építésére, nagyobb értékű ingatlan építésének befejezésére. A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz igény finanszírozására a folyósított hitel maximum 50%-a használható fel.A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz igény finanszírozására a folyósított hitel maximum 50%-a használható fel. A mikrohitel felhasználható:

5 MIKROHITEL A mikrohitel igénylés feltételei: A vállalkozás: Cégbíróságon bejegyzett gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy mezőgazdasági őstermelő, akinek rendelkeznie kell a pályázott hitelösszeg minimum 20%-át kitevő sajáterővel,Cégbíróságon bejegyzett gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy mezőgazdasági őstermelő, akinek rendelkeznie kell a pályázott hitelösszeg minimum 20%-át kitevő sajáterővel, valamint nem lehet lejárt, kifizetetlen tartozása sem pénzintézet felé, sem az APEH illetve a TB felé, az önkormányzatok felé, sem az illetékhivatal felé.valamint nem lehet lejárt, kifizetetlen tartozása sem pénzintézet felé, sem az APEH illetve a TB felé, az önkormányzatok felé, sem az illetékhivatal felé.

6 MIKROHITEL max. 25% külföldi tulajdonosi részarány, magyarországi székhely; max. 25% külföldi tulajdonosi részarány, magyarországi székhely; max. 9 fő foglalkoztatott;max. 9 fő foglalkoztatott; max. 200 millió forint éves nettó árbevétel;max. 200 millió forint éves nettó árbevétel; reális, életképes üzleti tervvel kell rendelkeznie;reális, életképes üzleti tervvel kell rendelkeznie; a vállalkozó rendelkezzék a tevékenység folytatásához szükséges képesítéssel;a vállalkozó rendelkezzék a tevékenység folytatásához szükséges képesítéssel; nem foglalkozhat szerencsejátékkal,nem foglalkozhat szerencsejátékkal, tevékenysége nem sérthet társadalmi; erkölcsi, vallási értékeket, normákat.tevékenysége nem sérthet társadalmi; erkölcsi, vallási értékeket, normákat.

7 MIKROHITEL A hitel összege jelenleg maximum 5.000.000 Ft.A hitel összege jelenleg maximum 5.000.000 Ft. A hitel futamideje 3 millió forint hitelösszegig max. 3 év; 3-5 millió hitelösszegig max. 5 év.A hitel futamideje 3 millió forint hitelösszegig max. 3 év; 3-5 millió hitelösszegig max. 5 év. Türelmi idő a futamidőn belül max. 6 hónap.Türelmi idő a futamidőn belül max. 6 hónap. A kamattörlesztésre nem adható türelmi idő.A kamattörlesztésre nem adható türelmi idő. A tőketörlesztés a türelmi idő letelte után kezdő- dik, és minden hónap utolsó munkanapjánesedé- kes.A tőketörlesztés a türelmi idő letelte után kezdő- dik, és minden hónap utolsó munkanapjánesedé- kes. A kamattörlesztés minden hónap utolsó munka- napján esedékes.A kamattörlesztés minden hónap utolsó munka- napján esedékes. A hitel kamata a mindenkori jegybanki alapkamat.A hitel kamata a mindenkori jegybanki alapkamat. A hitel kondíciói:

8 MIKROHITEL További tudnivalók: ÁFA a hitelből nem finanszírozható.ÁFA a hitelből nem finanszírozható. A hitel összegét a hitelszerződés megkötésétől számított 2 hónapon belül kell felhasználni. Ezt a határidőt indokolt esetben az alapítvány max. 6 hónapra meghosszabbíthatja.A hitel összegét a hitelszerződés megkötésétől számított 2 hónapon belül kell felhasználni. Ezt a határidőt indokolt esetben az alapítvány max. 6 hónapra meghosszabbíthatja. A hitel fedezetének minimális értéke egyedi adósminősítés és fedezetértékelés alapján kerül megállapításra.A hitel fedezetének minimális értéke egyedi adósminősítés és fedezetértékelés alapján kerül megállapításra.

9 MIKROHITEL A mikrohitel 50%-a utólagos elszámolás mellett előfinanszírozható.A mikrohitel 50%-a utólagos elszámolás mellett előfinanszírozható. A mikrohitel rendkívül kedvező feltételrendszeré- vel kezdő vállalkozások számára is kifejezetten ajánlott hitelkonstrukció.A mikrohitel rendkívül kedvező feltételrendszeré- vel kezdő vállalkozások számára is kifejezetten ajánlott hitelkonstrukció. A mikrohitel igénybe vétele esetén az előtörlesz- tés és a futamidő vége előtti teljes visszafizetés költségmentes.A mikrohitel igénybe vétele esetén az előtörlesz- tés és a futamidő vége előtti teljes visszafizetés költségmentes.

10 MIKROHITEL A mikrohitel a jelenlegi kormány által meghirdetett négylépcsős finanszírozási rendszeren belül az első lépcső, és az egyetlen olyan hitelkonstrukció, ahol a benyújtott pályázat nem a klasszikus kereskedelmi banki hitelbírálati rendszerben kerül elbírálásra, mivel a program általános célkitűzésével összhangban a pályázatok elbírálása egyfajta „inkubátor” szemléletet tükröz. A mikrohitel a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány legsikeresebb pénzügyi programja immár tizenkettő éve.

11 MIKROHITEL

12 MIKROHITEL

13 MIKROHITEL

14 MIKROHITEL

15 MIKROHITEL

16 MIKROHITEL Vállalkozói hiteligényével forduljon hozzánk! 9022 Győr, Czuczor G. u. 30. Tel: 96-511129 Fax: 96-511121 vargyascs@kva.hu www.kva.hu


Letölteni ppt "MIKROHITEL A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 1992-ben kezdte meg működését annak érdekében, hogy segítse a megye mikro- és kisvállalkozásainak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések